
Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Lees verder na de advertentie
Groentefeest van Sidney Schutte en Dille & Kamille
Lekker én bewust eten is voor Dille & Kamille en Sidney Schutte, chef-kok van tweesterrenrestaurant Spectrum in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam, een belangrijk aandachtspunt. Dit viert dan ook de boventoon in het kookboek ‘Groentefeest’ dat Sidney samen met Dille & Kamille maakte.
Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en van het seizoen, is gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Bovendien doe je er de planeet ook een groot plezier mee en dit is precies wat Dille & Kamille al 50 jaar wil: mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur.

Pop-up restaurant
Omdat Dille & Kamille dit jaar 50 jaar bestaat, heeft de retailer niet alleen een inspirerend kookboek uitgebracht maar komt er ook een uniek Dille & Kamille pop-up restaurant. Tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ kun je in het unieke pop-up restaurant in Utrecht genieten van een vijfgangen-groentediner.
Het diner is samengesteld door chef-kok Sidney Schutte, met recepten uit het kookboek. Op deze manier wil Dille & Kamille gasten laten ervaren hoe verrassend lekker groenten zijn.
Het pop-up restaurant is te vinden in Utrecht, in de gezellige serre van het kantoor van Dille & Kamille aan de Oudegracht 176, dat omgetoverd wordt tot restaurant.
- Datum: dinsdag 14 en zaterdag 18 mei (overige data zijn al uitverkocht)
- Locatie: Oudegracht 176, 3511 NP Utrecht
- Arrangement: Een uniek vijfgangen-groentediner met recepten uit het kookboek. Gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement of mocktail arrangement, tafelwater en koffie/thee. De kosten zijn € 109,95 p.p.
Reserveren kan via: www.dille-kamille.nl/pop-up
Lees verder na de advertentie
Houd het simpel
Uit deze gedeelde visie is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen, met als resultaat het kookboek ‘Groentefeest’. In dit kookboek staan 100 verrassende groenterecepten, waarin maar liefst 56 verschillende groenten zijn verwerkt.
Van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts. Stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht en met overzichtelijke instructies in korte, heldere stappen. Er is voor ieder wat wils!
Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Sidney Schutte over Groentefeest
Sidney vertelt: “De opdracht van Dille & Kamille was duidelijk: ontwikkel gerechten met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten en houd het eenvoudig. Als chef-kok met een repertoire van zo’n 2500 eigen recepten, dacht ik dat dit een fluitje van een cent zou zijn, maar dit vroeg om een totaal andere aanpak. Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen.”

Lees verder na de advertentie
Onze favoriete recepten uit Groentefeest
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen alvast onze drie favoriete recepten uit het kookboek ‘Groentefeest’.

Witte asperges met brie, rabarber en krieltjes
Sidney Schutte: “Dit maak ik heel graag thuis. Het is een eenvoudig eenpansgerecht dat goed vult. Ben je dol op asperges? Dan ga je extra genieten door de verrassende combinatie met brie, rabarber en zwarte peper. Presenteer het zoals op de foto, want het oog wil ook wat.”

Salade van groene appel en avocado
Sidney Schutte: “Het genieten begint meteen, want je start met het maken van de geurige kruidenmix. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing.”

Gazpacho van komkommer
Sidney Schutte: “Veel mensen kennen de Spaanse gazpacho: een koude soep die extra lekker is in een warm klimaat. Mijn Hollandse variant hierop is deze gazpacho van komkommer, die zijn bijzondere smaak onder andere krijgt door de burrata. De knapperige broodjes maken het helemaal af.”
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.



