
Zelf bladerdeeg maken
Lees verder na de advertentie
Wist je dat het helemaal niet moeilijk is om zelf bladerdeeg te maken? Haal de ingrediënten in huis en maak met ons stap voor stap je eigen bladerdeeg! Zo heb je komend weekend gegarandeerd warme, zelfgemaakte croissants bij het ontbijt.
Ingrediënten voor 700 g:
- 300 g bloem
- 6 g zout
- 150 ml water
- 250 g boter

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.
Alles in huis? Dan gaan we nu zelf bladerdeeg maken!

1. Kneed van de bloem, het zout en 150 ml water in ca. 10 minuten een soepel deeg.

2. Vorm een bol van het deeg, wikkel het in vershoudfolie en laat ca. 30 minuten in de koelkast rusten.

3. Neem de boter uit de koelkast. Sla de boter met een deegroller uit tot een platte rechthoek van ca. 2 cm dik. Het deeg en de boter moeten uiteindelijk ongeveer dezelfde consistentie hebben.

4. Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er een kruis in. Rol het deeg nu zo uit, dat je een kruis met vier uitstekende punten hebt. Het midden mag wat dikker blijven.

5. Leg de plak boter precies in het midden van het deeg.

6. Vouw de punten eroverheen zodat het geheel precies aansluit.

7. Rol het deeg nu uit tot een rechthoek die drie keer zo lang als breed is.


8. Vouw het deeg in drie delen op over de lange zijde. draai het een kwartslag en rol nogmaals uit tot een rechthoek die driemaal langer is dan breed. Vouw het deeg opnieuw op in drie delen en leg afgedekt 30 minuten in de koelkast. Herhaal het vouwen en rollen en laat het deeg opnieuw 30 minuten koelen. Herhaal het vouwen en rollen nogmaals. Na nogmaals 30 minuten in de koelkast is je bladerdeeg klaar om te gebruiken.
Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren
Klaar met zelf bladerdeeg maken? Maak ook eens zelf roggebrood.
Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips

Jackfruit is dé vleesvervanger voor stoofgerechten (en zo gebruik je ‘m)

Dit zijn de keukentools die jouw kerst écht makkelijker maken

Kruidnoten bakken: zo doe je dat

Zelf gevulde speculaas maken: zo doe je dat

Zo maak je thuis een plantaardige steak die zelfs vleeseters verrast

Slechts 0,1% van alle Italiaanse wijn komt hiervandaan

Dit zijn dé gouden tips voor het binden van een stoofpot

Zelf groentesoep maken? Met deze tips lukt het altijd (zelfs zónder zakjes)

Misselijk maar toch iets eten? Deze recepten helpen écht

Zo maak je de perfecte Halloween-pompoen (zonder geklieder)

Zo maak je de lekkerste rode kool: koken en bereiden

9x de lekkerste sauzen voor bij biefstuk

Koken zonder alcohol: zo vervang je drank in klassieke gerechten

Varkenshaas bakken: met deze tips kan het niet mislukken

Dit zijn de seizoensgroenten en -fruit in oktober

7 soorten paddenstoelen om mee te koken (+ recepten)

Willem van Santen
Chef & fotograaf
Heeft geen grote bezwaren tegen ananas op pizza. Heeft wel grote bezwaren tegen kiwi en papaja. Als kok is hij klassiek Frans opgeleid, maar nu ontdekt hij al jaren recepten van over de hele wereld bij foodies magazine.



