Foodies 02/2025: Azië
Azië
cover Azie
Remko Kraaijeveld - Grilled Shrimp Pineapple Taco's

3x heerlijke barbecuerecepten van Jord Althuizen

Profielfoto van RoxanneRoxanne

Een stralende zon betekent bij ons maar één ding: de barbecue gaat aan! Lekker grillen in de tuin met een koud drankje in de hand. Wat er ook naast onze barbecue ligt? Het heerlijke boek van grillkoning Jord Althuizen: Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites. Wij mogen drie smaakvolle recepten met je delen, zodat jij deze keer ook iets verrassends op de tuintafel kunt zetten.

Lees verder na de advertentie

In zijn boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee op BBQ-avontuur naar de States. Van de deli’s van New York tot aan de taco stands in Californië: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time.

Wil je iedere week het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Tip!

Burgers & BBQ bites

In het boek vind je genoeg inspiratie om je vrienden of gezin op de vrijdagavond spontaan te trakteren op burgers en BBQ bites. Van de spectaculaire Elvis Burger, taco’s met garnalen en ananas, een vegetarische Paddo Dog tot aan een S’mores Shake: deze recepten passen perfect in het repertoire van iedereen die liever de barbecue bedient dan het fornuis.

Heb je een heerlijk avondje grillen de planning staan? Probeer dan eens een van deze barbecue recepten van Jord Althuizen:

Remko Kraaijeveld - Grilled Shrimp Pineapple Taco's

Grilled Shrimp & Pineapple Taco’s

Jord: “Hot & fast is the way to go. Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar slaan ze niet door met een taai resultaat als gevolg. De lichtzoete gegrilde ananas en pistachecrumble maken er samen met de sweet & spicy gamba’s een serious taco van. Dus get grilling, cabron!”

Naar het recept
Cover voor

Chili Cheese Dogs van de barbecue

Jord: “Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het stand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan’s hot dogs, die als sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn Yankee cousin, maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk.”

Naar het recept
Remko Kraaijeveld - Pork Carnitas Nacho's

Pork Carnitas Nacho’s

Jord: “Carnitas betekent in het Mexicaans ‘Little meats’en staat voor vlees dat op lage temperatuur gestoofd is in olie of reuzel en vervolgens uit elkaar is getrokken. Dat klinkt al goed, maar het wordt nog beter als we gaan smoke-braisen in rook en bier. Vul je ice bucket maar vast met bier en nodig vrienden uit. Het is tijd voor serious snacken!”

Naar het recept

Burgers & BBQ bites

€ 24,99
Cover voor Burgers & BBQ bites
Profielfoto van

Roxanne

Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!