Advertentie
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Het Groene Kookboek van Rukmini Iyer
Rukmini Iyer – de ongekroonde bakplaatkoningin – heeft al haar favoriete vegetarische en vegan gerechten in één kookboek gebundeld! Na het succes van haar bakplaat-boeken, komt ze met een vega-kookboek: “Het groene kookboek”.
In dit prachtige kookboek vind je heerlijke vegetarische en vegan gerechten voor iedere dag van de week. Van recepten die 15 tot 30 minuten bereidingstijd hebben – perfect voor drukke dagen – tot gerechtjes om te delen en maaltijden voor het hele gezin.
Van mapo tofu tot aan noedels
“Het Groene Kookboek” staat vol met de lekkerste recepten. Denk bijvoorbeeld aan misoboternoedels met tomaat en bosui, pittige mapo tofu met paddenstoelen of hartige taartjes met prei, balsamico en kruidenroomkaas.
Uiteraard zijn alle gerechten uit het boek te bereiden met minimale moeite, maar geven ze een maximaal resultaat aan smaak. Dit kookboek is wat ons betreft dan ook onmisbaar in de keuken. Niet alleen voor iedere Rukmini-fan, ook voor liefhebbers van gerechten vol smaak, die toevallig ook nog vegetarisch of vegan zijn.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Recepten uit Het Groene Kookboek
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Om je alvast een sneak peek te geven delen we onze favoriete recepten uit “Het Groene Kookboek” van Rukmin Iyer.
Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui
Rukmini: “Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel en is veruit mijn favoriete noodrecept (ik heb eigenlijk altijd wel kerstomaten, miso en lente-uien in huis).”
Kurkuma-aubergines met yoghurt, chiliboter-cashewnoten & koriander
Rukmini: “Als ik één recept uit dit boek zou moeten kiezen dat je gewoon móét proberen, dan zou het dit zijn. Ik krijg persoonlijk nooit genoeg van gebakken aubergines en yoghurt – het is een van de eerste gerechten die ik van mijn moeder leerde – en deze versie, gegarneerd met knapperige chiliboter-cashewnoten, is een absolute topper.”
Krokant gebakken ravioli met zure room dip
Rukmini: “Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij – de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af.”
Meer recepten van Rukmini? Lees ook:
Onze tips
Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie
Sneak peek: exclusieve recepten uit Jamie Olivers nieuwste boek!
Thomas Panterpoes over zijn nieuwe kookboek: “Ik wil mijn recepten voor iedereen toegankelijk maken.”
Foodies boekenclub: “All Day Goodness”
Het nieuwste boek van Jamie Oliver: ‘Simply Jamie’ is uit!
Foodies boekenclub: “Het vega slowcookerboek”
Foodies boekenclub: “IJs & Co 2.0”
Foodies boekenclub: “Planken met een Indische twist”
Rukmini Iyer over Het Groene Kookboek: “Er zijn zoveel tips & trucs die ik wil delen”
De mooiste kookboeken om met Vaderdag cadeau te geven
Bas kookt met Rukmini Iyer uit “India Express”
Foodies boekenclub: “Sandwiches”
Dit zijn de beste Italiaanse kookboeken
Foodies boekenclub: “Wokbijbel” van Noni Kooiman
Foodies boekenclub: “Nistisima” van Georgina Hayden
Foodies boekenclub: “De Bridgerton Bijbel”
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.