Lees verder onder de advertentie
![Krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2021/02/1-5-scaled.jpg)
1. Droogdeppen
Lees verder onder de advertentie
Zorg ervoor dat de huid van de vis heel droog is door hem zorgvuldig droog te deppen met keukenpapier. Vocht gaat het proces van karamellisatie tegen, dus krijg je een natte huid niet mooi bruin en krokant.
2. Chemische reactie
Wanneer je de droge huid met olie bestrijkt en in de hete pan legt, kan hij mooi karamelliseren. De technische naam hiervoor is de Maillard- reactie, een chemische reactie tussen aminozuren en suikers waardoor de huid bruin en knapperig wordt en een heerlijke smaak krijgt.
3. Aandrukken
Tip!
![Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?](https://fnlcontent.nl/app/uploads/2024/03/FD-25-0114-Afbeeldingen-Website_520-x-3202.png)
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie, uitdaging én wil je graag meer lezen over koken?
Shop een losse editie van Foodies Magazine al vanaf 6,50
Druk de vis met een spatel tegen de bodem van de pan direct nadat je hem in de pan hebt gelegd. Door de hitte zal de huid de neiging hebben om te gaan opbollen. Door de vis voorzichtig aan te drukken, zorg je dat de huid goed in contact blijft met de pan en lekker krokant bakt.
4. Huidverzorging
Laat de vis na het bakken even rusten op een bord. Door de vis met de huidzijde naar boven op het bord te leggen, voorkom je dat de sappen in de huid trekken en de huid zacht wordt.
Ben je er klaar voor? Ga dan aan de slag met dit recept voor krokante zalm teriyaki met zoetzure komkommer.
© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur en foodstyling: Adam Bush Foto’s: Alex Luck Styling: Morag Farquhar
Onze tips
![Winterse salade met roodlof, zoete aardappel en vijgenjamdressing](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/10/FD2412-brunch-bonnemaman-WillemvSanten33678-scaled.jpg)
Met deze recepten maak je restjes jam makkelijk op!
![Koffie ijs](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/08/Koffie-ijs.jpg)
Keukenhack: zo kun je hard ijs makkelijk scheppen
![Panasonic Airfryer inhoud](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/12/FD2412-PanasonicAirfryer-WillemvSAnten34654-scaled.jpg)
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
![Bakpapier airfryer - Pexels](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2025/01/Bakpapier-airfryer.png)
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
![thumbnail voor Clubsandwich maken: zo doe je dat!](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2019/01/clubsandwich_whenharrymetsallyklein.jpg)
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
![thumbnail voor Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/08/boter-scaled.jpg)
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
![thumbnail voor Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2023/03/rode-ui-scaled.jpg)
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
![thumbnail voor Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/12/pexels-anntarazevich-6035317-scaled.jpg)
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
![Wentelteefjes van pandoro](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/12/Wentelteefjes-van-pandoro.jpeg)
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
![espresso martini-tulband](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/10/FD2412-chocolade-WillemvSanten33849-scaled.jpg)
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
![champagne](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2024/03/MG_0384-scaled.jpg)
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
![Deze ingrediënten moet je niet rauw eten](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2020/08/katie-smith-uQs1802D0CQ-unsplash.jpg)
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
![perfecte havermoutpap](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2022/01/food-photographer-jennifer-pallian-DfbrRpHTLy0-unsplash-scaled.jpg)
Zo maak je de perfecte havermoutpap
![Bevroren voedsel](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2023/06/muhammed-a-mustapha-l8pJWy8N2jA-unsplash-scaled.jpg)
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
![eten opwarmen](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2023/03/eten-opwarmen-scaled.jpg)
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
![zomerse drankjes](https://www.foodiesmagazine.nl/app/uploads/2021/02/Gember-Kurkuma-Juice-c-Living-the-Green-Life-1-scaled.jpg)
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.
Lees verder onder de advertentie