Advertentie
Bereidingstijd: ca. 45 min. + wachttijd
Ingrediënten voor 8-10 snacks:
- 500 g + extra bloem voor pizza
- 7 g instant gist
- 1 tl zout
- 3 el tomatensaus (uit pot of zelfgemaakt)
- 12-16 plakjes salami
- 340 g geroosterde paprika (uit pot)
- 250 g mozzarella (in plakjes)
- een bosje basilicum
- bakpapier
- olie
Alles in huis? Aan de slag, we gaan stromboli maken!
1. Meng 500 g bloem, de gist en het zout in een kom. Schenk er geleidelijk 325-350 ml lauwwarm water bij en kneed het geheel tot een plakkerig deeg.
2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad 5-7 minuten tot het zacht en elastisch aanvoelt. Doe het deeg terug in de kom en laat het afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 40×30 cm. Verdeel de tomatensaus over het deeg en laat daarbij ca. 2 cm van de rand vrij. Verdeel de salami, de geroosterde paprika, de mozzarella en het basilicum over het deeg.
4. Vouw de buitenste randen naar binnen en rol het deeg aan de lange kant op zodat er een laagjeseffect ontstaat aan de binnenkant.
5. Druk de naad extra aan zodat het deeg niet loslaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in met olie. Leg de stromboli er met de naad naar beneden op en bestrijk hem met olie. Laat de stromboli ca. 15 minuten rusten en schuif dan de bakplaat in de oven en bak de stromboli ca. 40 minuten. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Serveer de stromboli in plakken.
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe
Onze tips
Wat is het verschil tussen snert en erwtensoep?
Column van Raghenie: de Surinaams-Javaanse keuken
Spruitjes koken en bereiden: zo doe je dat
Zelf maken: guacamole dip
Column van Raghenie: de Hindostaanse eetcultuur
Gnocchi koken: zo doe je dat
Zalm op de huid bakken: zo doe je dat
Mals stoofvlees maken: de lekkerste recepten en tips
7x verschillende soorten paddenstoelen om mee te koken
Zelf appelmoes maken: zo doe je dat op de ouderwetse manier
Overgebleven beurse appels? Deze heerlijke recepten maak je ermee!
Column van Raghenie: eten met pit
Appelflappen maken: zo doe je dat!
Broccoli bereiden: zo doe je dat
Stamppot maken: zo maak je hem nóg lekkerder
Zo kun je aardappels koken en bereiden
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.