Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
support your locals kerst

Shop local! Zo support je lokale ondernemers met jouw kerstinkopen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Advertentie

It's the most wonderful time of the year! Maar hoe mooi is het als je niet alleen een lach op het gezicht van je dierbaren kunt toveren, maar tegelijkertijd ook de lokale ondernemers kunt steunen in deze moeilijke tijd? 3 tips om met extra karmapunten het nieuwe jaar in te gaan.

1. Skip de grote webwinkels

Die prachtige stoofpan, het nieuwste kookboek van Donna Hay of dat vlijmscherpe messenset: ons verlanglijstje puilt uit van de mooie keukenmusthaves en kookboeken. Natuurlijk kun je deze cadeaus bij de online grootgrutters bestellen, maar door even naar je lokale kookwinkel of boekenwinkel te fietsen, help je ze persoonlijk deze zware coronaperiode door. Geen zin om de deur uit te gaan? Veel lokale boekhandels en kookwinkels verzenden je bestelling ook ‘gewoon’ gratis. Geen reden om het niet te doen, dus!

2. Maak een rondje langs je favoriete zaken

Ben jij dit jaar verantwoordelijk voor het samenstellen van de kerstpakketten op het werk of doen je mee met secret santa? Vergeet de standaard pakketjes en stel je eigen lokale pakket samen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan thee of koffie van dat leuke, kleine zaakje in de stad, honing van de imker om de hoek, een cadeaubon van je favoriete speciaalzaak en koekjes van je lievelingsbakker. Krijg je zelf direct een flinke dosis blijdschap cadeau.

3. Besteed je brunch uit

Of we met kerst bij onze favoriete restaurants aan kunnen schuiven, is nog maar de vraag. Wat we wél weten, is dat je hun heerlijke gerechten in huis kunt halen. Heb je dus een hekel aan het bakken van broodjes voor de kerstbrunch of kom je tijd tekort om het voorgerecht te bereiden? Laat dit dan aan de horeca over en steek ze tegelijkertijd een hart onder de riem. Door nu alvast te informeren naar de mogelijkheden, weet je zeker dat jij op kerstochtend die overheerlijke cinnamon swirls van dat toffe koffietentje op tafel hebt staan. We like!

Lees ook: Zo kun je horecaondernemers steunen tijdens de coronacrisis

Onze tips

Profielfoto van

Roxanne

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!