Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Brioche-ster met hazelnootpasta

Sterbrood: de ster van de tafel

In samenwerking met So Vegan So Fine
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Laagjes zacht briochedeeg met smeuïge hazelnootpasta en knapperige pistachenootjes. Dit wordt letterlijk én figuurlijk de ster van je ontbijttafel. Al mag je 'm ook bewaren voor de brunch of bij de koffie natuurlijk!

Bestel hier Foodies Proef de lente

Sterbrood

Laten we eerlijk zijn, zo’n sterbrood ziet er prachtig uit op de ontbijttafel! Het grote voordeel? Dit brood ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook nog eens ontzettend lekker door de heerlijke hazelnootpasta. Om je te helpen delen we niet alleen het recept, we laten je ook stap voor stap zien hoe je dit brood gemakkelijk op tafel zet.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Het recept: brioche-ster met hazelnootpasta

Wil je ook dit heerlijke sterbrood maken? Neem voldoende tijd, het deeg moet namelijk even rijzen. Reken op ongeveer 75 minuten bereidingstijd, en tel door nog zo’n 90 minuten wachttijd bij op. Het resultaat is overigens meer dan het wachten waard!

Sterbrood: brioche-ster met hazelnootpasta

> naar het recept voor brioche-ster met hazelnootpasta

Stap voor stap het sterbrood maken

Ga je aan de slag met het recept hierboven? Om je te helpen leggen we een aantal stappen voor je uit. Zo is het bijvoorbeeld fijn om te zien hoe je het brood precies moet vouwen om de juiste vorm te krijgen:

sterbrood: stap 1

Nadat je het deeg in vier gelijke stukken hebt verdeeld rol je ze stuk voor stuk uit. Zorg dat je vier cirkels van ongeveer 25 cm Ø krijgt. Leg de deegcirkel op een vel bakpapier en bestrijk deze met hazelnootpasta. Je kunt de hazelnootpasta eventueel kort verwarmen in de magnetron (of zet de pot in warm water), zo smeer je het makkelijker uit over het deeg.

stappenfoto's brioche-ster

Nadat je de vier deegcirkels op elkaar hebt gestapeld druk je met een glas of schaaltje (8-10 cm Ø) een cirkel in het midden. Let op dat je het deeg niet doorsnijdt, je wilt alleen de afdruk van de vorm zien in het deeg.

brioche

Snijd het deeg vanaf de cirkel tot aan de rand 16 keer in, telkens op gelijke afstand. Begin met tegenoverliggende insneden en halveer dan telkens de tussenliggende stukken. Zo krijg je het makkelijkst gelijke stukken.

sterbrood

Draai telkens 2 naast elkaar liggende repen deeg 3 halve slagen in tegenovergestelde richting.

sterbrood

Druk de uiteindes stevig tegen elkaar aan van de twee naast elkaar liggende repen. Herhaal dit tot je een mooie stervorm hebt.

brioche

Schuif het bakpapier met de ster op een bakplaat. Dek losjes af en laat ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.

sterbrood

Na het rijzen ziet het sterbrood er ongeveer zo uit. Bestrijk de deegster met de eidooier en strooi er de gehakte pistachenootjes over. Nu hoef je ‘m alleen nog te bakken. Daarna komt het moeilijkste gedeelte van het recept; wachten tot het sterbrood is afgekoeld zodat je kunt proeven!

Handig filmpje

Wil je toch liever de stappen zien in bewegend beeld? Geen probleem! Om het je nog makkelijker te maken delen we op Instagram een reel waarin we je de verschillende stappen laten zien. Vergeet ‘m vooral niet te liken en delen!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Foodies (@foodiesmagazine)

Onze tips

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!