Foodies 06/2024
City trip!
Cover van
That Sounds So Good: Radicchio met parmezaancrackers en dadels

Foodies boekenclub: “That Sounds So Good”

Advertentie

Herken je dat? Eindeloos op zoek naar dat ene kookboek waaruit je élk recept wilt maken. Foodies Boekenclub inspireert je! Op onze redactie staat een grote boekenkast, gevuld met honderden kookboeken. Stuk voor stuk nemen we ze mee naar huis om eruit te koken. Daardoor weten we als geen ander welke kookboeken niet mogen ontbreken bij jou thuis. Elke week kiezen we er eentje uit en vertellen we je alle ins & outs. Zo weet jij welke boeken je niet mag missen!

That Sounds So Good

Met dit kookboek is iedere dag lekker eten nooit meer een opgave, hoe druk je het soms ook hebt. De truc is om je repertoire zo uit te breiden dat je altijd genoeg inspiratie hebt voor precies dat moment van de week: van drukke werkdagen tot aan vrije vrijdagavonden en de rest van het weekend, waarin je doorgaans meer tijd én zin hebt om uitgebreid in de keuken te staan. In “That Sounds So Good” vind je de lekkerste recepten op een simpele manier uitgelegd, met bij elk recept een aantal opties om het zo moeilijk te maken als je zelf wil.

That Sounds So Good

€ 28,99
That Sounds So Good

Carla Lalli Music

Carla Lalli Music is een Amerikaanse chef-kok, kookboekauteur en YouTube-chef. Ze werkt onder meer voor het toonaangevende Amerikaanse foodmagazine “Bon Appétit”. Voor haar eerste kookboek “Where cooking begins” won ze een James Beard Award.

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips over kookboeken ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Handig ingedeeld

Het kookboek “That Sounds So Good” valt direct op, alleen al door de gele kleur en rode letters. Daar waar de meeste kookboeken wat lichtere kleuren op de voorkant hebben knalt hier het geel van de cover. Als je door het boek bladert vind je niet alleen 100 heerlijke recepten, ze zijn ook nog eens handig opgedeeld in verschillende hoofdstukken. Zo vind je een heerlijke salade van radicchio bij het hoofdstuk over grote salades en een pasta met cacio e walnoot bij het hoofdstuk van maandag tot en met donderdag.

carla lalli

Een gerecht voor elk gevoel

Het eerste deel van het boek bestaat uit twee hoofdstukken (BAK: blijf altijd koken & succes in je keuken). Hier vind je net die informatie die je vaak mist bij recepten. Zo leert Carla ons hoe je kunt improviseren en vertelt ze uitgebreid over de diverse keukenhulpjes die volgens haar onmisbaar zijn. Ze spoort ons ook aan om te koken in het moment en hoe je maximaal resultaat krijgt in korte tijd. Kortom; een masterclass van Carla Lalli Music verpakt in een boek.

Recepten

De recepten zijn veelzijdig, voor haast iedereen is er wel wat lekkers te vinden. Veel recepten zijn vegetarisch, al komen er ook mooie ingrediënten zoals pancetta en mosselen aan bod. Onder elk recept vind je een uitgebreide katern met extra informatie. Zo lees je bijvoorbeeld welke ingrediënten je waarschijnlijk al in huis hebt en welke je nog moet halen. Daarnaast geeft Carla ook handige tips waarmee je gemakkelijk kunt improviseren door bijvoorbeeld ingrediënten te veranderen. Ontzettend handig als je van een beetje afwisseling en improvisatie houdt!

Goed nieuws, we mogen drie heerlijke recepten met jullie delen:

Pasta met cacio e walnoot

Carla: “Cacio is een Italiaans woord voor ‘kaas’. Dit is een variatie op pasta cacio e pepe (letterlijk ‘pasta met kaas en peper’), wat een van de goedkope maar superlekkere gerechten was die ik vaak maakte toen ik nog studeerde. De geroosterde noten zorgen voor wat knapperigheid, waardoor je de romigheid van de saus nog meer waardeert. Als je weinig tijd hebt, kun je de peterselie hakken en de kazen raspen terwijl de pasta kookt, maar als je twijfelt of je wel snel genoeg bent, kun je dat beter van tevoren doen. Ik kook pasta het liefst in een grote braadpan (van 6 liter), die ideaal is om de saus door de pasta te roeren, maar een grote pastapan kan ook (roer helemaal tot op de bodem van de pan).”

pasta met cacio e walnoot

Radicchio met parmezaancrackers en dadels

Carla: “De eerste keer dat ik frico maakte, was ik privékok en cateraar. Ik serveerde de kantachtige, krokant gebakken parmezaancirkels als kleine hors-d’oeuvres, soms met wat rucola erop, soms gewoon als kaascrackers. In deze salade fungeren ze als zoutige, knapperige croutons tussen de mix van radicchio, witlof en zoete dadels.”

That Sounds So Good: Radicchio met parmezaancrackers en dadels

Nectarine-basterdsuikercrumble

Carla: “Doordat de havermout wordt geroosterd voordat de andere ingrediënten worden toegevoegd, wordt het kruimellaagje superkrokant, ook al ligt het op een stomend bedje van sappige vruchten.”

Nectarine-basterdsuikercrumble

Profielfoto van

Yvonne Doorten

Hoofdredacteur

Wil graag vegetarisch eten, maar vindt bacon te onmisbaar in haar leven. Snijdt groentes stiekem het liefst met een aardappelschilmesje (lekker bot, lekker veilig). Eet elke dag mayonaise (alleen Zaanse!) en elke dag chips en combineert die twee ook graag. Sport overigens ook dapper.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!