Lees verder onder de advertentie
Foodies kerstbrood over? Maak wentelteefjes!
Lees verder onder de advertentie
Wentelteefjes zijn de eeuwenoude remedie om oud brood op te maken. En ja hoor, ook het Foodies kerstbrood is hier uitermate geschikt voor. Hoe je de wentelteefjes van het Foodies kerstbrood maakt? Hier komt-ie:
Je hebt nodig:
- 200 ml melk
- 2 eieren
- boter (om in te bakken)
- 6-8 plakken Foodies kerstbrood
- poedersuiker, crème fraîche en/of vers fruit (voor erbij)
Bereidingswijze:
Kluts de melk met de eieren in een kom en schenk het mengsel in een schaal. Verhit een flinke klont boter in een koekenpan. Doop telkens 2-3 plakken brood ca. 30 seconden per kant in het mengsel en bak in de hete koekenpan aan beide kanten goudbruin. Bestuif met poedersuiker en serveer eventueel met een lepel crème fraîche en vers fruit naar smaak.
Restjes kerstbrood over? Maak broodpudding!
Je hebt nodig:
- boter
- 200 ml melk
- 3 eieren
- 2 el suiker
- 6-8 plakken Foodies kerstbrood (ca. 250 g)
- evt. 2 el amandelschaafsel en 2 el gehakte chocolade
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Vet een ovenschaal (ca. 23×23 cm) in met boter. Kluts de melk met de eieren en de suiker in een kom. Snijd iedere plak kerstbrood in vieren en verdeel de stukken brood over de ovenschaal. Schenk het mengsel over het brood en bestrooi eventueel met het amandelschaafsel en de chocolade. Zet de ovenschaal 25-30 minuten in de oven tot het eimengsel gestold is en de bovenkant goudbruin is. Laat iets afkoelen, snijd in stukken en serveer warm.
Lees nu ook:
Wat te doen met oud brood? Dit zijn de beste recepten
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Tip!
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Onze tips
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Wijn en spijs: de meest gestelde vragen én antwoorden voor het kerstdiner
Kersttafel dekken? Zo doe je dat à la Jamie Oliver
Martina Silbrníková
Kan moeilijk begrip opbrengen voor mensen die weinig lusten. Zelf lust ze namelijk alles, behalve grapefruit en tonic (ieuw, zo bitter!). Houdt van kluiven, no shame. Eet kilo’s boter en verafschuwt margarine. Vindt kaas met wijn het allerlekkerste toetje. Was eindredacteur van 2020 tot 2023.
Lees verder onder de advertentie