
Dit zijn dé tips voor de Provence volgens een echte kenner
Onlangs kwam het boek Le Sud van Rebekah Peppler uit, een prachtig boek vol met recepten en verhalen uit Zuid-Frankrijk. Nu kent Rebekah het zuiden van Frankrijk op haar duimpje, vooral de Provence. Tijd om haar eens te vragen naar haar favoriete restaurants in de Provence, die ze uiteraard met alle liefde deelt.
Lees verder na de advertentie
Tips voor de Provence
Van de met sneeuw bedekte Alpen tot de rotsachtige kust van de Côte d’Azur: in Zuid-Frankrijk vind je een uniek smaakpalet dat de Fransen eigenlijk het liefst geheimhouden. Rebekah Peppler woont al jaren in Parijs, maar pakt regelmatig de trein naar het zuiden, het liefst naar de Provence. We vroegen haar als echte kenner dan ook naar haar favoriete restaurants en tips in de Provence.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Le Sud
Heb je overigens geen tripje naar de Provence in de planning staan? Geen zorgen, met het heerlijke kookboek Le Sud van Rebekah Peppler haal je de Provence in huis!
Het boek staat boordevol Franse recepten, van klassiekers zoals ratatouille, salade niçoise en een tarte au citron tot favorieten zoals navettes – boterkoekjes met oranjebloesem – en gestoofde kip in pastis. Ook vind je lekkere drankjes om je avond mee te beginnen óf af te sluiten in het boek.

Rebekah Peppler
Al jaren woont auteur en journalist Rebekah Peppler in Parijs. Vanuit de Franse hoofdstad reis je gemakkelijk per trein naar het zuiden van het land en de Provence, iets wat Rebekah dan ook maar al te graag doet. Als journalist weet ze alles over de Franse gastronomie. Zowel qua recepten als qua tips voor de beste hotspots en restaurants.
Rebekah vertelt: "Het is echt zo: alle clichés die je over Zuid-Frankrijk hebt gehoord, zijn waar. Het licht neemt elk uur nieuwe vormen aan en laat de kleinste dingen mooi uitkomen. Er zijn openluchtmarkten die barsten van de zongerijpte producten, je vindt hectares vol met olijfbomen, lavendel en zonnebloemen en kliffen die uitlopen in turquoise baaien."
Qua eten is Rebekah ook ontzettend fan van Zuid-Frankrijk en de Provence: "De vijgen, de ratatouille, de aioli, de knapperige panisse, pissaladière, strengen knoflook, Provençaalse meloenen, een overweldigende variëteit aan lokale kazen, echt goede tapenades en nog zoveel meer... Het eten in Zuid-Frankrijk is fantastisch."



Tips voor de Provence
Met het kookboek van Rebekah haal je Zuid-Frankrijk in huis. Maar ga je zelf richting de Provence en ben je benieuwd naar de ultieme tips voor restaurants in de Provence? Dan zijn dit de favorieten van Rebekah:
Restaurant Le Saint Hubert
"Hier kom ik het liefst voor een apéro, in hun prachtige bar. Al is het ook goed vertoeven op het terras, zeker in de zomer." Naast bar en restaurant is Le Saint Hubert ook een hotel, gelegen in het dorpje Saint-Saturnin-lès-Apt.
Op de menukaart staan de lekkerste Franse gerechten, de wijnkaart is imposant en in de bar schenken ze goede cocktails. Het grote voordeel? Na een heerlijk diner kun je zo je bed inrollen, als je er ook een overnachting boekt.
Restaurant Chez Etienne
Dit restaurant in de Provence behoort tot een van de favorieten van Rebekah. "Wat je ook doet, bestel vooral de moitié-moitiépizza", vertelt ze. Deze pizza met kaas en ansjovis is om je vingers bij af te likken.
Het restaurant Chez Etienne vind je in Marseille, ideaal om neer te strijken na een dagje slenteren door de stad.
Restaurant Chez Davia
De kuststad Nice is een heerlijke stad om te bezoeken als je door de Provence reist. Alleen al om de heerlijke sfeer en alle goed restaurants is het een stad die eigenlijk nooit teleurstelt.
Restaurant Chez Davia serveert lokale specialiteiten, maar dan in een modern jasje. Rebekah vertelt: "Ik bestel eigen altijd de barbajuan en de linguine au pistou, allebei zijn aanraders."
Restaurant Le Relais du Castelet
Dit restaurant in de Provence vind je in Fontvieille, een dorpje in het hart van de Provence. Volgens Rebekah is dit dé plek voor een uitgebreide Provençaalse lunch, alleen al om de idyllische setting.
Het is overigens aan te raden om te reserveren bij Le Relais du Castelet, het restaurant is namelijk ontzettend populair onder locals.
Kaaswinkel Maison Moga
Als je een beetje van kaas houdt kom je sowieso wel aan je trekken in Frankrijk, maar als je écht van kaas houdt is Maison Moga de hemel op aarde. Je vindt de kaaswinkel in het kleine dorpje L'Isle-sur-la-Sorgue in de Provence.
Bijkomend voordeel: de kaaswinkel heeft ook een indrukwekkende wijnkelder. Rebekah vertelt: "Dit is mijn favoriete kaaswinkel in de Provence. Het liefst ga ik er op zondag naartoe - zelfs dan zijn ze open - na een bezoek aan de zondagsmarkt in het dorp."
Boulangerie Foodetoi
Deze bakkerij vind je in La Ciotat, een sfeervolle badplaats in de Provence. Dit stadje heeft niet alleen een fijn centrum om doorheen te dwalen, de oude haven is ook prachtig. Daarnaast vind je hier de favoriete bakkerij van Rebekah: Boulangerie Foodetoi.
Van de lekkerste croissaints, de mooiste taarten en het beste brood - deze bakkerij heeft het. Zorg er dan ook voor dat je met trek arriveert...
Boerenmarkt in Coustellet
Elke zondag is er in het dorp Coustellet een uitgebreide boerenmarkt, een zogenoemde marché paysan. Of je nu op zoek bent naar de lekkerste streekproducten of gewoon lekker op de markt wilt struinen, bij deze boerenmarkt kan dat erg goed.
Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Foodies Travel en ontvang de beste hotspots en tips in je mail!
Onze tips

Restaurants in Marseille: de beste tips & hotspots

De leukste restaurants rondom de Eiffeltoren in Parijs

Typisch Frans eten: deze gerechten moet je proberen!

Restaurants in Parijs: de beste tips & hotspots

De oudste wijnroute van Frankrijk – de Elzas – bestaat meer dan 70 jaar

Pays d’Oc IGP: deze wijnen uit Zuid-Frankrijk wil je drinken

Klassiek Frans koken? Dan mag dit niet in je keuken ontbreken!

Wijnhuizen op Tenerife: bezoek de mooiste bodega’s

20x de beste ijssalons van Nederland
Bas Erkens
Redacteur
Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.