Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Kip Piccata met tagliatelle op een bord met een vork

Zó haal je alles uit je citrusvruchten: ontdek deze lekkere recepten

Profielfoto van
JulieJulie van den Berg

Ben jij ook zo’n fan van koken met citrusvruchten? Dan is de Citrusbijbel vanaf nu jouw favoriete kookboek. Julia Hulleman vertelt je alles over deze tropische vruchten en deelt de lekkerste recepten.

Lees verder na de advertentie

Van grapefruit tot mandarijn en van bergamot tot makrut limoen, in de Citrusbijbel kom je alle soorten citrusvruchten tegen. Of het nu zomer of winter is, dat maakt niet uit. De bijbel is dik genoeg om voor elk seizoen en elke gelegenheid een passend recept te vinden. Daarnaast zijn deze vitamine C-bommetjes over het algemeen het hele jaar door in de supermarkt te vinden, dus je kan er het hele jaar mee vooruit!

Tip

Nu al benieuwd naar de eerste recepten uit de Citrusbijbel? Scroll dan door naar beneden!

Citrusbijbel

€ 34,99
Cover voor Citrusbijbel

De Citrusbijbel

Koken met citrusvruchten gaat veel verder dan alleen maar een beetje citroensap- of rasp toevoegen aan je gerecht. Dat heeft Julia wel bewezen met haar bijbel, volledig gefocust op het gebruik van allerlei soorten.

Of je nu van citroen, sinaasappel, grapefruit of juist meer van yuzu of kumquat houdt, dit boek heeft voor iedereen een passend recept. Van een omgekeerde bloedsinaasappelcake tot Peruaanse ceviche: dit boek laat zien hoe veelzijdig deze kleurrijke vruchten kunnen zijn.

De Citrusbijbel bevat zowel recepten voor bakken en grillen als voor marineren en inmaken. Dus wees vooral niet bang voor de overload aan recepten, je kunt er alle kanten mee op! Zo kun jij blijvend genieten van deze mooie bijbel voor lekkers.

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Julia Hulleman

Julia is receptontwikkelaar, culinair redacteur en adviseur. Zo ontwikkelde ze recepten voor onder andere HelloFresh en helpt met het samenstellen van menu’s in verschillende horecagelegenheden. Nadat ze jarenlang heeft meegeholpen met het redigeren van andere kookbijbels, vond ze het tijd om haar eigen bijbel te maken. “Ik hoop dat ik anderen hiermee ook inspireer om meer citrus te gebruiken in je keuken, meer te experimenteren dan dat ene kneepje citroensap te gebruiken. Kijk met frisse ogen naar de talloze citrusvruchten die er te vinden zijn.”

Het maken van een kookboek met alleen maar citrusvruchten lijkt misschien lastig, maar omdat ze zo veelzijdig én met zoveel zijn, was het voor Julia Hulleman een makkelijke opgave. “Ik moest eerder recepten schrappen dan zoeken. Ik kreeg er nooit genoeg van.

Citrusbijbel

€ 34,99
Cover voor Citrusbijbel

Recepten Citrusbijbel

Benieuwd wat voor soort recepten er te vinden zijn in de Citrusbijbel? Bekijk hier alvast onze favorieten!

Kip Piccata met tagliatelle op een bord met een vork

Kip piccata met tagliatelle

Kip piccata is een Italiaanse klassieker die doorgaans wordt gemaakt met platgeslagen kipfilet in een beslagjasje, met een pansaus van kappertjes, citroen en peterselie. Deze snellere versie voor doordeweeks slaat het paneren van de kip over. Ook voeg je een beetje room toe aan de saus, waardoor het een perfecte topping voor tagliatelle wordt.

Naar het recept
Kabeljauw in gochujang tomatensaus in een pan

Kabeljauw met gochujang-tomaten en limoendaikon

Gochujang, de Koreaanse gefermenteerde peperpasta die tegenwoordig goed verkrijgbaar is in Nederland, loves tomaten. Ze zijn beide rijk aan glutamaat en zo versterken ze elkaars diepe, hartige smaak. De honing brengt de saus perfect in balans. Deze tomaten-gochujangsaus doet het ook heel goed op noedels.

Naar het recept
Aperol Spritz panna cotta in twee glazen met sinaasappel

Aperol Spritz-panna cotta

Vang de zomer in dit simpele maar mooie dessert, dat heel goed van tevoren te maken is. Sinaasappel is niet alleen een mooie garnering van een glas Aperol spritz, het is ook een belangrijk ingrediënt van de Aperol zelf én geeft de bittere Aperol een zoete, frisse tegenhanger.

Naar het recept

Altijd de nieuwste kookboeken in je mail ontvangen?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Julie van den Berg

Altijd in voor een feestje – vooral als er eten én wijn is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Houdt van het organiseren van etentjes voor familie en vrienden. Haat koriander.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!