Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
weekmenu Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Uit je plaat: 4x recepten voor hartige plaattaarten

In samenwerking met De Vegetariërsbond
Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Avondeten met taart? Dat kan! Deze hartige plaattaarten met alles erop en eraan zet je in een handomdraai in de oven. We verzamelden de vier lekkerste vegetarische plaattaarten voor je. Bekijk snel de recepten en ga zelf aan de slag.

Avondeten met taart?

Het klinkt misschien als de ultieme droom – avondeten met taart. Het kan echt! Met deze recepten voor hartige plaattaarten tover je namelijk elke dag een feestje op tafel. Ze zijn niet alleen ontzettend smaakvol, ze zijn ook nog eens vegetarisch. Stuk voor stuk beleggen we de plaattaarten met groenten, fruit en kaas. Gezond én lekker dus. Nog een bijkomend voordeel: de meeste taarten kosten je maximaal 45 minuten in de keuken. Zo hou je ook nog eens tijd over.

Recepten voor hartige plaattaarten

Wat heeft jouw voorkeur? Miniplaattaartjes met tomaat, plaattaart met abrikoos en geitenbrie of kies je liever voor een combinatie van peren en noten? Of probeer je alle vier de recepten? Samen met De Vegetariërsbond maakten we verschillende plaattaarten. Vergeet niet een stukje voor ons over te laten, alleen bij de gedachte aan taart loopt het water ons al in de mond.

Miniplaattaartjes met tomaat

Miniplaattaartjes met tomaat

Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Plaattaart met abrikoos en geitenbrie

Recepten voor hartige plaattaarten: peer en noten

Plaattaart met peer en noten

Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Plaattaart met paddenstoelen en notencrème

Wil je iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!