Foodies 08/2024
Ga voor Grieks!
Foodies Ga voor Grieks
Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

4x lekkere vegetarische stoofgerechten boordevol groenten

In samenwerking met Vegetariërsbond
Profielfoto van YvonneYvonne Doorten

Advertentie

Voor een lekker stoofgerecht heb je echt niet altijd vlees of vis nodig. Deze vier heerlijke vegetarische stoofgerechten zijn niet alleen lekker en vullend, maar ook nog eens bijna allemaal binnen een uurtje klaar. Zo kom jij de koude maanden wel door.

1. Uienstoof met bier en tijm

Deze overheerlijke uienstoof is het ultieme vegetarische comfortfood. Serveer er een frisse salade bij om het compleet te maken.

uienstoof

2. Rodekoolcurry met kokos en koriander

Kokos, rode kool én koriander zijn de hoofdrolspelers in dit gerecht. Van dit lekkers krijg je nooit genoeg.

rodekoolcurry

3. Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

Een heerlijk vegetarisch stoofgerecht met bite. Heb je onverwacht extra eters? Voeg dan beetgaar gekookte spaghetti toe en verwarm deze kort mee in de saus.

Vegaballetjes met zoete aardappels en mierikswortelroom

4. Borlottibonen met savooiekool

Misschien wel het grootste voordeel van dit gerecht? Het ruikt meteen super lekker als je de verse gremolata over de warme stoofschotel strooit. Meer weten over borlottibonen? Lees dan onze ingrediëntenguide ‘Wat zijn borlottibonen en wat maak je ermee?

Borlottibonen met savooiekool

Onze tips

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!