De Zoete Bakplaat
Rukmini Iyer is bekend van heerlijke (en prachtige) boeken zoals “De Snelle Bakplaat” en “De Groene Bakplaat“. Als vervolg op deze succesvolle serie is nu haar nieuwste boek verkrijgbaar: “De Zoete Bakplaat“. Wij kregen alvast een voorproefje en gingen aan de slag met een paar recepten. Spoiler Alert: de resultaten zijn om je vingers bij af te likken! Net als in haar voorgaande boeken zijn de recepten toegankelijk, je laat de oven namelijk het meeste werk doen.
Waanzinnige smaakcombinaties
Net als in haar vorige boeken verrast Rukmini Iyer ons met waanzinnige smaakcombinaties in “De Zoete Bakplaat”. Wat dacht je bijvoorbeeld van kers-walnootbrownies met mascarpone of saffraansinaasappelcake? Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs voor bij de thee of indruk wilt maken, dit boek mag niet ontbreken bij jou op de plank!
Muffins, taarten, koekjes en brownies
Als lezer wordt je op je wenken bediend. Alles wat je maar verzint bij de categorie “zoet” komt aan bod in “De Zoete Bakplaat”. Het boek staat vol met recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. Het was dan ook lastig kiezen toen wij door het boek heen bladerden. Toch is het gelukt en gingen we aan de slag met de kersen-amandelcake. Dit recept uit het nieuwe boek van Rukmini Iyer was makkelijk te maken. De oven is je grote vriend. Daarnaast was de cake zo op, een goed teken! Kers en amandel past goed bij elkaar, zeker in deze bijzonder smakelijke cake.

Goed nieuws, we mogen twee heerlijke recepten met jullie delen:
Kersen-amandelcake
Rukmini Iyer: “Ik kan niet langs een bakker die deze taart verkoopt lopen zonder een stuk mee te nemen – vooral erg welkom na of tijdens het uitlaten van mijn hond. Voor mij is dit de perfecte taart voor elk moment van de dag. Gebruik goed rode kersen voor een mooi retro-effect.”
Brownies met mascarpone, kersen en walnoten
Rukmini Iyer: “Deze brownie is zo licht en luchtig dat hij meer een dessert is dan een tussendoortje. Hij is perfect na een etentje, warm uit de oven, en krijgt van de mascarpone een bijna mousseachtige textuur. Restjes – als die er al zijn – zijn heerlijk als ontbijt.”
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief: