Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Misoboter-noedels me tomaat & lente-ui

Foodies boekenclub: “Het Groene Kookboek” van Rukmini Iyer

In samenwerking met Becht
Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.

Het Groene Kookboek van Rukmini Iyer

Rukmini Iyer – de ongekroonde bakplaatkoningin – heeft al haar favoriete vegetarische en vegan gerechten in één kookboek gebundeld! Na het succes van haar bakplaat-boeken, komt ze met een vega-kookboek: “Het groene kookboek”.

In dit prachtige kookboek vind je heerlijke vegetarische en vegan gerechten voor iedere dag van de week. Van recepten die 15 tot 30 minuten bereidingstijd hebben – perfect voor drukke dagen – tot gerechtjes om te delen en maaltijden voor het hele gezin.

€ 25,99

Bestel nu het boek:

het groene kookboek

Van mapo tofu tot aan noedels

“Het Groene Kookboek” staat vol met de lekkerste recepten. Denk bijvoorbeeld aan misoboternoedels met tomaat en bosui, pittige mapo tofu met paddenstoelen of hartige taartjes met prei, balsamico en kruidenroomkaas.

Uiteraard zijn alle gerechten uit het boek te bereiden met minimale moeite, maar geven ze een maximaal resultaat aan smaak. Dit kookboek is wat ons betreft dan ook onmisbaar in de keuken. Niet alleen voor iedere Rukmini-fan, ook voor liefhebbers van gerechten vol smaak, die toevallig ook nog vegetarisch of vegan zijn.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Recepten uit Het Groene Kookboek

Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Om je alvast een sneak peek te geven delen we onze favoriete recepten uit “Het Groene Kookboek” van Rukmin Iyer.

Misoboter-noedels me tomaat & lente-ui

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui

Rukmini: “Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel en is veruit mijn favoriete noodrecept (ik heb eigenlijk altijd wel kerstomaten, miso en lente-uien in huis).”

Naar het recept
Kurkuma-aubergines met yoghurt

Kurkuma-aubergines met yoghurt, chiliboter-cashewnoten & koriander

Rukmini: “Als ik één recept uit dit boek zou moeten kiezen dat je gewoon móét proberen, dan zou het dit zijn. Ik krijg persoonlijk nooit genoeg van gebakken aubergines en yoghurt – het is een van de eerste gerechten die ik van mijn moeder leerde – en deze versie, gegarneerd met knapperige chiliboter-cashewnoten, is een absolute topper.”

Naar het recept
krokant gebakken ravioli met zure room

Krokant gebakken ravioli met zure room dip

Rukmini: “Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij – de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af.”

Naar het recept

Meer recepten van Rukmini? Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!