Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
baguette met roomkaas op plank

Brood als ontbijt saai? Niet met deze verrassende combinaties

In samenwerking met SlooOW

Er zijn weinig landen waar we zo veel brood eten als in Nederland. Vind jij brood als ontbijt saai? Dan heb je deze verrassende combinaties nog niet geprobeerd!

Lees verder na de advertentie

Ontbijt met brood

Ontbijten met brood heeft een beetje een ‘doordeweeks’ imago. Wat jam of boter erop, dichtklappen en je bent lekker snel klaar. En ja, als je het zo aanpakt wordt het al snel saai. Maar ontbijten met brood kan een stuk spannender!

Met wat extra aandacht, een een paar slimme combinaties en verrassende ingrediënten verander je je dagelijkse boterham in een ontbijt waar je écht naar uitkijkt. Of je nu houdt van zoet, hartig of een beetje luxe: deze ideeën voor ontbijt met brood zorgen ervoor dat elke ochtend als een zondag voelt, zonder dat het je extra tijd kost.

Wil je nog meer heerlijke onbijtrecepten?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

De basis: het brood

Voordat we de beste ontbijtrecepten met brood kunnen delen, beginnen we eerst bij de basis. Want eerlijk is eerlijk: die combinaties komen pas écht tot hun recht als de kern klopt. Een boterham die een beetje vlak smaakt, blijft ook met de mooiste toppings toch… gewoon een boterham. Kies je voor een brood met meer karakter, dan wordt je ontbijt automatisch een stuk smaakvoller. Zonder dat jij er extra moeite voor hoeft te doen.

Lees verder na de advertentie

Desembrood

De desem afbakbroden van SlooOW zitten bijvoorbeeld bomvol smaak. Dat komt doordat ze worden gemaakt met natuurlijk ingrediënten en vooral: omdat het deeg écht de tijd krijgt. Na 24 tot 30 uur is het brood luchtig van structuur en hebben de smaken zich goed kunnen ontwikkelen.

Hiermee zijn de biologische producten van SlooOW daarom ideaal voor iedereen die ’s ochtends weinig tijd heeft, maar wél lekker en voedzaam wil ontbijten. Want ja: desembrood maken kost tijd, alleen niet voor jou. Het meeste werk gebeurt namelijk al in de bakkerij. Het brood wordt gebakken op een steenovenvloer, wat zorgt voor een heerlijk krokant korstje. Thuis hoef je het alleen nog even af te bakken.

Lees verder na de advertentie

Ontbijtrecepten met brood

En als je eenmaal zo’n goed brood als basis hebt, kun je beginnen met beleggen. Met de onderstaande ontbijtrecepten begint jouw dag in ieder geval goed:

baguette met roomkaas op plank

Pistolets met kaneelsuiker en roomkaas

Een simpel broodje met roomkaas wordt ineens een stuk spannender met wat kaneelsuiker en geroosterde walnoten erbij…

Naar het recept
broodje zalm roomkaas

Baguette met gerookte zalm en roomkaas

De verrassing zit ‘m in dit broodje niet in de ingrediënten, maar de manier van serveren. Door de baguette in stukken te snijden, maak je er mooie mini-sandwiches van.

Naar het recept
broodje carpaccio op plank

Broodje carpaccio

Wat niet veel mensen weten, is dat je zelf ook carpaccio kunt snijden. Dit recept laat het je stap-voor-stap zien en maakt van een alledaags broodje iets heel bijzonders.

Naar het recept
Cover voor

Broodje makreel met pickles en kerriemayonaise

Een broodje kipkerrie kennen we allemaal wel. Deze versie met vis is een stuk verrassender!

Naar het recept
Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Broodje gegrilde venkel met ingemaakte pepers en amandelen

Een broodje met gegrilde venkel? Jazeker, na de eerste hap besef je pas hoe onweerstaanbaar lekker dit is.

Naar het recept

Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Een ontspannen kerst.

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.

Lees verder na de advertentie

Het beste brood voor het ontbijt

Kun je niet kiezen uit al die heerlijke broden voor het ontbijt? Dan maak je toch gewoon ons favoriete recept:

broodje zalm roomkaas

Baguette met gerookte zalm en roomkaas

Een favoriet van velen: een broodje gerookte zalm met roomkaas. Met dit recept maak jij de lunchklassieker gewoon thuis!

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 1 Rustieke Meergranen Baguette (van SlooOW)
  • 1/2 bosje bieslook
  • 150 g cherrytomaten
  • 150 g roomkaas (met kruiden)
  • 200 g zalmfilet (gerookt, in reepjes)

Benodigdheden

  • cocktailprikkers

Bereiding

  1. Bak de baguette volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven. Hak intussen de bieslook zeer fijn. Was de tomaatjes en snijd ze in dunne plakjes.

  2. Neem de baguette uit de oven en laat kort afkoelen. Snijd in de lengte doormidden. Bestrijk beide zijden van de baguette royaal met de kruidenroomkaas en beleg een zijde met de gerookte zalm. Verdeel de tomaatjes en de gehakte bieslook erover, leg de bovenkant van de baguette erop en druk lichtjes aan.

  3. Steek om de 4 cm een prikkertje in de baguette en snijd met een scherp mes tussen de prikkertjes door, zodat je driehoekige sandwiches krijgt.

Cover voor

Verkoopinformatie

Je kunt de producten van SlooOW bij Jumbo, Picnic, Dekamarkt, Hoogvliet, Vomar, Dirk en via onze boodschappenmandje bij de recepten kopen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!