
All You Can Eat
“All You Can Eat” is dé nieuwe must-have eetgids voor iedereen die van eten houdt. Met restaurants, eethuizen, toko’s en winkels van de vele eetculturen die Nederland rijk is. Ga samen met Mooncake (Jonneke de Zeeuw) op pad langs 450 plekken waar je geweest móét zijn voor je deze planeet weer verlaat. Van de lekkerste Koreaanse restaurants tot de sappigste Adana kebab in Deventer; van Indonesisch comfortfood, Syrische patisserie en Hollandse pot tot het beste Indiase restaurant van Nederland. Ontdek hoe ongelooflijk lekker en veelzijdig Nederland is geworden.

Mooncake
Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Eind 2015 startte Jonneke met haar website Mooncake. Genoeg websites en blogs met hotspots, maar nooit met haar favoriete plekken. Er ontstond een community die ondertussen is uitgegroeid tot haar dagelijkse werk. Onlangs verscheen haar nieuw boek “All You Can Eat”. Daarnaast organiseert Jonneke foodtours, levert ze foodiebags aan bedrijven en geeft ze lezingen en presentaties.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Eetgids: All You Can Eat
Jonneke vertelt over haar nieuwe boek: “Deze eetgids is het bewijs dat er culinair gezien geen betere tijd geweest is om in Nederland in leven te zijn dan nu. Toen ik maanden achtereen, bakso voor bakso en kunafeh voor kunafeh door Nederland reisde, stond zelfs ik versteld over hoe wijdverbreid en goed het is geworden.” Om je een voorbeeld te geven, Jonneke verzamelde maar liefst 450 adressen met 120 verschillende eetculturen. Allemaal in Nederland, en allemaal verzameld in haar geweldige eetgids.
Als je nu denkt dat dit boek alleen over de Randstad gaat heb je het mis, Jonneke trok door het hele land. Van Amsterdam tot aan Deventer en van Leeuwarden tot aan Nijmegen; haast elke stad komt aan bod.

Foto: Sophie van Hasselt
Tips voor Den Haag
Om je een inkijkje te geven in dé nieuwe eetgids van Nederland deelt Jonneke haar drie favoriete hotspots in Den Haag. Ben je binnenkort in de Hofstad? Sla dan in ieder geval deze drie adressen niet over.
Kashmir Sweet House
Deze Pakistaanse mithai-shop is in Nederland de oudste in zijn soort en een stukje Haags culinair erfgoed. Mithai verwijst naar zoetigheden zoals barfi, laddoo en gulab jamun. Vaak op basis van kikkererwtenmeel en griesmeel en met kardemom, pistache dadels, wortel en saffraan. De gulab jamun is hier een bestseller.
Zitoun
Bij Mo en Annemieke eet je erg lekker Tunesisch soulfood zoals zitounia met boterzacht kalfsvlees en geroosterde groenten. En ook, mijn favoriet: brik à l’oeuf – een clutch van flinterdun knapperig filodeeg gevuld met tonijn, peterselie en een ei dat nog zacht is en uit de brik loopt als je er een hap van neemt. O, o, o, wat een verfijning en geluk!
Trio Eethuis
Bij Tany aka Oom Trio eet je verrukkelijke pempek kapal selam – een Sumatraanse viscake met een krokante buitenkant en een ei aan de binnenkant, geserveerd in een laagje cuka (zoetpittig kecapwater) en met wat noodles en frisse komkommer. De huisgemaakte noodles zijn ook erg geliefd net als de gule kambing en de nasi padang rendang (‘met echte rendang’). Wat je ook doet: bestel sowieso es campur (‘gemixt ijs’) – een bombastische schaafijscocktail met een flinke lading pandansliertjes, grass jelly, kokos en jackfruit.
Lees ook:
All inclusive aan de keukentafel: Bas schuift aan bij Mooncake
Knapperige knafeh: dit moet je proberen
Goddelijke gastvrijheid: Bas kookt met Paulami Joshi
Onze tips

Padella is hét boek voor jouw nieuwe pasta recepten

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



