
Een stralende zon betekent bij ons maar één ding: de barbecue gaat aan! Lekker grillen in de tuin met een koud drankje in de hand. Wat er ook naast onze barbecue ligt? Het heerlijke boek van grillkoning Jord Althuizen: Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites. Wij mogen drie smaakvolle recepten met je delen, zodat jij deze keer ook iets verrassends op de tuintafel kunt zetten.
Lees verder na de advertentie
In zijn boek Smokey Goodness – Burgers & BBQ Bites neemt pyro-culinair avonturier Jord Althuizen je mee op BBQ-avontuur naar de States. Van de deli’s van New York tot aan de taco stands in Californië: op zoek naar a full serving of Smokey Goodness flavour maar voor half the time.
Iedere vrijdag het weekmenu en de lekkerste recepten in je mailbox?
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Burgers & BBQ bites
In het boek vind je genoeg inspiratie om je vrienden of gezin op de vrijdagavond spontaan te trakteren op burgers en BBQ bites. Van de spectaculaire Elvis Burger, taco’s met garnalen en ananas, een vegetarische Paddo Dog tot aan een S’mores Shake: deze recepten passen perfect in het repertoire van iedereen die liever de barbecue bedient dan het fornuis.
Heb je een heerlijk avondje grillen de planning staan? Probeer dan eens een van deze barbecue recepten van Jord Althuizen:

Grilled Shrimp & Pineapple Taco’s
Jord: “Hot & fast is the way to go. Kleine gamba’s op de grill wil je namelijk heet en kort grillen. Zo heb je wel dat lekkere gegrilde randje, maar slaan ze niet door met een taai resultaat als gevolg. De lichtzoete gegrilde ananas en pistachecrumble maken er samen met de sweet & spicy gamba’s een serious taco van. Dus get grilling, cabron!”

Chili Cheese Dogs van de barbecue
Jord: “Denk je aan een zomerse vrije dag in New York, dan verschijnt al snel het iconische beeld van een dag aan het stand met een hotdog in de hand struinend over de Coney Island Boardwalk. Deze associatie is vooral te danken aan Nathan’s hot dogs, die als sinds 1916 vanaf deze locatie hotdogs verkoopt en inmiddels geroemd is voor zijn chili loaded variant. Deze smokey versie is duidelijk wat rokeriger dan zijn Yankee cousin, maar doet het qua pit net zo goed. Wil je de kids mee laten genieten? Laat dan het chilipoeder zeker achterwege. Oh, en het bier natuurlijk.”

Pork Carnitas Nacho’s
Jord: “Carnitas betekent in het Mexicaans ‘Little meats’en staat voor vlees dat op lage temperatuur gestoofd is in olie of reuzel en vervolgens uit elkaar is getrokken. Dat klinkt al goed, maar het wordt nog beter als we gaan smoke-braisen in rook en bier. Vul je ice bucket maar vast met bier en nodig vrienden uit. Het is tijd voor serious snacken!”

Onze tips

Ben je fan van Ottolenghi? Dan wil je dit kookboek zeker hebben!

Bakken zoals het bedoeld is: dit moet je weten

Cooking Fast & Slow: makkelijk comfort food voor elke dag

Zo lekker heb je plantaardig eten nog nooit geproefd

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.