Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
echte paella Valencia

Dit is waarom Spanjaarden 5 keer per dag eten (en jij straks ook)

Profielfoto van
BasBas Erkens

In Spanje draait alles om eten. Niet drie, maar vijf keer per dag schuiven ze daar aan tafel. En dat doen ze zonder haast. Wil jij dat ook? Bas deelt hoe je dat ontspannen gevoel zelf creëert met de nieuwste Foodies.

Lees verder na de advertentie

Spaans genieten

Spanjaarden weten als de beste hoe je kunt genieten van eten; er zijn niet voor niets vijf maaltijden per dag. In Valencia leerde ik hier optimaal van te genieten. De dag begint met een ontbijtje (desayuno), daarop volgt een tweede ontbijt of brunch (almuerzo), dan komt de lunch (comida), nog een middagsnack tussendoor (merienda) en als afsluiting het diner (cena).

Alles draait om eten, en Spanjaarden nemen deze maaltijden dan ook zeer serieus. Aan de hand van deze maaltijden nemen we je deze maand mee op culinaire reis in Spanje, gewoon vanuit je eigen keuken, met de lekkerste recepten.

Spaanse recepten

Wat dacht je bijvoorbeeld van spinazie-chorizowafels met gepocheerd ei als ontbijt of brunch? Of Spaanse spiesjes op de barbecue als snack? En pak eens uit voor het avondeten met het beste uit de keuken van Andalusië. En dan mijn absolute favoriet van deze maand: de Baskische cheesecake van Annes toetjeshoek.

Wat mij betreft kan deze cheesecake bij elke maaltijd, maar ik ben misschien bevooroordeeld. Want geloof mij, deze taart wil je maken. En eten. Vooral dat laatste eigenlijk, want elke hap smelt weg op je tong en smaakt naar meer.

En verder in Foodies Spanje…

Niet alleen met alle recepten brengen we Spanje een beetje naar Nederland toe met Foodies Spanje, ik ging samen met Anne van Your Little Black Book op pad langs de Nederlandse kust, op zoek naar de beste strandtenten voor deze zomer. En die hebben we gevonden! Daarnaast deel ik bij de hotspots de leukste Spaanse restaurants door heel Nederland.

Kortom, met alle recepten én tips waan je je deze zomer in Spanje. Gegarandeerd. Het enige dat je er misschien soms een beetje bij moet denken is de Spaanse zon, maar met wat verbeelding komt dat vast goed…

Tip

Wil jij altijd als eerste de nieuwste Foodies op de mat hebben zonder naar buiten te gaan én flink besparen op de winkelprijs? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen.

Liever een losse uitgave bemachtigen? Dat kan natuurlijk ook. Klik hier voor de nieuwste Foodies!

Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip
Deze regio is je nieuwe favoriet voor een culinaire stedentrip

Aan de kust en op een plek waar je alles vindt. Van prachtige bossen en meren tot aan een bruisend stadscentrum, gevuld met de beste restaurants.

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!