
Bereidingstijd: ca. 45 min. + wachttijd
Lees verder na de advertentie
Ingrediënten voor 8-10 snacks:
- 500 g + extra bloem voor pizza
- 7 g instant gist
- 1 tl zout
- 3 el tomatensaus (uit pot of zelfgemaakt)
- 12-16 plakjes salami
- 340 g geroosterde paprika (uit pot)
- 250 g mozzarella (in plakjes)
- een bosje basilicum
- bakpapier
- olie
Tip!

Elke maand nieuwe recepten en inspiratie met seizoensproducten ontvangen?
Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50
Alles in huis? Aan de slag, we gaan stromboli maken!
1. Meng 500 g bloem, de gist en het zout in een kom. Schenk er geleidelijk 325-350 ml lauwwarm water bij en kneed het geheel tot een plakkerig deeg.
2. Kneed het deeg op een met bloem bestoven werkblad 5-7 minuten tot het zacht en elastisch aanvoelt. Doe het deeg terug in de kom en laat het afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plek ca. 1 uur rijzen.
3. Verwarm de oven voor (elektrisch: 190°C / hetelucht: 170°C). Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van ca. 40×30 cm. Verdeel de tomatensaus over het deeg en laat daarbij ca. 2 cm van de rand vrij. Verdeel de salami, de geroosterde paprika, de mozzarella en het basilicum over het deeg.
4. Vouw de buitenste randen naar binnen en rol het deeg aan de lange kant op zodat er een laagjeseffect ontstaat aan de binnenkant.
5. Druk de naad extra aan zodat het deeg niet loslaat. Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet het bakpapier in met olie. Leg de stromboli er met de naad naar beneden op en bestrijk hem met olie. Laat de stromboli ca. 15 minuten rusten en schuif dan de bakplaat in de oven en bak de stromboli ca. 40 minuten. Neem uit de oven en laat ca. 5 minuten afkoelen. Serveer de stromboli in plakken.
© olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Mike Cutting Foodstyling: Janine Ratcliffe
Onze tips

Airfryer voorverwarmen: moet dat en hoe doe je het?

Zo maak je zelf oranjebitter, proost!

Paaseitjes over? Dit maak je ermee!

Saus te dun geworden? Dit is de manier om je saus in te dikken

Asperges in de airfryer: do or don’t?

Van buffel tot bol: zo maak je mozzarella

Is Grana Padano Parmezaanse kaas? Zo zit het!

Dit is waarom je nú daslook wil gebruiken in de keuken

Waarom je nooit je kruiden bij de supermarkt moet kopen

Wat is het verschil tussen mozzarella en burrata?

Dit zijn de lekkerste seizoensgroenten in april

Paasbrood bakken: zo doe je dat

Gevulde eieren maken? Zo maak je de lekkerste!

Tofu marineren: 6 combinaties die je tofu écht lekker maken

Zelf karamel maken: zo doe je dat

6x Spaanse drankjes die je wil proberen!
Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.