Ovenschotel recepten

Het is pas echt lekker thuiskomen met deze heerlijke recepten voor ovenschotels. Makkelijk, handig én lekker. Want naast dat je ze goed kan voorbereiden, scheelt het ook een hoop afwas op het eind. Zo houd jij meer tijd over voor gezelligheid! Ben je nog op zoek naar fijne ovenschalen om deze recepten in te maken? Bij Coop Supermarkten spaar je nu voor multifunctionele glazen ovenschalen van Dutch Kitchen!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Pommes Anna

Wie van klassieke ovenschotels houdt, moet Pommes Anna eens proberen. Dit is een typisch gerecht uit de Franse keuken waarbij dunne aardappelschijfjes worden gebakken in boter. Door ze daarna ook nog in de oven te bakken, worden ze lekker knapperig en mooi goudbruin.

> naar het recept: pommes Anna

ovenschotels coop

Vegan moussaka

Een andere klassieker is de moussaka. Het is een van onze favoriete Griekse ovenschotelrecepten en wordt gemaakt met met aubergine en gehakt. Voor wie liever plantaardig eet, is er deze vegan variant. Minstens net zo lekker!

> naar het recept: vegan moussaka

moussaka coop ovenschotels

Shakshuka uit de oven met chorizo

Uit het Midden-Oosten komt shakshuka, je hebt er vast weleens van gehoord. Het gerecht maakte de laatste jaren zijn opmars en is nu niet meer van de menukaarten weg te denken. Niet zonder reden, want het is zo gemaakt en ook nog eens ontzettend smaakvol. Probeer deze versie met chorizo maar eens uit!

> naar het recept: shakshuka uit de oven met chorizo

shakshuka coop

Spruitjesschotel met rookworst, spekjes en appel

Kun je echt niet wachten tot het najaar begint? Dan zet je toch alvast deze spruitjesschotel op tafel? Lekker hartig door de spekjes en een tikkeltje zoet door de appel. Een heerlijk gerecht om bij thuis te komen.

> naar het recept: spruitjesschotel met rookworst, spekjes en appel

Spruitjesschotel met rookworst, spekjes en appel

Gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas

Wie de smaak te pakken heeft, mag de laatste in het rijtje van ovenschotels recepten niet overslaan. Het is een variatie op de bekende zuurkoolschotel en perfect voor wie weleens wat anders wil proberen. De zoete tegenhanger mango en de romigheid van de geitenkaas maken het éxtra lekker.

> naar het recept: gegratineerde zuurkoolschotel met mango en geitenkaas

zuurkoolschotel ovenschotels recepten