Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Groentefeest

Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte

In samenwerking met Dille & Kamille
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Groentefeest van Sidney Schutte en Dille & Kamille

Lekker én bewust eten is voor Dille & Kamille en Sidney Schutte, chef-kok van tweesterrenrestaurant Spectrum in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam, een belangrijk aandachtspunt. Dit viert dan ook de boventoon in het kookboek ‘Groentefeest’ dat Sidney samen met Dille & Kamille maakte.

Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en van het seizoen, is gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Bovendien doe je er de planeet ook een groot plezier mee en dit is precies wat Dille & Kamille al 50 jaar wil: mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur.

€ 29,95

Bestel nu het boek:

Groentefeest

Pop-up restaurant

Omdat Dille & Kamille dit jaar 50 jaar bestaat, heeft de retailer niet alleen een inspirerend kookboek uitgebracht maar komt er ook een uniek Dille & Kamille pop-up restaurant. Tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ kun je in het unieke pop-up restaurant in Utrecht genieten van een vijfgangen-groentediner.

Het diner is samengesteld door chef-kok Sidney Schutte, met recepten uit het kookboek. Op deze manier wil Dille & Kamille gasten laten ervaren hoe verrassend lekker groenten zijn.

Het pop-up restaurant is te vinden in Utrecht, in de gezellige serre van het kantoor van Dille & Kamille aan de Oudegracht 176, dat omgetoverd wordt tot restaurant.

  • Datum: dinsdag 14 en zaterdag 18 mei (overige data zijn al uitverkocht)
  • Locatie: Oudegracht 176, 3511 NP Utrecht
  • Arrangement: Een uniek vijfgangen-groentediner met recepten uit het kookboek. Gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement of mocktail arrangement, tafelwater en koffie/thee. De kosten zijn € 109,95 p.p.

Reserveren kan via: www.dille-kamille.nl/pop-up

Houd het simpel

Uit deze gedeelde visie is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen, met als resultaat het kookboek ‘Groentefeest’. In dit kookboek staan 100 verrassende groenterecepten, waarin maar liefst 56 verschillende groenten zijn verwerkt.

Van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts. Stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht en met overzichtelijke instructies in korte, heldere stappen. Er is voor ieder wat wils!

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Sidney Schutte over Groentefeest

Sidney vertelt: “De opdracht van Dille & Kamille was duidelijk: ontwikkel gerechten met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten en houd het eenvoudig. Als chef-kok met een repertoire van zo’n 2500 eigen recepten, dacht ik dat dit een fluitje van een cent zou zijn, maar dit vroeg om een totaal andere aanpak. Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen.”

kookboek Dille & Kamille

Onze favoriete recepten uit Groentefeest

Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen alvast onze drie favoriete recepten uit het kookboek ‘Groentefeest’.

Witte asperges met brie

Witte asperges met brie, rabarber en krieltjes

Sidney Schutte: “Dit maak ik heel graag thuis. Het is een eenvoudig eenpansgerecht dat goed vult. Ben je dol op asperges? Dan ga je extra genieten door de verrassende combinatie met brie, rabarber en zwarte peper. Presenteer het zoals op de foto, want het oog wil ook wat.”

Naar het recept
Salade van groene appel en avocado

Salade van groene appel en avocado

Sidney Schutte: “Het genieten begint meteen, want je start met het maken van de geurige kruidenmix. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing.”

Naar het recept
Gazpacho van komkommer

Gazpacho van komkommer

Sidney Schutte: “Veel mensen kennen de Spaanse gazpacho: een koude soep die extra lekker is in een warm klimaat. Mijn Hollandse variant hierop is deze gazpacho van komkommer, die zijn bijzondere smaak onder andere krijgt door de burrata. De knapperige broodjes maken het helemaal af.”

Naar het recept
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!