Advertentie
Recepten met andijvie
Andijvie, wie kent het niet? De groene bladgroenten zit boordevol vitamines en staat bij de meeste Nederlanders weleens op tafel. Meestal geprakt door de stamppot maar maak er vooral ook eens wat anders mee. Deze recepten met andijvie laten zien wat er allemaal mogelijk is.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Gegrilde andijvie met wittebonenvinaigrette
Ook als je geen vlees eet of eens iets anders wilt grillen dan hamburgers en kip kan de barbecue deze zomer volop aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde andijvie met een smaakvolle wittebonenvinaigrette om het af te maken?
Andijviesalade met ham
De combinatie van ham met andijvie is klassiek. Dit keer combineren we het niet in een stamppot maar in een salade. Een heerlijk licht gerecht voor in het voorjaar. Mede door de toevoeging van de dille-crème fraîche-dip.
Andijvie alla monachina
We eten andijvie meestal als Hollandse pot, maar in combinatie met Italiaanse smaakmakers is de groente minstens net zo lekker. Wat denk jij van de toevoeging van pijnboompitten, ansjovis en olijven?
Gegrilde andijvie met krokante sjalot en rozijnen
Als je dan toch aan het grillen gaat, kun je deze smaakcombinatie ook proberen. Gegrilde andijvie smaakt namelijk ook heel goed in combinatie met krokante sjalotjes en rozijnen. Zeker het proberen waard!
Varkenshaas gevuld met salie en knoflook, pompoenpuree en gestoofde andijvie
De bladgroente kun je serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij dit heerlijke gerecht met varkenshaas. Het bedje van andijvie geeft je niet alleen de nodige vitamines maar ook veel smaak.
Ons favoriete andijvie recept:
Gegrilde andijvie met wittebonenvinaigrette
Ook als je geen vlees eet of eens iets anders wilt grillen dan hamburgers en kip kan de barbecue deze zomer volop aan. Wat dacht je bijvoorbeeld van gegrilde andijvie met een smaakvolle wittebonenvinaigrette om het af te maken?
Ingrediënten
Bereiding
1. Bedruip de andijvieparten met 2 el olijfolie en bestrooi ze met wat zout. Meng goed door elkaar, je mag hierbij de bladeren wel licht kneuzen.
2. Steek de barbecue aan om te grillen op directe hitte. Roer de mosterd, de poedersuiker, het paprikapoeder en de balsamico door elkaar. Voeg zout en peper naar smaak toe. Meng de sjalotten erdoorheen. Voeg al kloppend 5 el olijfolie toe. Roer de witte bonen erdoorheen. Zet de vinaigrette in de koelkast tot serveren.
3. Leg een grillrooster op de barbecue en verdeel de andijvieparten over het rooster. Gril 2-3 minuten terwijl je ze continu draait. Ze mogen licht blakeren, maar let op dat ze niet verbranden. Haal de andijvie van de barbecue en snijd in grove stukken. Verdeel de andijvie over een schaal. Meng het bonenkruid door de vinaigrette en schep de vinaigrette royaal over de andijvie. Serveer de overige vinaigrette erbij. Lekker met geroosterd brood.
Onze tips
De beste temperaturen om wijn te serveren
4x glutenvrij bakken met kerst
Fiesta Mexicana! 7 overheerlijke Mexicaanse recepten
Amerikaans eten: dit zijn de klassiekers in Noord-Amerika
10+ borrelhapjes die je van tevoren kunt klaarmaken
Kerst bakken: maak indruk met deze feestelijke recepten
Kerstbrunch recepten: feestelijke ideeën voor de kersttafel
6x de lekkerste recepten met gerookte zalm
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.