
Ben jij ook zo’n fan van koken met citrusvruchten? Dan is de Citrusbijbel vanaf nu jouw favoriete kookboek. Julia Hulleman vertelt je alles over deze tropische vruchten en deelt de lekkerste recepten.
Lees verder na de advertentie
Van grapefruit tot mandarijn en van bergamot tot makrut limoen, in de Citrusbijbel kom je alle soorten citrusvruchten tegen. Of het nu zomer of winter is, dat maakt niet uit. De bijbel is dik genoeg om voor elk seizoen en elke gelegenheid een passend recept te vinden. Daarnaast zijn deze vitamine C-bommetjes over het algemeen het hele jaar door in de supermarkt te vinden, dus je kan er het hele jaar mee vooruit!
Nu al benieuwd naar de eerste recepten uit de Citrusbijbel? Scroll dan door naar beneden!

De Citrusbijbel
Koken met citrusvruchten gaat veel verder dan alleen maar een beetje citroensap- of rasp toevoegen aan je gerecht. Dat heeft Julia wel bewezen met haar bijbel, volledig gefocust op het gebruik van allerlei soorten.
Of je nu van citroen, sinaasappel, grapefruit of juist meer van yuzu of kumquat houdt, dit boek heeft voor iedereen een passend recept. Van een omgekeerde bloedsinaasappelcake tot Peruaanse ceviche: dit boek laat zien hoe veelzijdig deze kleurrijke vruchten kunnen zijn.
De Citrusbijbel bevat zowel recepten voor bakken en grillen als voor marineren en inmaken. Dus wees vooral niet bang voor de overload aan recepten, je kunt er alle kanten mee op! Zo kun jij blijvend genieten van deze mooie bijbel voor lekkers.

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Julia Hulleman
Julia is receptontwikkelaar, culinair redacteur en adviseur. Zo ontwikkelde ze recepten voor onder andere HelloFresh en helpt met het samenstellen van menu’s in verschillende horecagelegenheden. Nadat ze jarenlang heeft meegeholpen met het redigeren van andere kookbijbels, vond ze het tijd om haar eigen bijbel te maken. “Ik hoop dat ik anderen hiermee ook inspireer om meer citrus te gebruiken in je keuken, meer te experimenteren dan dat ene kneepje citroensap te gebruiken. Kijk met frisse ogen naar de talloze citrusvruchten die er te vinden zijn.”
Het maken van een kookboek met alleen maar citrusvruchten lijkt misschien lastig, maar omdat ze zo veelzijdig én met zoveel zijn, was het voor Julia Hulleman een makkelijke opgave. “Ik moest eerder recepten schrappen dan zoeken. Ik kreeg er nooit genoeg van.”

Recepten Citrusbijbel
Benieuwd wat voor soort recepten er te vinden zijn in de Citrusbijbel? Bekijk hier alvast onze favorieten!

Kip piccata met tagliatelle
Kip piccata is een Italiaanse klassieker die doorgaans wordt gemaakt met platgeslagen kipfilet in een beslagjasje, met een pansaus van kappertjes, citroen en peterselie. Deze snellere versie voor doordeweeks slaat het paneren van de kip over. Ook voeg je een beetje room toe aan de saus, waardoor het een perfecte topping voor tagliatelle wordt.

Kabeljauw met gochujang-tomaten en limoendaikon
Gochujang, de Koreaanse gefermenteerde peperpasta die tegenwoordig goed verkrijgbaar is in Nederland, loves tomaten. Ze zijn beide rijk aan glutamaat en zo versterken ze elkaars diepe, hartige smaak. De honing brengt de saus perfect in balans. Deze tomaten-gochujangsaus doet het ook heel goed op noedels.

Aperol Spritz-panna cotta
Vang de zomer in dit simpele maar mooie dessert, dat heel goed van tevoren te maken is. Sinaasappel is niet alleen een mooie garnering van een glas Aperol spritz, het is ook een belangrijk ingrediënt van de Aperol zelf én geeft de bittere Aperol een zoete, frisse tegenhanger.
Altijd de nieuwste kookboeken in je mail ontvangen?
Onze tips

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Jamie Oliver komt met nieuw boek vol gezonde gerechten (en jij scoort ‘m nu met korting)

Brazilië op haar best: de lekkerste recepten vind je in dit kookboek

Gezond eten zonder gedoe? Jamie Oliver deelt zijn 50 healthy hacks

Deze makkelijke airfryer-maaltijden wil je elke dag maken

Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.



