
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Lees verder na de advertentie
Het Groene Kookboek van Rukmini Iyer
Rukmini Iyer – de ongekroonde bakplaatkoningin – heeft al haar favoriete vegetarische en vegan gerechten in één kookboek gebundeld! Na het succes van haar bakplaat-boeken, komt ze met een vega-kookboek: “Het groene kookboek”.
In dit prachtige kookboek vind je heerlijke vegetarische en vegan gerechten voor iedere dag van de week. Van recepten die 15 tot 30 minuten bereidingstijd hebben – perfect voor drukke dagen – tot gerechtjes om te delen en maaltijden voor het hele gezin.

Kerst Tip

Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Van mapo tofu tot aan noedels
“Het Groene Kookboek” staat vol met de lekkerste recepten. Denk bijvoorbeeld aan misoboternoedels met tomaat en bosui, pittige mapo tofu met paddenstoelen of hartige taartjes met prei, balsamico en kruidenroomkaas.
Uiteraard zijn alle gerechten uit het boek te bereiden met minimale moeite, maar geven ze een maximaal resultaat aan smaak. Dit kookboek is wat ons betreft dan ook onmisbaar in de keuken. Niet alleen voor iedere Rukmini-fan, ook voor liefhebbers van gerechten vol smaak, die toevallig ook nog vegetarisch of vegan zijn.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Lees verder na de advertentie
Recepten uit Het Groene Kookboek
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Om je alvast een sneak peek te geven delen we onze favoriete recepten uit “Het Groene Kookboek” van Rukmin Iyer.

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui
Rukmini: “Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel en is veruit mijn favoriete noodrecept (ik heb eigenlijk altijd wel kerstomaten, miso en lente-uien in huis).”

Kurkuma-aubergines met yoghurt, chiliboter-cashewnoten & koriander
Rukmini: “Als ik één recept uit dit boek zou moeten kiezen dat je gewoon móét proberen, dan zou het dit zijn. Ik krijg persoonlijk nooit genoeg van gebakken aubergines en yoghurt – het is een van de eerste gerechten die ik van mijn moeder leerde – en deze versie, gegarneerd met knapperige chiliboter-cashewnoten, is een absolute topper.”

Krokant gebakken ravioli met zure room dip
Rukmini: “Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij – de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af.”
Lees verder na de advertentie
Meer recepten van Rukmini? Lees ook:
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel én lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghi’s topchef is nú uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.




