Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Taarten van Abel

Vers van de pers: einde van de Taarten van Abel, kijkje in de kas en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Einde van de Taarten van Abel

Hoeveel verschillende taarten zou banketbakker Siemon de Jong samen met een gast-bakker voor een speciaal iemand hebben gemaakt? Wij zijn de tel kwijt. Met zijn programma de Taarten van Abel bakt hij al twintig jaar lang de meest bijzondere taarten samen met een kind, waarbij ze ondertussen spreken over leuke of minderleuke dingen in het leven van zijn gasten. Aan dit prachtige programma komt nu een einde. Zoals Siemon zelf zegt wil hij “de magie van het programma niet verliezen”. Daarnaast vindt hij het een eer dat hij het zo lang heeft mogen presenteren, wat voor veel bijzondere ontmoetingen en gesprekken heeft gezorgd. Gelukkig hoeven we nog niet meteen afscheid te nemen: er komt een afscheidsaflevering, waarin de bakker met eerdere deelnemers terugblikt op het programma.

Taarten van Abel

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Groene Liefde tijdens Kom in de kas

Valentijnsdag is alweer even geleden, maar liefde voor groen gaat nooit voorbij. Op 1 en 2 april organiseert Kom in de Kas alweer de 45ste editie van hun evenement, waarbij iedereen een kijkje kan nemen in verschillende kassen in Nederland. Bekijk hoe kwekers hun bloemen, planten, groenten en fruit kweken, kijk hoe alles groeit, stel vragen, zie hoe alles wordt verpakt. En dat alles bij jou in de buurt. Zo is Groene Liefde wel heel dichtbij. Kom in de Kas vindt plaats in 19 verschillende regio’s in Nederland. Kijk hier wat de dichtstbijzijnde kas bij jou in de buurt is en zet 1 en 2 april in je agenda!

Groene liefde kom in de kas

Keukenschorten van ingezamelde kleding

Het merk Witloft, dat je misschien wel kent van de handgemaakte leren schorten, introduceert iets nieuws: een collectie keukenschorten gemaakt van ingezamelde kleding in Nederland, België, Duitsland en Denemarken. Veel kleding die wordt ingezameld in kledingcontainers is niet goed genoeg om nog gedragen te worden. Daar wilden de mensen van Witloft iets mee doen. Kleding die niet meer gedragen kan worden wordt volledig gestript, schoongemaakt en ontrafeld. Van dat ontrafelde katoendraad maakt Witloft vervolgens schorten, pannenlappen en ovenwanten. De items zijn verkrijgbaar in vier frisse lentekleuren: pistache, zand, hemelsblauw en zalm. De collectie is te koop via witloft.com, bol.com, Fonq en Hanos.

Witloft schorten

Lees ook: Kom naar de Foodies lezersavond!

Onze tips

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!