
Wijn & spijs: Italiaans comfortfood met een wijnpakket speciaal voor foodies
Cantine Due Palme
Lees verder na de advertentie
In de prachtige, ongerepte Zuid-Italiaanse regio Puglia, in de streek Salento, ligt Cantine Due Palme. Deze coöperatie bestaat sinds 1989 en staat onder de bevlogen leiding van de in Puglia geboren en getogen Angelo Maci. De streek Puglia en haar wijnen zitten hem in het bloed. Angelo’s belangrijkste doel is dan ook het in ere houden van de authentieke, Salentijnse wijnbouwtradities. De cantina teelt bij voorbeeld oude, inheemse druivenrassen zoals negroamaro, aleatico, fiano, malvasia nera en susumaniello.
Due Palme staat natuurlijk wel met beide benen in de 21e eeuw: de hypermoderne kelder bevat alle snufjes die een vooruitstrevende wijnmakerij nodig heeft, van roterende vergistingstanks tot een volledig geklimatiseerde vatenkelder. Zo is Cantine Due Palme sinds jaar en dag het symbool voor de Pugliese wijncultuur en is het een van de belangrijkste moderne vertegenwoordigers van haar terroir, geschiedenis en traditie.
Tip

Wil je deze zomer extra voordelig Foodies Magazine lezen?
Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Zelf proeven? Maak gebruik van deze speciale actie!
In het wijnpakket zit 2x Cantine Due Palme Negroamaro del Salento Domiziano 2018
º Zuid-Italiaanse allemansvriend
º Heerlijk rijp en soepel
€ 6,35 per fles
2x Cantine Due Palme Squinzano Angelini 2016
º Negroamaro & malvasia nera
º Zacht & kruidig
€ 7,80 per fles
2x Cantine Due Palme Primitivo del Salento Don Cosimo 2018
º Vol en krachtig
º Van de primitivodruif
€ 7,85 per fles

Gratis thuisbezorgd.
Master of Wine – Job de Swart
Job de Swart (38) is sinds 2018 de derde Nederlandse Master of Wine: de hoogst haalbare kwalificatie op wijngebied. Wereldwijd zijn er slechts 390 personen die deze officiële titel aan hun naam mogen verbinden. Job werkt als wijninkoper voor Les Généreux – een samenwerkingsverband van 37 zelfstandige wijnwinkels – en houdt zich verder bezig met lesgeven, het begeleiden van proeverijen en het schrijven van artikelen. Daarnaast houdt Job van koken en lekker eten, in het bijzonder in combinatie met bijpassende wijnen.
Côte de boeuf met paddenstoelen en rozemarijn
Job: “Due Palme houdt authentieke wijnbouwtradities in ere.”
Aubergines uit de oven met tomatensaus
Drink bij dit rijke auberginegerecht een wijn met een uitgesproken smaak en voldoende frisheid.
Pappardelle met geroosterde pompoen, pancetta en pompoenpitten
Het zijdezachte, afgeronde karakter van de wijn past perfect bij de pompoen.
Les Généreux
Les Généreux is een samenwerkingsverband van kwaliteitswijnhandels verspreid over heel Nederland. De wijnen worden gezamenlijk ingekocht en rechtstreeks van de wijnboer geïmporteerd. Kijk voor verkoopadressen bij Les Généreux.

Receptuur, foodstyling, fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren
Actie duurt t/m 16 november 2019.
Onze tips

Van pittig tot zoet: dit zijn de lekkerste marinades voor bij de BBQ

Geen luchtje dit jaar: dit wil je vader écht voor vaderdag

Geslaagd? Serveer deze hapjes voor een onvergetelijk examenfeest

Lichte maaltijden voor het avondeten

5x recepten voor de lekkerste zomerse taarten

Of je nu slaagt of zakt: dit gebak met champagne is er voor élke uitslag

15x heerlijke recepten met aardappel

10+ heerlijke recepten voor aardappels uit de oven
Redactie