Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
Pinsa

Wat is pinsa en wat kun je ermee?

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Misschien heb je er wel eens een in de supermarkt bij de verse pizza’s in het schap zien liggen: de pinsa. Eigenlijk een grote ovalen pizza, maar wat is pinsa precies en hoe verschilt het van pizza?

Wat is pinsa?

Het wordt gemaakt van verschillende soorten bloem (waaronder ook rijstbloem), veel water en heeft een lange rijstijd. Daardoor is de pinsa knapperig van buiten en superzacht en luchtig van binnen. Vaak kom je ‘m tegen als pinsa romana.

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Hoe smaakt pinsa?

Omdat het een vrij lange rijstijd heeft en meer water bevat dan pizza (en dus minder bloem) is het deeg een stuk luchtiger en lichter dan pizzadeeg. Dit gerecht is daarom een stuk lichter verteerbaar. Het deeg is verder vrij neutraal (zoals bijvoorbeeld pizzadeeg), waardoor je verschillende smaakmakers als topping kunt gebruiken.

Hoe maak je pinsa?

Pinsadeeg is lastig zelf te maken, helemaal omdat de Italianen het recept misschien wel het liefst voor zichzelf houden. Wat we wel weten is dat het meestal wordt gemaakt van deels tarwebloem, deels rijstebloem en deels sojabloem. Daarnaast bevat het veel meer water dan ‘gewoon’ pizzadeeg en daardoor is het een stuk slapper, en wellicht ook wat lastiger om mee te werken.

saus te dun

Waar kun je het kopen?

Heb je geen pinseria om de hoek? Dan kun je onder anderen bij Albert Heijn allerlei soorten vinden in het koelvak. Van margherita tot oesterzwammen, voor ieder wat wils.

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!