Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
Cover voor Zin in een leuk uitje? Maak een wijnwandeling met je vriend(in)!

Zin in een leuk uitje? Maak een wijnwandeling met je vriend(in)!

In samenwerking met PLUS.

Advertentie

Natuurlijk gaan jullie op zaterdagmiddag het liefst een wijntje doen in het café, maar dat kan nog even niet. Wil je toch met je vrienden samenkomen en een wijntje doen, op een verantwoorde manier? Organiseer dan een wijnwandeling! Met de wijnen van supermarkt PLUS wordt dat jullie leukste uitje in tijden!

Hoe werkt het?

Het weekend staat voor de deur! Ben je de online-bingo’s en het monopoly-bord inmiddels wel zat? Dan is het tijd voor iets nieuws! Trommel je beste vriend(in) op voor een wijnwandeling. Het enige wat je nodig hebt is een paar goede wijnen van PLUS, een mooie route, lekkere wandelschoenen én als het even meezit zou een klein zonnetje ook heel fijn zijn!

  1. Trommel je beste vriend/vriendin op. Let op: het is handig als hij/zij enigszins in de buurt woont. De afstand tussen jullie huizen moet bewandelbaar zijn.
  2. Zet een route uit van huis naar huis. Wil je een korte wandeling maken? Kies dan de kortste weg. Hebben jullie de tijd? Kies dan voor een mooie omweg door de stad of het park.
  3. Zorg dat je verschillende stops maakt. Je begint bij 1 huis en eindigt bij het huis van de ander. Tussendoor kun je bijv. in het park een tussenstop maken of bij het bankje aan die mooie vijver in jullie dorp. Bij iedere stop drinken jullie een wijntje. Geserveerd met een passend hapje. Bijv. een stokbroodje met brie bij een Franse wijn.

Welke wijnen kies je?

Pata Negra – Cava Brut
Jullie beginnen de toch met een aperitief bij het startpunt: een fijne mousserende wijn uit Spanje. Serveer er een kleine snack bij, zoals deze aardappel-viskoekjes:

Cadet d’Oc – Viognier
Gemaakt door de wijnmakers van het beroemde wijnhuis Baron Philippe de Rothschild. Wat je proeft? Wit steenfruit, bloesem, meloen en citroen. Door de frisheid smaakt deze wijn lekker bij Aziatische gerechten met veel karakter, zoals dit kaas-knoflookbrood met sriracha.

kaas-knoflookbrood

Carlo Scala – Appassimento
De wijn komt uit het zuiden van Italië, uit de streek Puglia en is gemaakt van 100 procent negroamaro-druiven. De wijn smaakt fluweelzacht en heeft een lekker krentenzoetje. Perfect om jullie wandeling mee af te sluiten. Serveer hem met deze ossenhaascarpaccio met citroenmayonaise en geitenkaas.

ossenhaascarpaccio

Van 18 t/m 24 april heel veel voordeel

PLUS is voor de negende keer uitgeroepen tot Beste Wijn supermarkt van Nederland, daar moet op getrakteerd worden! Daarom vind je van 18 t/m 24 april waanzinnig veel voordeel op geselecteerde wijnen. Zo krijg je 25 procent korting per fles. Sla je meteen een doosje van je favoriete wijn in? Dan krijg je 50 procent korting per doos. Heb je meteen een mooie voorraad voor heel veel gezellige wijnwandelingen! Bestel nu op plus.nl of met de PLUS app.

Onze tips

Profielfoto van

foodies-partner

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!