Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
gourmetplaat met vegetarisch eten

Vegetarisch gourmetten? Deze combinaties moet je proberen

In samenwerking met Planted

Vegetarisch gourmetten saai of ingewikkeld? Echt niet, met de juiste ingrediënten en een paar verrassende recepten tover je op de bakplaat veel meer lekkers tevoorschijn dan met de standaard gourmetschotel.

Lees verder na de advertentie

De tijd dat we alleen maar kipfilet, kleine burgers en worstjes op de bakplaat bereidden, is allang voorbij. Niet alleen omdat er altijd wel een tante of neef aanschuift die liever wat minder vlees eet, maar ook omdat er simpelweg veel meer mogelijk is dan het standaard gourmetpakket. Daarom delen wij verrassende tips én recepten voor vegetarisch gourmetten. Maar pas op: hierna wil je nooit meer anders…

Vegetarisch gourmetten

Wat denk je bijvoorbeeld van een pannetje vol pasta met een krokant kaaslaagje, het bouwen van je eigen empanada’s met bijpassende dips en sauzen of het maken van de mini-versie van de welbekende Philly cheesesteak? Het is allemaal mogelijk wanneer je vegetarisch gaat gourmetten.

Zelfs die steak ja, want je hoeft niet van je vaste ingrediënten af te stappen wanneer er iemand aan tafel vegetarisch eet. Verander dan alleen de eiwitbron. Want je kunt het vlees één op één vervangen met de producten van Planted. Deze vleesvervangers zijn 100% plantaardig en zonder additieven. Perfect voor vegetarisch gourmetten!

Vegetarische gourmetrecepten

Hoewel je er voor kunt kiezen om je favoriete gourmetgerechten vegetarisch te maken, is het natuurlijk nog veel leuker om eens een keertje wat nieuws te proberen. Deze recepten zijn net wat specialer dan de standaard schotel en laten je zien hoe lekker vegetarisch gourmetten kan zijn:

Twee empanada's met vega pulled BBQ, groene salsa, rode ui, koriander en limoen

Gourmetempanada met pulled BBQ en groene salsa

Maak de standaard gourmet eens wat spannender met andere gerechten. Je eigen empenada is bijvoorbeeld zo gemaakt en door de pulled BBQ verrassend sappig en smoky.

Naar het recept
Drie sneetjes wit brood met vega steak puntjes, kaas en hot sauce

Gourmet-Philly cheese ‘steak’ 

Dankzij de malse Planted ‘steak’ en smeuïge kaas wordt het avondje gourmetten ineens een feestje waar ze in Philly nog jaloers op zouden zijn…

Naar het recept

Tip!

Twee gourmet pannetjes met gnocchi en vegetarische lemon herb filetstukjes met rucolapesto 

Gourmetgnocchi met lemon herb filetstukjes en rucolapesto 

Stop je pannetje eens vol pasta. Met romige rucolapesto en een kruidige vervanger voor kip wordt het een verrassend luxe mini-gerechtje voor op de gourmet.

Naar het recept
Cover voor

Truffel ‘steak’ met pecorino en hazelnootkruim

Soms heb je toch gewoon zin in een goede steak. Wanneer je geen vlees eet, kun je één op één vervangen. Dat is net zo lekker. Zeker met die Italiaanse smaakmakers erbij…

Naar het recept

Meer vegetarische recepten ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Foodies favoriet
Twee gourmet pannetjes met gnocchi en vegetarische lemon herb filetstukjes met rucolapesto 

Gourmetgnocchi met lemon herb filetstukjes en rucolapesto 

Stop je pannetje eens vol pasta. Met romige rucolapesto en een kruidige vervanger voor kip wordt het een verrassend luxe mini-gerechtje voor op de gourmet.

Bekijk volledige recept

Ingrediënten

  • 400 g koelverse gnocchi
  • olijfolie
  • 1 pak Planted lemon herb filetstukjes (à 160 g)

Voor de rucolapesto

  • 2 handjesvol rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g pijnboompitten (geroosterd)
  • 25 g Grana Padano (fijngeraspt + evt. extra)
  • 1/2 tl grof zeezout
  • 200 ml olijfolie

Bereiding

  1. Stamp voor de pesto de rucola, de knoflook, de pijnboompitten, de grana padano en het zeezout in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg geleidelijk al roerend de olijfolie toe, zodat je een smeuïge pesto krijgt.

  2. Bereid de gnocchi voor door ze 2-3 minuten te koken in water. Giet de gnocchi af en laat ze afkoelen in een vergiet. Bedruip met wat olijfolie om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken.

  3. Bak in een gourmetpannetje 2 el gnocchi en 2 el Planted lemon herb filetstukjes in ca. 6 minuten rondom knapperig. Schep ½ el van de pesto erop en meng goed. Schep op je bord en rasp eventueel nog wat grana padano naar smaak eroverheen.

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!