Wil je een superchic taartje op tafel zetten deze kerst? Met de handige tools van Plate-it maak je – net als een echte chef – zélf zo’n sterrendessert.
Wil je ook iedere week zulke handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Maak een sterrendessert met de tools van Plate-it
Met de kerstdagen wil je vast extra uitpakken. En hoe doe je dat nu beter dan met een écht spektakelstuk als dessert. Plate-it heeft de leukste uitsteekvormen, stencils én handige spatels om zo’n kunstwerk op tafel te zetten. Kijk zelf maar!
Tip!
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Uitsteekvorm hexagon
€ 25,99Bordstencils
€ 21,99Spatel
€ 27,95Precisie pincet
€ 19,95Bak het beslag in een bakplaat, strijk de ganache erover uit, steek er hexagon vormpjes uit..
..strijk met een paletmes frambozencoulis over een stencil, zet er een taartje op en maak af met de garnering.
Recept voor sterrendessert met sinaasappelbiscuit met ganache en frambozencoulis
Wil je zelf dat feestelijke kerstdessert maken? Bekijk dan hier het volledige recept:
Sinaasappelbiscuit met wittechocoladeganache en frambozencoulis
Wil je een superchic taartje op tafel zetten deze kerst? Met de handige tools van Plate-it maak je – net als een echte chef – zélf zo’n sterrendessert.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 bio sinaasappel (alleen de schil, geraspt)
- 150 g fijne kristalsuiker
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- een paar geroosterde amandelen (om te garneren)
- een paar takjes munt (de blaadjes geplukt, om te garneren)
- wittechocoladeschaafsel (om te garneren)
Voor de wittechocoladeganache
- 1 vanillestokje
- 100 g slagroom
- 200 g witte chocolade
- zout
Voor de frambozencoulis
- 100 g frambozen
- 100 g suiker
- 0.5 citroen (alleen het sap)
- 1 tl maizena
- 2 tl koud water
Benodigdheden
- bakpapier
- Knikspatels van Plate-it
- Garneerringen hexagon van Plate-it
- Bordstencils hexagon van Plate-it
- Precisiepincet van Plate-it
- bakblik (30 x 40 cm)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bekleed een bakblik (30 x 40 cm) met bakpapier. Klop de eieren met het sinaasappelrasp en de suiker in ca. 10 minuten luchtig.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel, voeg het zout toe en spatel het er voorzichtig doorheen. Strijk het beslag met een knikspatel glad uit in het bakblik. Bak de biscuit in ca. 15 minuten gaar in de oven. De biscuit is gaar als de bovenkant droog is. Hij mag niet bruin kleuren, dus let goed op! Neem de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Splijt voor de wittechocoladeganache het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de room aan de kook. Breek de witte chocolade in een kom en giet de hete room eroverheen. Voeg het vanillemerg en een snuf zout toe. Laat ca. 2 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Zet in de koelkast om helemaal af te koelen.
Breng ondertussen voor de frambozencoulis de frambozen met de suiker en het citroensap in een pannetje aan de kook en laat koken tot het helemaal zacht is. Meng de maizena met het water en voeg dit al roerend toe aan de kokende frambozenpuree. Blijf goed roeren en laat ca. 1 minuut goed doorkoken tot een dikke saus. Neem van het vuur en druk de puree direct door een fijne zeef. Laat afgedekt afkoelen.
Klop de afgekoelde ganache luchtig en stevig. Bestrijk met een knikspatel de afgekoelde biscuitplaat met de ganache. Steek met de hexagonstekers plakjes uit de biscuit. Leg op elkaar zodat je een mooi gestapelde taartjes hebt. Leg op een bord het hexagonstencil en strijk er met een paletmes wat frambozencoulis in. Neem voorzichtig het stencil van het bord, maak hem schoon en herhaal met de overige borden.
Zet de taartjes met de knikspatel midden op het bord. Versier de desserts met nog wat frambozencoulis. Zet eventueel met een pre cisiepincet een paar geroosterde amandelen en muntblaadjes op de taartjes. Bestrooi met wittechocoladeschaafsel.
Receptuur en fotografie: Willem van Santen
Wil je meer weten over Plate-it? Kijk voor meer info en alle producten op plate-it.com/meesterwerk
Onze tips
Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it
Eetbare kunst met de tools van Plate-it
Zo decoreer je taart met de tools van Plate-it
Recepten voor tiramisu: 8x toppers
Tiramisu maken: tips en hotspots
Aluminiumfolie in de airfryer: kan dit?
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?