Pompoenstoof: #stovember met @the_spiced_chickpea

Deze maand gaan we volop stoven! We deelden al eerder vier recepten die we samen met Tefal maakten om dit feestje in te luiden. Elke week vragen we een andere foodblogger om aan de haal te gaan met één van deze recepten. Nandita bijt de spits af, oftewel #stovember met @the_spiced_chickpea. We gaven haar het recept van de vegetarische pompoenstoof, zij gaf hier een heerlijke twist aan. Met de stoofpan van Tefal Trattoria dook ze de keuken in. Dat resulteerde in onderstaand recept. Om je vingers bij af te likken als je het ons vraagt!

Het recept

Samen is alles leuker, zo ook #stovember met @the_spiced_chickpea. Haar twist? Ze voegde malse kip toe aan de oorspronkelijk vegetarische pompoenstoof. Geen kipfilet zoals we allemaal wel kennen – nee – malse koteletten met bot en al. Dit geeft de stoof extra smaak en aroma, zeker in combinatie met alle specerijen en kruiden. De ultieme stooftip van Nandita? Gebruik harde groenten zoals pastinaak, winterpeen of pompoen voor je stoof. Deze behouden namelijk een beetje hun bite, zelfs na uren stoven.

Pompoenstoof met kip

Het originele recept van de vegetarische pompoenstoof met groene kool staat binnen 35 minuten op tafel. Dit recept met kip heeft iets meer tijd nodig, maar dat proef dan ook in het resultaat. Heerlijke geuren en aroma’s komen vrij tijdens het stoven, en dan hebben we nog niets gezegd over de smaak van het eindresultaat. Ga snel aan de slag met dit recept en eet smakelijk!

#stovember met @the_spiced_chickpea: pompoenstoof met kip

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.