
Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs.
Lees verder na de advertentie
Het Groene Kookboek van Rukmini Iyer
Rukmini Iyer – de ongekroonde bakplaatkoningin – heeft al haar favoriete vegetarische en vegan gerechten in één kookboek gebundeld! Na het succes van haar bakplaat-boeken, komt ze met een vega-kookboek: “Het groene kookboek”.
In dit prachtige kookboek vind je heerlijke vegetarische en vegan gerechten voor iedere dag van de week. Van recepten die 15 tot 30 minuten bereidingstijd hebben – perfect voor drukke dagen – tot gerechtjes om te delen en maaltijden voor het hele gezin.
Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Van mapo tofu tot aan noedels
“Het Groene Kookboek” staat vol met de lekkerste recepten. Denk bijvoorbeeld aan misoboternoedels met tomaat en bosui, pittige mapo tofu met paddenstoelen of hartige taartjes met prei, balsamico en kruidenroomkaas.
Uiteraard zijn alle gerechten uit het boek te bereiden met minimale moeite, maar geven ze een maximaal resultaat aan smaak. Dit kookboek is wat ons betreft dan ook onmisbaar in de keuken. Niet alleen voor iedere Rukmini-fan, ook voor liefhebbers van gerechten vol smaak, die toevallig ook nog vegetarisch of vegan zijn.
Wil je meer leuke kookboeken-tips en iedere week de lekkerste recepten ontvangen?
Recepten uit Het Groene Kookboek
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal! Om je alvast een sneak peek te geven delen we onze favoriete recepten uit “Het Groene Kookboek” van Rukmin Iyer.

Misoboter-noedels met tomaat & lente-ui
Rukmini: “Dit superlekkere noedelgerecht staat in een paar minuten op tafel en is veruit mijn favoriete noodrecept (ik heb eigenlijk altijd wel kerstomaten, miso en lente-uien in huis).”

Kurkuma-aubergines met yoghurt, chiliboter-cashewnoten & koriander
Rukmini: “Als ik één recept uit dit boek zou moeten kiezen dat je gewoon móét proberen, dan zou het dit zijn. Ik krijg persoonlijk nooit genoeg van gebakken aubergines en yoghurt – het is een van de eerste gerechten die ik van mijn moeder leerde – en deze versie, gegarneerd met knapperige chiliboter-cashewnoten, is een absolute topper.”

Krokant gebakken ravioli met zure room dip
Rukmini: “Wat is er beter dan kant-en-klare ravioli uit de winkel? Krokante kant-en-klare ravioli uit de winkel! Een nieuw gerecht, leuk om lekker heet te eten, liefst met iets kouds (én bruisends) erbij – de puristen onder jullie moeten maar even wegkijken, want de dip van zure room en bieslook maakt dit gerecht echt helemaal af.”
Meer recepten van Rukmini? Lees ook:
Onze tips

Australië is al jaren fan van haar recepten – nu is Nederland aan de beurt

De mooiste kookboeken om met Moederdag cadeau te geven

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.