
Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen
Vegetarisch gourmetten saai of ingewikkeld? Echt niet, met de juiste ingrediënten en een paar verrassende recepten tover je op de bakplaat veel meer lekkers tevoorschijn dan met de standaard gourmetschotel.
Lees verder na de advertentie
De tijd dat we alleen maar kipfilet, kleine burgers en worstjes op de bakplaat bereidden, is allang voorbij. Niet alleen omdat er altijd wel een tante of neef aanschuift die liever wat minder vlees eet, maar ook omdat er simpelweg veel meer mogelijk is dan het standaard gourmetpakket. Daarom delen wij verrassende tips én recepten voor vegetarisch gourmetten. Maar pas op: hierna wil je nooit meer anders…
Vegetarisch gourmetten
Wat denk je bijvoorbeeld van een pannetje vol pasta met een krokant kaaslaagje, het bouwen van je eigen empanada’s met bijpassende dips en sauzen of het maken van de mini-versie van de welbekende Philly cheesesteak? Het is allemaal mogelijk wanneer je vegetarisch gaat gourmetten.
Zelfs die steak ja, want je hoeft niet van je vaste ingrediënten af te stappen wanneer er iemand aan tafel vegetarisch eet. Verander dan alleen de eiwitbron. Want je kunt het vlees één op één vervangen met de producten van Planted. Deze vleesvervangers zijn 100% plantaardig en zonder additieven. Perfect voor vegetarisch gourmetten!
Vegetarische gourmetrecepten
Hoewel je er voor kunt kiezen om je favoriete gourmetgerechten vegetarisch te maken, is het natuurlijk nog veel leuker om eens een keertje wat nieuws te proberen. Deze recepten zijn net wat specialer dan de standaard schotel en laten je zien hoe lekker vegetarisch gourmetten kan zijn:

Gourmetempanada met pulled BBQ en groene salsa
Maak de standaard gourmet eens wat spannender met andere gerechten. Je eigen empenada is bijvoorbeeld zo gemaakt en door de pulled BBQ verrassend sappig en smoky.

Gourmet-Philly cheese ‘steak’
Tip!

Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50

Gourmetgnocchi met lemon herb filetstukjes en rucolapesto
Stop je pannetje eens vol pasta. Met romige rucolapesto en een kruidige vervanger voor kip wordt het een verrassend luxe mini-gerechtje voor op de gourmet.

Truffel ‘steak’ met pecorino en hazelnootkruim
Soms heb je toch gewoon zin in een goede steak. Wanneer je geen vlees eet, kun je één op één vervangen. Dat is net zo lekker. Zeker met die Italiaanse smaakmakers erbij…
Meer vegetarische recepten ontvangen?

Gourmetgnocchi met lemon herb filetstukjes en rucolapesto
Stop je pannetje eens vol pasta. Met romige rucolapesto en een kruidige vervanger voor kip wordt het een verrassend luxe mini-gerechtje voor op de gourmet.
Ingrediënten
- 400 g koelverse gnocchi
- olijfolie
- 1 pak Planted lemon herb filetstukjes (à 160 g)
Voor de rucolapesto
- 2 handjesvol rucola
- 1 teentje knoflook
- 50 g pijnboompitten (geroosterd)
- 25 g Grana Padano (fijngeraspt + evt. extra)
- 1/2 tl grof zeezout
- 200 ml olijfolie
Bereiding
Stamp voor de pesto de rucola, de knoflook, de pijnboompitten, de grana padano en het zeezout in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg geleidelijk al roerend de olijfolie toe, zodat je een smeuïge pesto krijgt.
Bereid de gnocchi voor door ze 2-3 minuten te koken in water. Giet de gnocchi af en laat ze afkoelen in een vergiet. Bedruip met wat olijfolie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.
Bak in een gourmetpannetje 2 el gnocchi en 2 el Planted lemon herb filetstukjes in ca. 6 minuten rondom knapperig. Schep ½ el van de pesto erop en meng goed. Schep op je bord en rasp eventueel nog wat grana padano naar smaak eroverheen.
Onze tips

4x de lekkerste homemade vegaburgers

15x vegetarische kerstrecepten voor het kerstdiner

4x lekkere vegetarische stoofgerechten boordevol groenten

Hoofdgerechten voor kerst: van vlees tot vis en vegetarisch

9x de lekkerste gourmet recepten

Gourmettips voor een gezellige avond

Gourmet bijgerechten: deze recepten zijn altijd een succes

Gourmet boodschappenlijstje: dit mag niet ontbreken bij gourmetten

Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.




