Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Foodies kerstbrood met chocolade, pistache en kersen: Coverkoken met Foodies

Heb je Foodies kerstbrood over? Dit doe je met de restjes

Advertentie

Heb je Foodies kerstbrood gemaakt, het spektakelstuk van onze kersteditie? Hoe heerlijk deze feestelijke krans met chocolade, kersen en pistache ook is, misschien lukt het je niet om alle 15 dikke plakken snel op te eten. Vers smaakt het brood het allerlekkerst, maar heb je toch wat over? Geen zorgen, dit kun je doen met de restjes!

Foodies kerstbrood over? Maak wentelteefjes!

Wentelteefjes zijn de eeuwenoude remedie om oud brood op te maken. En ja hoor, ook het Foodies kerstbrood is hier uitermate geschikt voor. Hoe je de wentelteefjes van het Foodies kerstbrood maakt? Hier komt-ie:

Je hebt nodig:

 • 200 ml melk
 • 2 eieren
 • boter (om in te bakken)
 • 6-8 plakken Foodies kerstbrood
 • poedersuiker, crème fraîche en/of vers fruit (voor erbij)

Bereidingswijze:

Kluts de melk met de eieren in een kom en schenk het mengsel in een schaal. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan. Doop telkens 2-3 plakken brood ca. 30 seconden per kant in het mengsel en bak in de hete koekenpan aan beide kanten goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer eventueel met een lepel crème fraîche en vers fruit naar smaak.

Wentelteefjes

Restjes kerstbrood over? Maak broodpudding!

Je hebt nodig:

 • boter
 • 200 ml melk
 • 3 eieren
 • 2 el suiker
 • 6-8 plakken Foodies kerstbrood (ca. 250 g)
 • evt. 2 el amandelschaafsel en 2 el gehakte chocolade

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een ovenschaal (ca. 23×23 cm) in met boter. Kluts de melk met de eieren en de suiker in een kom. Snijd iedere plak kerstbrood in vieren en verdeel de stukken brood over de ovenschaal. Schenk het mengsel over het brood en bestrooi eventueel met het amandelschaafsel en de chocolade. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en de bovenkant goudbruin is. Laat iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.

Lees nu ook:

Wat te doen met oud brood? Dit zijn de beste recepten

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Martina Silbrníková

Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!