
Wil je beginnen met bakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je juist een ervaren bakker, maar ben je het spoor bijster tussen alle bakrecepten? In Bakken zoals het bedoeld is neemt Chef Joan ons even mee terug naar de basis van het bakken. Wij vertellen je alles over haar boek én delen alvast heerlijke recepten!
Lees verder na de advertentie
Bakken zoals het bedoeld is
Of je nu een ervaren bakker bent of dat je misschien net wil beginnen met het maken van heerlijke bakrecepten, Chef Joan vertelt je precies hoe het moet. Met haar nieuwe boek Bakken zoals het bedoeld is neemt ze je mee terug naar de basis van puur en ambachtelijk bakken. Hierin deelt ze verschillende familierecepten, welke voornamelijk zijn ontstaan tijdens haar jeugd in Ierland en haar liefde voor bakken. Zo vind je authentieke recepten waarop ze haar creativiteit heeft losgelaten, en deelt unieke creaties en moderne variaties.
In het boek vind je recepten voor zowel hartige als zoete baksels, van taarten en koekjes tot brood en cakes. Dus voor iedereen die thuis aan de slag wil gaan met bakken, is dit het perfecte boek voor inspiratie. Bovendien bevat het duidelijke instructies om te bakken zoals het bedoeld is: puur, smaakvol en vooral om samen te delen. Benieuwd naar haar recepten? Scroll dan snel door in dit artikel!
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Chef Joan
Joan Buitenhuis, ook wel bekend als Chef Joan, is geboren in Ierland en opgegroeid in Edingburgh, Schotland. Later heeft ze op verschillende plekken gewoond, vanwege het werk van haar man. Inmiddels wonen ze samen in Dordrecht en hebben ze een dochter Fiona, waarmee ze in 2012 ook het familiebedrijf Coffeelicious gestart zijn: een bakery store met de heerlijke koekjes, taarten, cupcakes en andere zoete lekkernijen.
Het is dus geen verrassing dat Joan van zoet houdt. De liefde voor bakken is al vroeg ontstaan door het vele bakken bij haar thuis. Hier stond ze als klein meisje vaak naar te kijken en familierecepten werden hier continu doorgezet. Veel van deze ervaringen en recepten heeft ze met zich meegenomen en hier nu een eigen twist aan gegeven. Of het nu recepten van generatie op generatie zijn, iets uit een ander boek wat haar lekker leek of iets proefde wat ze lekker vond en het recept hiervan vroeg, ze heeft overal haar eigen twist aan gegeven. Na jaren druk geweest te zijn met de zaak, heeft ze nu de tijd genomen om al haar – klassieke – recepten te bundelen in Bakken zoals het bedoeld is.
Recepten Bakken zoals het bedoeld is
Nadat Joan jarenlang verschillende recepten heeft uitgeprobeerd en verzameld, kun jij nu ook aan de slag met haar eigen bakboek. Maak de meest heerlijke lekkernijen en ga bakken zoals het bedoeld is: puur, smaakvol en vooral om samen te delen.

Chocolate chip cookies
Op zoek naar het ultieme koekje voor elke gelegenheid? Deze chocolate chip cookies zijn precies wat je nodig hebt: heerlijk vol van smaak, met een perfecte balans tussen krokante randen en een smeuïge binnenkant. Ze zijn onweerstaanbaar bij de koffie, als traktatie voor jezelf of om uit te delen.

White chocolate raspberry cake
Op zoek naar een taart die er niet alleen prachtig uitziet, maar ook onweerstaanbaar smaakt? Probeer deze witte chocolade framboos cake! Zachte cake, smeuïge vulling en licht zoet van smaak maken ‘m perfect voor een feestelijke gelegenheid – of gewoon als je jezelf eens echt wilt verwennen.

Scones
Zin in iets lekkers bij de thee? Deze klassieke scones zijn een echte Britse traktatie: luchtig, kruimelig en perfect met een lik jam en clotted cream. Ze lijken simpel, maar vereisen wel wat techniek om ze echt mooi hoog en luchtig te krijgen. Met dit recept en een beetje gevoel voor deeg bak jij straks scones als een echte pro!

Onze tips

11x bakken met koffie

7x scones bakken

9x koeken bakken

9x chocoladetaart bakken

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.