Foodies boekenclub: “Groentefeest” van Sidney Schutte
Advertentie
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Groentefeest van Sidney Schutte en Dille & Kamille
Lekker én bewust eten is voor Dille & Kamille en Sidney Schutte, chef-kok van tweesterrenrestaurant Spectrum in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam, een belangrijk aandachtspunt. Dit viert dan ook de boventoon in het kookboek ‘Groentefeest’ dat Sidney samen met Dille & Kamille maakte.
Het eten van meer groenten, het liefst biologisch en van het seizoen, is gezond en ook nog eens ontzettend lekker. Bovendien doe je er de planeet ook een groot plezier mee en dit is precies wat Dille & Kamille al 50 jaar wil: mensen inspireren om bewust te leven, in harmonie met elkaar en de natuur.
Pop-up restaurant
Omdat Dille & Kamille dit jaar 50 jaar bestaat, heeft de retailer niet alleen een inspirerend kookboek uitgebracht maar komt er ook een uniek Dille & Kamille pop-up restaurant. Tijdens ‘Meimaand Groentemaand’ kun je in het unieke pop-up restaurant in Utrecht genieten van een vijfgangen-groentediner.
Het diner is samengesteld door chef-kok Sidney Schutte, met recepten uit het kookboek. Op deze manier wil Dille & Kamille gasten laten ervaren hoe verrassend lekker groenten zijn.
Het pop-up restaurant is te vinden in Utrecht, in de gezellige serre van het kantoor van Dille & Kamille aan de Oudegracht 176, dat omgetoverd wordt tot restaurant.
- Datum: dinsdag 14 en zaterdag 18 mei (overige data zijn al uitverkocht)
- Locatie: Oudegracht 176, 3511 NP Utrecht
- Arrangement: Een uniek vijfgangen-groentediner met recepten uit het kookboek. Gecombineerd met een bijpassend wijnarrangement of mocktail arrangement, tafelwater en koffie/thee. De kosten zijn € 109,95 p.p.
Reserveren kan via: www.dille-kamille.nl/pop-up
Houd het simpel
Uit deze gedeelde visie is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen, met als resultaat het kookboek ‘Groentefeest’. In dit kookboek staan 100 verrassende groenterecepten, waarin maar liefst 56 verschillende groenten zijn verwerkt.
Van salades en stoofgerechten tot ovenschotels, elegante bijgerechten en lichtzoete groentedesserts. Stuk voor stuk prachtig in beeld gebracht en met overzichtelijke instructies in korte, heldere stappen. Er is voor ieder wat wils!
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Sidney Schutte over Groentefeest
Sidney vertelt: “De opdracht van Dille & Kamille was duidelijk: ontwikkel gerechten met ingrediënten die verkrijgbaar zijn in de meeste supermarkten en houd het eenvoudig. Als chef-kok met een repertoire van zo’n 2500 eigen recepten, dacht ik dat dit een fluitje van een cent zou zijn, maar dit vroeg om een totaal andere aanpak. Gedurende vijf maanden heb ik mezelf uitgedaagd door volledig vegetarisch te eten, om zo alle nieuwe recepten voor dit boek thuis te kunnen uitproberen.”
Onze favoriete recepten uit Groentefeest
Nieuwsgierig geworden? Dat snappen we helemaal! Wij delen alvast onze drie favoriete recepten uit het kookboek ‘Groentefeest’.
Witte asperges met brie, rabarber en krieltjes
Sidney Schutte: “Dit maak ik heel graag thuis. Het is een eenvoudig eenpansgerecht dat goed vult. Ben je dol op asperges? Dan ga je extra genieten door de verrassende combinatie met brie, rabarber en zwarte peper. Presenteer het zoals op de foto, want het oog wil ook wat.”
Salade van groene appel en avocado
Sidney Schutte: “Het genieten begint meteen, want je start met het maken van de geurige kruidenmix. Deze rijke, groene salade zit tjokvol heerlijke groente: avocado, sperzieboontjes en groene asperges. Die frisse groene smaken mengen fantastisch met de mooie pestodressing.”
Gazpacho van komkommer
Sidney Schutte: “Veel mensen kennen de Spaanse gazpacho: een koude soep die extra lekker is in een warm klimaat. Mijn Hollandse variant hierop is deze gazpacho van komkommer, die zijn bijzondere smaak onder andere krijgt door de burrata. De knapperige broodjes maken het helemaal af.”
Onze tips
Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!
Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Alles over het nieuwe kookboek “Bij Meera aan tafel”, inclusief recepten!
Alles over het kookboek “Veggilaine”, inclusief recepten natuurlijk!
Dit zijn de beste kookboeken van 2024
Foodies boekenclub: “ZOETE ZOOI.”
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.