
Foodies kerstbrood over? Maak wentelteefjes!
Lees verder na de advertentie
Wentelteefjes zijn de eeuwenoude remedie om oud brood op te maken. En ja hoor, ook het Foodies kerstbrood is hier uitermate geschikt voor. Hoe je de wentelteefjes van het Foodies kerstbrood maakt? Hier komt-ie:
Je hebt nodig:
- 200 ml melk
- 2 eieren
- boter (om in te bakken)
- 6-8 plakken Foodies kerstbrood
- poedersuiker, crème fraîche en/of vers fruit (voor erbij)
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Bereidingswijze:
Kluts de melk met de eieren in een kom en schenk het mengsel in een schaal. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan. Doop telkens 2-3 plakken brood ca. 30 seconden per kant in het mengsel en bak in de hete koekenpan aan beide kanten goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer eventueel met een lepel crème fraîche en vers fruit naar smaak.
Restjes kerstbrood over? Maak broodpudding!
Je hebt nodig:
- boter
- 200 ml melk
- 3 eieren
- 2 el suiker
- 6-8 plakken Foodies kerstbrood (ca. 250 g)
- evt. 2 el amandelschaafsel en 2 el gehakte chocolade
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een ovenschaal (ca. 23×23 cm) in met boter. Kluts de melk met de eieren en de suiker in een kom. Snijd iedere plak kerstbrood in vieren en verdeel de stukken brood over de ovenschaal. Schenk het mengsel over het brood en bestrooi eventueel met het amandelschaafsel en de chocolade. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en de bovenkant goudbruin is. Laat iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.
Lees nu ook:
Wat te doen met oud brood? Dit zijn de beste recepten
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Seizoensgroenten in mei: dit moet je eten

Pizzadeeg bewaren: zo doe je dat

Zelf focaccia maken: zo doe je dat

Bloemkool koken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je deze zomer wil proberen

Dit zijn dé allerlekkerste poké bowl sauzen en toppings

BBQ boodschappen: dit heb je nodig per persoon

Aardbeien bewaren: zo houd je ze langer vers

Van pasta tot tomaat: wanneer gebruik je welk product?

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!
Martina Silbrníková
Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje. Was eindredacteur van 2020 tot 2023.