Advertentie
Ken je buñuelos al? Deze gefrituurde deeghapjes vind je soms in de vorm van een bolletje, lijkend op een mini-oliebol. Veel leuker zijn deze bloemvormige, die je eenvoudig maakt met de tools van Plate-it!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Buñuelos maken met de tools van Plate-it
Om deze bloemvormige buñuelos te maken heb je een speciale vorm nodig. Deze doop je eenvoudig in het beslag én in de hete olie, en omdat het handvat zo lang is brand je je vingers niet!
Plate-it buñuelos rosettes
Met deze driedelige set maak je je éigen bloemvormige buñuelos, hoe leuk is dat?
Plate-it buñuelos rosettes
€ 24,95Plate-it pincet
Om zo’n prachtig gerecht zo mooi op te kunnen maken is een pincet eigenlijk onmisbaar in je keuken. In dit gerecht leg je de plakjes ham en blaadjes tuinkers perfect neer.
Plate-it pincet
€ 19,95Plate-it decoratiezeef
Met zo’n fijn zeefje maak je je gerecht écht af. Gebruik hem voor poedersuiker of cacao op je dessert, of in dit geval five-spice poeder. Ziet meteen feestelijk uit, toch?
Plate-it decoratiezeef
€ 13,95Maak eerst de pompoencrème, de walnotenmayonaise en bak de buñuelos…
..en maak dan het bord mooi op!
Recept voor five-spice buñuelos met ham en pompoencrème
Wil je zelf die prachtige buñuelos bakken? Bekijk dan hier het volledige recept:
Five-spice buñuelos met ham en pompoencrème
Ken je buñuelos al? Deze gefrituurde deeghapjes vind je soms in de vorm van een bolletje, lijkend op een mini-oliebol. Veel leuker zijn deze bloemvormige, die je eenvoudig maakt met de tools van Plate-it!
Ingrediënten
- 100 g pata negra ham (dungesneden)
- 50 g walnoten (geroosterd)
- vijfkruidenpoeder
Voor de pompoencrème
- 1/2 kleine pompoen (bio)
- 1 bosje
- zout en peper
- 2 el olijfolie
- 1 bol knoflook
- 2 el koude boter
Voor de buñuelos
- olie (om te frituren)
- 250 ml melk
- 3 g zout
- 1 ei
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl azijn
- 125 g bloem
Voor de walnotenmayonaise
- 50 g walnoten (geroosterd)
- 1 tl fijne mosterd
- 1 eidooier
- 2 el wittewijnazijn
- zout
- suiker
- 200 ml zonnebloemolie
- 50 ml walnootolie
Benodigdheden
- bakpapier
- spuitfles van Plate-it
- bunuelo-vorm van Plate-it
- zeefje van Plate-it
- pincet van Plate-it
- keukenpapier
Bereiding
Verwarm voor de pompoencrème de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Halveer de pompoen, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in parten. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat met de tijm. Bestrooi met zout en peper en bedruip met de olie. Halveer de bol knoflook horizontaal en leg erbij op de bakplaat. Rooster het geheel ca. 30 minuten in de oven tot de pompoen helemaal zacht is. Neem uit de oven en laat kort afkoelen.
Knijp de geroosterde knoflook uit de schil en pureer met de pompoen in een keukenmachine. Voeg geleidelijk de koude boter toe om een mooie smeuïge crème te krijgen. Breng op smaak met zout en peper.
Meng voor de buñuelos alle ingrediënten behalve de frituurolie in een blender en blend tot een glad beslag. Laat een half uur rusten in de koelkast.
Maal ondertussen voor de walnotenmayonaise in een blender of met een staafmixer de walnoten met de mosterd, de eidooier en de azijn tot een gladde puree. Voeg wat zout en suiker toe en voeg nu al kloppend geleidelijk beide oliesoorten toe tot je een mooie stevige en glanzende mayonaise hebt. Voeg eventueel naar smaak nog meer azijn toe, het moet echt lekker friszuur smaken. Doe de mayonaise in een spuitflesje.
Verhit voor de buñuelos de olie in een pannetje tot 180°C. Leg de buñuelo-vorm in de hete olie om op temperatuur te komen. Dip de hete vorm in het beslag, als het beslag meteen er vanaf druipt is de olie te heet en dompel direct onder in de hete olie. Houd in het midden van de pan tot de buñuelo loskomt van de vorm en frituur nog even verder tot hij goudbruin en krokant is. Schep uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Bestuif met een zeefje met het five-spice poeder.
Maak op een bord enkele quenelles van de pompoencrème. Spuit er wat dotjes van de walnotenmayonaise tussen. Leg er wat flinters van de pata negra ham tussen. Maak af met wat geroosterde walnoten, tuinkers en leg er een five-spice buñuelo bovenop.
Lees ook:
Onze tips
Eetbare kunst met de tools van Plate-it
Zo decoreer je taart met de tools van Plate-it
7x bakken met pompoen
Kersttafel dekken? Zo doe je dat à la Jamie Oliver
Alles over au bain-marie smelten en waarom het zo handig is
100% foolproof: stap-voor-stap de perfecte biefstuk bakken
Sterrendessert
De perfecte lamsrollade maken in 7 simpele stappen
Wijn & spijs: zo kies je deze kerst de juiste wijn bij je kerstdiner
Krokante aardappels: tips en recept
Zo kun je zelf pecan pie maken voor Thanksgiving
Vegetarisch stoofpotje: waar moet je op letten?
Stoven en smoren: wat is het verschil?
Anne Mebelder
Redacteur
Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?