
Wil je een superchic taartje op tafel zetten deze kerst? Met de handige tools van Plate-it maak je – net als een echte chef – zélf zo’n sterrendessert.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks handige kooktips en de lekkerste recepten ontvangen?
Maak een sterrendessert met de tools van Plate-it
Met de kerstdagen wil je vast extra uitpakken. En hoe doe je dat nu beter dan met een écht spektakelstuk als dessert. Plate-it heeft de leukste uitsteekvormen, stencils én handige spatels om zo’n kunstwerk op tafel te zetten. Kijk zelf maar!
Tip

Profiteer dan van onze tijdelijke aanbieding: 1 jaar Foodies met 43% korting! Dat betekent 12 nummers voor maar 55,- (i.p.v. € 95,88).
Uitsteekvorm hexagon
€ 25,99
Bordstencils
€ 21,99
Spatel
€ 27,95
Precisie pincet
€ 19,95
Bak het beslag in een bakplaat, strijk de ganache erover uit, steek er hexagon vormpjes uit..



..strijk met een paletmes frambozencoulis over een stencil, zet er een taartje op en maak af met de garnering.



Recept voor sterrendessert met sinaasappelbiscuit met ganache en frambozencoulis
Wil je zelf dat feestelijke kerstdessert maken? Bekijk dan hier het volledige recept:

Sinaasappelbiscuit met wittechocoladeganache en frambozencoulis
Wil je een superchic taartje op tafel zetten deze kerst? Met de handige tools van Plate-it maak je – net als een echte chef – zélf zo’n sterrendessert.
Ingrediënten
- 3 eieren
- 1 bio sinaasappel (alleen de schil, geraspt)
- 150 g fijne kristalsuiker
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- zout
- geroosterde amandelen (om te garneren)
- takjes munt (de blaadjes geplukt, om te garneren)
- wittechocoladeschaafsel (om te garneren)
Voor de wittechocoladeganache
- 1 vanillestokje
- 100 g slagroom
- 200 g witte chocolade
- zout
Voor de frambozencoulis
- 100 g frambozen
- 100 g suiker
- 1/2 citroen (alleen het sap)
- 1 tl maizena
- 2 tl koud water
Benodigdheden
- bakpapier
- Knikspatels van Plate-it
- Garneerringen hexagon van Plate-it
- Bordstencils hexagon van Plate-it
- Precisiepincet van Plate-it
- bakblik (30 x 40 cm)
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 175°C / hetelucht: 150°C). Bekleed een bakblik (30 x 40 cm) met bakpapier. Klop de eieren met het sinaasappelrasp en de suiker in ca. 10 minuten luchtig.
Zeef het zelfrijzend bakmeel boven het eimengsel, voeg het zout toe en spatel het er voorzichtig doorheen. Strijk het beslag met een knikspatel glad uit in het bakblik. Bak de biscuit in ca. 15 minuten gaar in de oven. De biscuit is gaar als de bovenkant droog is. Hij mag niet bruin kleuren, dus let goed op! Neem de biscuit uit de oven en laat afkoelen.
Splijt voor de wittechocoladeganache het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de room aan de kook. Breek de witte chocolade in een kom en giet de hete room eroverheen. Voeg het vanillemerg en een snuf zout toe. Laat ca. 2 minuten staan en roer tot een glad mengsel. Zet in de koelkast om helemaal af te koelen.
Breng ondertussen voor de frambozencoulis de frambozen met de suiker en het citroensap in een pannetje aan de kook en laat koken tot het helemaal zacht is. Meng de maizena met het water en voeg dit al roerend toe aan de kokende frambozenpuree. Blijf goed roeren en laat ca. 1 minuut goed doorkoken tot een dikke saus. Neem van het vuur en druk de puree direct door een fijne zeef. Laat afgedekt afkoelen.
Klop de afgekoelde ganache luchtig en stevig. Bestrijk met een knikspatel de afgekoelde biscuitplaat met de ganache. Steek met de hexagonstekers plakjes uit de biscuit. Leg op elkaar zodat je een mooi gestapelde taartjes hebt. Leg op een bord het hexagonstencil en strijk er met een paletmes wat frambozencoulis in. Neem voorzichtig het stencil van het bord, maak hem schoon en herhaal met de overige borden.
Zet de taartjes met de knikspatel midden op het bord. Versier de desserts met nog wat frambozencoulis. Zet eventueel met een pre cisiepincet een paar geroosterde amandelen en muntblaadjes op de taartjes. Bestrooi met wittechocoladeschaafsel.
Receptuur en fotografie: Willem van Santen
Wil je meer weten over Plate-it? Kijk voor meer info en alle producten op plate-it.com/meesterwerk


Onze tips

Maak zélf buñuelos met de tools van Plate-it

Eetbare kunst met de tools van Plate-it

Zo decoreer je taart met de tools van Plate-it

Recepten voor tiramisu: 8x toppers

Tiramisu maken: tips en hotspots

Bubbels met een budget: bestaat er ook goedkope champagne?

Dit is de perfecte temperatuur voor je barbecue (en zo hou je ‘m stabiel)

Van sangria tot clara: deze Spaanse drankjes moet je proeven

Jord Althuizen: “Deze BBQ basics mag je niet missen”

Picanha grillen als een pro? Zó doe je dat op de BBQ of kamado

Dit zijn de seizoensgroenten in juni
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?