De bijbel van de Indiase keuken

Van biryani tot curry’s en dahl, en van naan tot ook samosa’s! In ‘De bijbel van de Indiase keuken‘ neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.

De bijbel van de Indiase keuken

Bestel het boek:

De bijbel van de Indiase keuken
€33,99

Boordevol recepten

‘De bijbel van de Indiase keuken’ doet zijn naam eer aan. Het is een dik kookboek (meer dan 500 pagina’s) van zeker een paar kilo. Terwijl je door het boek heen bladert vind je niet alleen de lekkerste Indiase recepten, de prachtige foto’s doen je gegarandeerd. watertanden. Paulami Joshi kwam in 2017 naar Nederland, en deelt met dit boek verschillende Indiase geuren, kleuren en smaken.

Vegetarisch, vlees en vegan

In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van groenten. Dit zie je dan ook terug in de recepten in het kookboek. Veel gerechten zijn vegetarisch of zelfs vegan. Zo vind je diverse gerechten met de jonge Indiase kaas paneer, een ideale vleesvervanger. Overigens; ook zonder het stempel ‘vleesvervanger’ is deze kaas een ontzettend fijn ingrediënt om mee te koken. De kaas behoudt zijn consistentie omdat deze niet smelt, en de lichte smaak brengt balans in veel recepten.

Verschillende delen van India

Paulami Joshi vertelt graag over India. Door te koken uit ‘De bijbel van de Indiase keuken’ leer je dan ook veel over het immens grote land. Zo heeft elke regio zijn eigen eetgewoontes, specerijen en ingrediënten. Soms verschilt dit al om de paar kilometer. Deze bijbel bestaat niet alleen uit recepten, je steekt er ook nog eens wat van op!

Bas en Paulami Joshi

Bas in de keuken bij Paulami Joshi

Brood, brood en nog eens brood

Naan, chapati, roti, papadum, dosa en paratha. Het zijn allemaal verschillende soorten brood uit India. Elke deel van het land heeft wel een eigen brood dat bij gerechten wordt geserveerd. Paulami deelt de verschillende recepten, en legt ook nog eens haarfijn de verschillen uit. Stuk voor stuk zijn de recepten onweerstaanbaar lekker. Wat ons betreft mag deze kookbijbel dan ook niet ontbreken in je verzameling!

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:

Oma’s zoete kokosballetjes (narkol er naru)

Paulami: “Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast.”

De bijbel van de Indiase keuken: Oma's zoete kokosballetjes

> naar het recept voor oma’s zoete kokosballetjes

Paneer butter masala

Paulami: “In restaurants wordt dit gerecht paneer butter masala genoemd en wordt er veel boter gebruikt om het romig te maken. In de volkskeuken noemen we het paneer makhani en is de romigheid vaker afkomstig van gepureerde noten in combinatie met een beetje boter of room. Lekker met platbrood met knoflook en boter of komijnrijst.”

Paneer butter masala

> naar het recept voor paneer butter masala