Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Cover voor Tien tips voor een stressvrije kerst

Tien tips voor een stressvrije kerst

Profielfoto van RedactieRedactie

Advertentie

Kerst. The most wonderful time of the year. Echter kunnen de feestdagen ook een van de meest stressvolle tijden van het jaar zijn. De druk van het kopen van de meest bijzondere cadeaus, de dagen verdelen tussen familie en vrienden, het grote kerstdiner… We geven je tien tips voor een stressvrije kerst!

  1. Vergeet de ‘perfecte kerst’. Het zijn maar twee dagen. Voorkom interne of externe druk alsof je een ‘super Kerstmis organisator’ bent. Nergens voor nodig.
  2. Zeg nee als het moet. Als de hele familie bij jou thuis wil komen en je dat niet ziet zitten, of niet kan veroorloven, zeg het eerlijk.
  3. Verminder de to do lijst tot enkel de dingen die echt belangrijk zijn. Schrap de punten waarvan je van mening bent dat je het “zou moeten” doen en focus je tijd en geld op de essentiële zaken.
  4. Zorg dat je ‘me time’ overhoudt. Plan de dingen in die je zelf zou willen doen.
  5. Ga ook eens even naar buiten. Beweging in de buitenlucht vermindert stress.
  6. Maak een duidelijk overzicht van de dingen die je moet doen voor de feestdagen en verdeel de taken duidelijk over alle gasten.
  7. Stel grenzen. Maak familie en kinderen thuis duidelijk wat acceptabel gedrag is en wat niet.
  8. Je hóeft geen sterrenwaardig tiengangenmenu te serveren. In onze foodies magazine kersteditie staan meer dan 100 kerstrecepten die makkelijk te maken zijn.
  9. Probeer vooral te genieten van de mensen om je heen, de gezelligheid en het samenzijn. Daar draait het tenslotte om.
  10. Probeer niet je hele leven te veranderen in januari. Concentreer je op één of twee dingen die een verschil kunnen maken, maar leg jezelf geen druk op.

Heb jij last van kerststress?

kerstcadeaus3

Profielfoto van

Redactie

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!