Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
stromboli

Weekendproject: zelf stromboli maken

Advertentie

Een pizza maar dan opgerold, dat is stromboli. Snijd hem in stukken en je hebt een fantastische snack voor bij de borrel, maar voor jezelf houden mag natuurlijk ook. Deze week is dit heerlijke hapje ons weekendproject!

Bereidingstijd: ca. 45 min. + wachttijd

Ingrediënten voor 8-10 snacks:

  • 500 g + extra bloem voor pizza
  • 7 g instant gist
  • 1 tl zout
  • 3 el tomatensaus (uit pot of zelfgemaakt)
  • 12-16 plakjes salami
  • 340 g geroosterde paprika (uit pot)
  • 250 g mozzarella (in plakjes)
  • een bosje basilicum
  • bakpapier
  • olie

Alles in huis? Aan de slag, we gaan stromboli maken!

1. Meng 500 g bloem, de gist en het zout in een kom. Schenk er geleidelijk 325-350 ml lauwwarm water bij en kneed het geheel tot een plakkerig deeg.

2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad 5-7 minuten tot het zacht en elastisch aanvoelt. Doe het deeg terug in de kom en laat het afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

Stromboli 1  Stromboli 1

3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 40×30 cm. Verdeel de tomatensaus over het deeg en laat daarbij ca. 2 cm van de rand vrij. Verdeel de salami, de geroosterde paprika, de mozzarella en het basilicum over het deeg.

Stromboli 1     

4. Vouw de buitenste randen naar binnen en rol het deeg aan de lange kant op zodat er een laagjeseffect ontstaat aan de binnenkant.

5. Druk de naad extra aan zodat het deeg niet loslaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in met olie. Leg de stromboli er met de naad naar beneden op en bestrijk hem met olie. Laat de stromboli ca. 15 minuten rusten en schuif dan de bakplaat in de oven en bak de stromboli ca. 40 minuten. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Serveer de stromboli in plakken.

   stromboli 9 (2)  stromboli 9 (2)  

© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe

Profielfoto van

Willem van Santen

Chef & fotograaf

Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!