Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Hutspot met speklapjes

Hutspot maken: 3x lekkere recepten

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Wortelstamppot, peen en ui of wortelstoemp. Hoe je deze winterse kost ook noemt, wij delen de lekkerste recepten om zelf hutspot te maken.

Hutspot maken

Hutspot maken is helemaal niet moeilijk. Deze stamppot op basis aardappelen, wortel en ui is misschien wel een van de meest bekende Hollandse stamppot recepten. En wist je dat het in de Lage Landen al werd gegeten vóórdat er in Europa aardappels beschikbaar waren? Al in de 16e eeuw werd het in Nederland gegeten, destijds met pastinaak als basis.

Voor zo’n oer-Hollandse wortelstamppot kook je eenvoudigweg aardappelen, met wortel (vaak winterpeen) en ui er bovenop en stampt het geheel zodra de groenten gaar zijn. Lekker met een stukje speklap, (vega) rookworst of spekjes of zelfgemaakte hachee.

Ook iedere week de lekkerste winterse recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten voor wortelstamppot

1. Traditionele hutspot

In dit traditionele worttelstamp recept serveren we het met runderbraadlappen. En geloof ons, dat gestoofde rundvlees geeft je stamppot éxtra veel smaak.

> naar het recept: hutspot

2. Met speklapjes

Ook hutspot en speklapjes zijn een bekende combinatie. Oma Cairo is geboren in Suriname en later naar Nederland verhuisd. Ze vindt de Nederlandse keuken heerlijk en maakt dan ook regelmatig oer-Hollandse gerechten, zoals dit stamppotje met speklapjes.

> naar het recept: hutspot met speklapjes

Hutspot met speklapjes

3. Zonder vlees: met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Dat vlees bij hutspot helemaal geen must is laat dit recept met hachee van jackfruit wel zien. Jackfruit leent zich met zijn draadjesvleesachtige structuur namelijk erg goed als vleesvervanger in een vega hachee. Probeer zelf maar eens!

> naar het recept: hutspot van geroosterde peen en hachee van jackfruit

Hutspot met geroosterde peen en hachee van jackfruit

Lees ook:

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!