Lees verder onder de advertentie
De bijbel van de Indiase keuken
Lees verder onder de advertentie
Van biryani tot curry’s en dahl, en van naan tot ook samosa’s! In ‘De bijbel van de Indiase keuken‘ neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken. De Indiase eetcultuur is de afgelopen vijfduizend jaar onafgebroken in beweging geweest – en is dat tot op de dag van vandaag nog steeds.
Boordevol recepten
‘De bijbel van de Indiase keuken’ doet zijn naam eer aan. Het is een dik kookboek (meer dan 500 pagina’s) van zeker een paar kilo. Terwijl je door het boek heen bladert vind je niet alleen de lekkerste Indiase recepten, de prachtige foto’s doen je gegarandeerd. watertanden. Paulami Joshi kwam in 2017 naar Nederland, en deelt met dit boek verschillende Indiase geuren, kleuren en smaken.
Vegetarisch, vlees en vegan
In de Indiase keuken wordt veel gebruik gemaakt van groenten. Dit zie je dan ook terug in de recepten in het kookboek. Veel gerechten zijn vegetarisch of zelfs vegan. Zo vind je diverse gerechten met de jonge Indiase kaas paneer, een ideale vleesvervanger. Overigens; ook zonder het stempel ‘vleesvervanger’ is deze kaas een ontzettend fijn ingrediënt om mee te koken. De kaas behoudt zijn consistentie omdat deze niet smelt, en de lichte smaak brengt balans in veel recepten.
Verschillende delen van India
Paulami Joshi vertelt graag over India. Door te koken uit ‘De bijbel van de Indiase keuken’ leer je dan ook veel over het immens grote land. Zo heeft elke regio zijn eigen eetgewoontes, specerijen en ingrediënten. Soms verschilt dit al om de paar kilometer. Deze bijbel bestaat niet alleen uit recepten, je steekt er ook nog eens wat van op!
Bas in de keuken bij Paulami Joshi
Brood, brood en nog eens brood
Naan, chapati, roti, papadum, dosa en paratha. Het zijn allemaal verschillende soorten brood uit India. Elke deel van het land heeft wel een eigen brood dat bij gerechten wordt geserveerd. Paulami deelt de verschillende recepten, en legt ook nog eens haarfijn de verschillen uit. Stuk voor stuk zijn de recepten onweerstaanbaar lekker. Wat ons betreft mag deze kookbijbel dan ook niet ontbreken in je verzameling!
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Paulami: “Een gemiddeld Bengaals huishouden heeft op ieder willekeurig moment minstens drie verschillende zelfgemaakte zoetigheden in de koelkast staan. Dit is het recept van mijn oma. Ik herinner me dat ze er iedereen – van de postbode tot aan de elektricien – op trakteerde. Ze zette het voor iedereen klaar met een glaasje water ernaast.”
> naar het recept voor oma’s zoete kokosballetjes
Paulami: “In restaurants wordt dit gerecht paneer butter masala genoemd en wordt er veel boter gebruikt om het romig te maken. In de volkskeuken noemen we het paneer makhani en is de romigheid vaker afkomstig van gepureerde noten in combinatie met een beetje boter of room. Lekker met platbrood met knoflook en boter of komijnrijst.”
> naar het recept voor paneer butter masala
Onze tips
Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan
Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!
Zo combineer je eten met het juiste bier
Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar
Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.
Lees verder onder de advertentie