
Je kent red velvet vast wel als taart maar wist je dat je deze Amerikaanse smaaksensatie in nog veel meer recepten kunt verwerken? Wij tippen welke!
Lees verder na de advertentie
Red velvet is een Amerikaanse taart met een fluweelzachte, rode cake als binnenkant en roomkaas als frosting. De prachtige rode kleur kreeg het beslag vroeger door de chemische reactie van de samenkomst van azijn, karnemelk en het toenmalige cacaopoeder. Tegenwoordig is ons cacaopoeder meer bewerkt en krijgt het beslag niet meer vanzelf de rode kleur. Om het lot een handje te helpen, voegen we gewoon wat kleurstof toe. Dat geeft niet alleen een prachtige combinatie aan kleur maar ook in smaak. Deze doet zich het beste omschrijven als een mix van licht chocolade, vanille en een subtiel zuurtje. Er is dan ook bijna niemand die deze traktatie niet kan weerstaan… Niet gek dus dat er in Amerika heel veel verschillende recepten met red velvet zijn!
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Red velvet recepten
Niet alleen in taart, maar ook in cakes en koekjes: we zien red velvet overal. Hoog tijd dus om onze favoriete red velvet recepten voor je op een rij te zetten:

Red velvet taart
Stralend wit van buiten, maar verrassend rood van binnen. Snijd deze red velvettaart pas op tafel aan, zodat je je gasten kunt verrassen met de prachtige binnenkant.

Red velvet tulband
Maak van de taart eens een tulband. Door het beslag in een andere vorm te gieten, ziet het er gelijk feestelijker uit!

Red velvet cookies
Deze heerlijke chewy cookies hebben de kleur en de smaak van de bekende red velvet cake, inclusief het roomkaasglazuur. Het deeg kun je een week in de koelkast bewaren, dus handig om achter de hand te hebben voor als je ineens zoete cravings krijgt.
Tip!

Ontvang tijdelijk tot 48% korting op een Foodies abonnement

Red velvet crêpetaart
Onze knaller voor een feestelijk dessert? Deze red velvet crêpetaart. De gekleurde laagjes zorgen voor verrassing bij het aansnijden. Daar wordt jong en oud blij van!

Red velvetbrownies
Hoe leuk zijn deze brownies? Ze smaken niet alleen super lekker, maar zien er door hun rode kleur ook nog eens prachtig uit!
Onze tips

Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika

Dit zijn dé gerechten voor een Amerikaanse Thanksgiving

Amerikaanse maten tijdens het bakken: van cups naar grammen

Dit eten de Amerikanen op Independence Day

Sinterklaas snacks: 11x de lekkerste hapjes

16x de lekkerste recepten voor pavlova

Waar kun je clotted cream voor gebruiken?

Vegan dessertrecepten: 10x heerlijke plantaardige toetjes

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.



