
Middernachtkip
Lees verder na de advertentie
Dit boek is het bewijs hoe troostend eten kan zijn. Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger teveel was. Geluiden waren te luid en kleuren te fel. Op een nacht lag ze op haar koude keukenvloer, mijmerend of ze ooit nog overeind zou komen. En toen was daar kip. De gedachte aan het braden en eten van een malse kip bracht haar overeind en gaf haar de zin in het leven terug. Bij het maken van dit kookboek hield Ella drie regels aan waarvan ze hoopt dat iedereen ze toepast bij het maken van haar gerechten. āVoeg altijd zout toe aan je pastawater, voeg bij twijfel boter toe en zet door.ā Daar hoeven wij niks meer aan toe te voegen.
Ella Risbridger. Midnight Chicken. Uitgeverij Fontaine. 288 paginaās. Prijs: 29,99 euro.

Kerst Tip

Een ontspannen kerst.
Bij MediaMarkt kun je terecht voor de beste Kleine keukenapparatuur kerstdeals. Leuk voor onder de kerstboom.
Lees verder na de advertentie
Zin in comfort food? Probeer eens:
(klik op de titel om het recept te zien)
Een broodje visstick
Lees verder na de advertentie

Een bramenpizza
Lees verder na de advertentie
Of kleine dikke piepkuikens met harissa
Onze tips

Dit zijn de beste kerst kookboeken vol inspiratie

Tobias Camman bewijst: ook een foodsnob kan van fastfood houden

Fan van wild? Dan wil je dit nieuwe kookboek zeker hebben (inclusief recepten)

Dit is waarom iedereen Pien’s Dinner Club in huis wil hebben (inclusief recepten!)

Deze allesomvattende bijbel voor patisserie wil je hebben (inclusief recepten!)

Eindelijk: het nieuwe kookboek van de auteur van ‘Zout, vet, zuur, hitte’ is er!

De beste kookboeken van 2025 volgens de Foodies-redactie

Waarom de aardappel een comeback verdient volgens Jacques Hermus

Simpel Ʃn lekker? Dan wil je deze recepten maken

Dit is de reden dat iedereen massaal vlaaien aan het bakken is

Krokant, sappig en cheesy: dit zijn de burgers waar iedereen over praat

Eenvoudig uitsloven met het kookboek F*cking Lecqer (inclusief recepten!)

Eva Koper verklapt: dit is waarom zelfs een pistachecroissant gezond kan zijn

Kun je alles maken in de airfryer? Deze recepten bewijzen het

Het kookboek van Ottolenghiās topchef is nĆŗ uit en iedereen is laaiend enthousiast

Zo ga je zelf aan de slag als de bakkers van bakkerij Fort Negen

Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.





