Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
Cover voor Kookboek uitgelicht: Midnight Chicken

Kookboek uitgelicht: Midnight Chicken

Advertentie

Iedere maand zetten we in foodies de leukste en nieuwste kookboeken op een rij en daarbij zetten we altijd een boek extra in het zonnetje. Deze maand in de spotlights een boek voor iedereen die behoefte heeft aan comfort food: Midnight Chicken.

Middernachtkip

Dit boek is het bewijs hoe troostend eten kan zijn. Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger teveel was. Geluiden waren te luid en kleuren te fel. Op een nacht lag ze op haar koude keukenvloer, mijmerend of ze ooit nog overeind zou komen. En toen was daar kip. De gedachte aan het braden en eten van een malse kip bracht haar overeind en gaf haar de zin in het leven terug. Bij het maken van dit kookboek hield Ella drie regels aan waarvan ze hoopt dat iedereen ze toepast bij het maken van haar gerechten. “Voeg altijd zout toe aan je pastawater, voeg bij twijfel boter toe en zet door.” Daar hoeven wij niks meer aan toe te voegen.
Ella Risbridger. Midnight Chicken. Uitgeverij Fontaine. 288 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

Midnight Chicken

€ 29,99
Midnight Chicken

Zin in comfort food? Probeer eens:

(klik op de titel om het recept te zien)

Een broodje visstick

Een bramenpizza

Of kleine dikke piepkuikens met harissa

 

 

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!