Middernachtkip
Dit boek is het bewijs hoe troostend eten kan zijn. Er was een tijd dat de wereld voor Ella Risbridger teveel was. Geluiden waren te luid en kleuren te fel. Op een nacht lag ze op haar koude keukenvloer, mijmerend of ze ooit nog overeind zou komen. En toen was daar kip. De gedachte aan het braden en eten van een malse kip bracht haar overeind en gaf haar de zin in het leven terug. Bij het maken van dit kookboek hield Ella drie regels aan waarvan ze hoopt dat iedereen ze toepast bij het maken van haar gerechten. “Voeg altijd zout toe aan je pastawater, voeg bij twijfel boter toe en zet door.” Daar hoeven wij niks meer aan toe te voegen.
Ella Risbridger. Midnight Chicken. Uitgeverij Fontaine. 288 pagina’s. Prijs: 29,99 euro.

Zin in comfort food? Probeer eens:
(klik op de titel om het recept te zien)
Een broodje visstick
Een bramenpizza
Of kleine dikke piepkuikens met harissa