
Middernachtkip
Lees verder na de advertentie
Dit boek is het bewijs hoe troostend eten kan zijn. Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger teveel was. Geluiden waren te luid en kleuren te fel. Op een nacht lag ze op haar koude keukenvloer, mijmerend of ze ooit nog overeind zou komen. En toen was daar kip. De gedachte aan het braden en eten van een malse kip bracht haar overeind en gaf haar de zin in het leven terug. Bij het maken van dit kookboek hield Ella drie regels aan waarvan ze hoopt dat iedereen ze toepast bij het maken van haar gerechten. “Voeg altijd zout toe aan je pastawater, voeg bij twijfel boter toe en zet door.” Daar hoeven wij niks meer aan toe te voegen.
Ella Risbridger. Midnight Chicken. Uitgeverij Fontaine. 288 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

Zin in comfort food? Probeer eens:
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
(klik op de titel om het recept te zien)
Een broodje visstick
Een bramenpizza
Of kleine dikke piepkuikens met harissa
Onze tips

Thuisbakkers opgelet: dit basisbakboek mag je niet missen!

Must-read: met ‘Snelle Jelle’ kook je écht makkelijk en snel

Makkelijk koken op sterrenniveau met ‘Simply Good’

Zo veel meer dan kimchi: recepten uit de ‘De bijbel van de Koreaanse keuken’

Aardappel saai? Niet met de recepten van Potato Queen Poppy O’Toole!

Van hapjes tot harira: 100 ramadanrecepten

Alles over het ‘Easy Airfryer’-boek van Jamie Oliver (en zo krijg je ‘m cadeau)

Alles over het boek ‘Plant’ van De Nieuwe Winkel, inclusief recept!

De beste kipgerechten maak je zo

Foodies boekenclub: The Curry Guy één pan

Last Minute Dinners: alles over dit handige kookboek, inclusief menu!

Zo combineer je eten met het juiste bier

Zet deze schitterende kookboeken op je kerstverlanglijstje dit jaar

Bakken in de airfryer: zo doe je dat!

Alles over het nieuwste boek van Donna Hay: “Too Easy”, inclusief recepten!

Alles over ‘Herman kookt terug’ en waarom dit zo veel meer dan een kookboek is…
Yvonne Doorten
Hoofdredacteur
Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.