Advertentie
Met zo’n prachtige chocoladetaart steel je al gauw de show, maar met de handige tools van Plate-it maak je er pas écht een kunstwerk van. Kijk maar!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Bakken met de tools van Plate-it
Kijk jij ook altijd je ogen uit bij Heel Holland Bakt? En wil jij zelf ook wel eens zo’n spectaculaire taart op tafel zetten? Met Plate-it maak je van elke taart een kunstwerk. Of je nu een doorgewinterde bakker bent of net begint, onze handige tools helpen je om je creaties er fantastisch uit te laten zien. Laat je creativiteit de vrije loop en verras iedereen met jouw bakmeesterwerk!
Plate-it draaiplateau
Wat dacht je van zo’n handig draaiplateau om je taart aan alle kanten goed te kunnen versieren?
Plate-It draaiplateau
€ 34,95Taart decoreren met de tools van Plate-It
Om zo’n taart écht af te maken heeft Plate-It ook handige tools om taart te decoreren. Neem bijvoorbeeld de gekartelde scraper, waarmee je een mooi strakke, geribbelde rand vormt. Of wat dacht je van zo’n spuitzak met allerlei verschillende spuitmondjes? Zo tover je een eenvoudige taart om tot een waar spektakelstuk.
Plate-it spuitzakhouder inclusief accessoires
Decoreer taarten, desserts en spuit crème of mousse eenvoudig op een bord. Met de spuitzakken van Plate-it zijn de mogelijkheden enorm! De 11-delige set bestaat uit 2 spuitzakken, 8 spuitmonden en een bijpassende houder.
Plate-it spuitzakhouder inclusief accessoires
€ 37,95Plate-it scrapers
Met de scrapers van Plate-it decoreer je niet alleen in een handomdraai gemakkelijk taarten, je maakt er ook de meest indrukwekkende borden mee op!
Plate-It scraper 3-delige set
€ 27,50Recept voor mokkataartje
Wil je zelf zo’n chocoladetaart bakken? Bekijk dan hier het volledige recept:
Mokkataartje
Met zo’n prachtige chocoladetaart steel je al gauw de show, maar met de handige tools van Plate-It maak je er pas écht een kunstwerk van.
Ingrediënten
- 300 g boter
- 300 g lichtbruine basterdsuiker
- 300 g rietsuiker
- 325 g zelfrijzend bakmeel
- 3 el oploskoffie
- zout
- 3 eieren
- 160 g zure room
- 2-4 el koffielikeur of gezoete, afgekoelde koffie
Voor de ganache
- 250 ml slagroom
- snuf zout
- 350 g pure chocolade (50% cacaobestanddelen)
Voor decoratie
- mokkaboontjes
- melkchocolade
- cacaopoeder
Benodigdheden
- bakpapier
- spuitzak van Plate-It
- draaiplateau van Plate-It
- off-set spatel van Plate-It
- gekartelde scraper van Plate-It
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C/ hetelucht: 160°C). Verwarm 200 g boter, de basterdsuiker, de rietsuiker en een scheutje water in een steelpan op laag vuur tot de boter is gesmolten. Neem de pan van het vuur en roer het zelfrijzend bakmeel, de oploskoffie, een snuf zout, de eieren en de zure room erdoorheen. Meng tot een glad beslag.
Vet twee ronde bakvormen (ca. 20 cm Ø) in en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Bestuif met bloem. Verdeel het beslag over de bakvormen en bak de cakes in 25-30 minuten gaar in de oven. De cake is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt. Laat de cake iets afkoelen en stort vervolgens op een rooster om verder af te koelen.
Verwarm voor de ganache de room met het zout in een pannetje maar laat niet koken. Breek de chocolade in een kom en schenk de hete room eroverheen. Laat ca. 5 minuten staan. Roer het geheel goed door tot een gladde ganache. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop de ganache tot hij luchtig en wat lichter van kleur is geworden. Vul de spuitzak met de ganache. Besprenkel beide cakes met wat koffielikeur of wat gezoete, afgekoelde koffie. Leg een van de cakes op het draaiplateau en bestrijk met een laagje ganache. Leg de tweede cake erop en druk lichtjes aan.
Bestrijk de hele taart rondom met de ganache en maak glad met een off-set spatel. Maak met de gekartelde scraper een mooi patroon aan de zijkant van de taart door de scraper tegen de
zijkant van de taart te houden en het draaiplateau rustig rond te draaien.Maak met de spuitzak een mooie spiraal boven op de taart door vanuit het midden te beginnen met spuiten en tegelijkertijd het plateau rustig rond te draaien. Laat de taart opstijven in de koelkast. Versier met mokkaboontjes en geraspte melkchocolade en cacaopoeder.
Foto’s en receptuur: Willem van Santen
Lees ook:
Onze tips
Eetbare kunst met de tools van Plate-it
9x chocoladetaart bakken
Dit zijn de lekkerste recepten voor chocoladetaart
5x bakken met pure chocolade
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?