Lees verder onder de advertentie
Bestel hier Foodies Proef de lente
Lees verder onder de advertentie
Sterbrood
Laten we eerlijk zijn, zo’n sterbrood ziet er prachtig uit op de ontbijttafel! Het grote voordeel? Dit brood ziet er niet alleen prachtig uit, het smaakt ook nog eens ontzettend lekker door de heerlijke hazelnootpasta. Om je te helpen delen we niet alleen het recept, we laten je ook stap voor stap zien hoe je dit brood gemakkelijk op tafel zet.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Het recept: brioche-ster met hazelnootpasta
Wil je ook dit heerlijke sterbrood maken? Neem voldoende tijd, het deeg moet namelijk even rijzen. Reken op ongeveer 75 minuten bereidingstijd, en tel door nog zo’n 90 minuten wachttijd bij op. Het resultaat is overigens meer dan het wachten waard!
> naar het recept voor brioche-ster met hazelnootpasta
Stap voor stap het sterbrood maken
Ga je aan de slag met het recept hierboven? Om je te helpen leggen we een aantal stappen voor je uit. Zo is het bijvoorbeeld fijn om te zien hoe je het brood precies moet vouwen om de juiste vorm te krijgen:
Nadat je het deeg in vier gelijke stukken hebt verdeeld rol je ze stuk voor stuk uit. Zorg dat je vier cirkels van ongeveer 25 cm Ø krijgt. Leg de deegcirkel op een vel bakpapier en bestrijk deze met hazelnootpasta. Je kunt de hazelnootpasta eventueel kort verwarmen in de magnetron (of zet de pot in warm water), zo smeer je het makkelijker uit over het deeg.
Nadat je de vier deegcirkels op elkaar hebt gestapeld druk je met een glas of schaaltje (8-10 cm Ø) een cirkel in het midden. Let op dat je het deeg niet doorsnijdt, je wilt alleen de afdruk van de vorm zien in het deeg.
Snijd het deeg vanaf de cirkel tot aan de rand 16 keer in, telkens op gelijke afstand. Begin met tegenoverliggende insneden en halveer dan telkens de tussenliggende stukken. Zo krijg je het makkelijkst gelijke stukken.
Draai telkens 2 naast elkaar liggende repen deeg 3 halve slagen in tegenovergestelde richting.
Druk de uiteindes stevig tegen elkaar aan van de twee naast elkaar liggende repen. Herhaal dit tot je een mooie stervorm hebt.
Schuif het bakpapier met de ster op een bakplaat. Dek losjes af en laat ca. 30 minuten rijzen op een warme plek.
Na het rijzen ziet het sterbrood er ongeveer zo uit. Bestrijk de deegster met de eidooier en strooi er de gehakte pistachenootjes over. Nu hoef je ‘m alleen nog te bakken. Daarna komt het moeilijkste gedeelte van het recept; wachten tot het sterbrood is afgekoeld zodat je kunt proeven!
Handig filmpje
Wil je toch liever de stappen zien in bewegend beeld? Geen probleem! Om het je nog makkelijker te maken delen we op Instagram een reel waarin we je de verschillende stappen laten zien. Vergeet ‘m vooral niet te liken en delen!
Onze tips
It’s a wrap: 15x recepten met wraps
Pannenkoeken beleggen: dit zijn lekkere toppings voor thuis
12x maaltijdsoep recepten die je vanavond nog wilt maken
Van sushi tot saté: dit zijn de lekkerste Aziatische streetfood recepten
Smoothie maken: 7x de lekkerste recepten
12x risotto recepten om van te genieten
Flammkuchen: 7x heerlijke recepten
Wentelteefjes maken: 7x de lekkerste recepten
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie