Lees verder onder de advertentie
Producten uit blik zijn superhandig en goedkoop. Je gebruikt de kikkererwten voor je stoofpotje, tomatenblokjes voor je pasta en maïs voor je taco’s. Soms heb je echter niet alles nodig en kan de helft weer terug in de koelkast. Of toch niet? Dit is waarom je geen producten in geopend blik moet bewaren.
Lees verder onder de advertentie
Wil je iedere week de lekkerste recepten en leukste weetjes ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Geopend blik
Vaak staat het ook al aangegeven op de verpakking dat je jouw restje tomatenpuree of bonen niet in het geopende blik moet laten zitten. Maar waarom eigenlijk niet? Dat heeft te maken met oxidatie. Oftewel: als een blik geopend is, kan de binnenkant door zuurstof reageren met de inhoud. In het metaal van het blik zit tin verwerkt. Door de oxidatie kan de tin in je eten terechtkomen. Vaak zie je bij zure producten zoals fruit op sap na een paar dagen zelfs een donkere kring waar de tin wordt opgenomen.
Beschermlaagje
Tegenwoordig is het wel zo dat de meeste landen binnen Europa het blik aan de binnenkant voorzien van een beschermend laagje kunststof. Toch is het ook dan nog af te raden om je eten in geopend blik te bewaren. Bij het openen kan het laagje beschadigen. Daarnaast kun je een blik niet meer goed afsluiten en droogt het voedsel uit. Ook worden de geuren van andere producten in de koelkast opgenomen. Ons advies? Bewaar je restjes in een bakje dat je goed kunt afsluiten. Dan weet je zeker dat je goed zit.
Onze tips
Aangekoekte airfryer schoonmaken: zo doe je dat
Bakpapier in de airfryer: kan dat?
Clubsandwich maken: zo doe je dat!
Lifehack: zo maak je harde boter snel smeerbaar
Ingemaakte rode ui: zo maak je de snelle smaakbom
Chocolade smelten: deze 4 manieren werken het best
Wat te doen met overgebleven oliebollen?
Espresso-martinitulband: hét coverrecept van Foodies’ Grote Kerstnummer
Houdbaarheid champagne: hoe lang kun je champagne bewaren?
Rauwe aardappel eten? Dit is waarom je deze ingrediënten moet koken
Zo maak je de perfecte havermoutpap
Dit is waarom je ontdooid voedsel nooit opnieuw moet invriezen
Eten opwarmen: zo doe je dat in de oven en magnetron
Gezonde gembershot maken zonder slowjuicer
Wijn en spijs: de meest gestelde vragen én antwoorden voor het kerstdiner
Kersttafel dekken? Zo doe je dat à la Jamie Oliver
Roxanne
Vindt de supermarkt de vervelendste plek op aarde. Kan geen recept maken zonder er haar eigen draai aan te geven – wat vaak resulteert in een totaal ander gerecht. Vindt een curry altijd een goed idee en gaat zo vaak mogelijk naar Kroatië voor cevapcici. Was webredacteur van 2019 tot 2021.
Lees verder onder de advertentie