Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
1 aprilgrappen

Dit zijn de leukste 1 aprilgrappen van 2023

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Elk jaar vliegen de 1 aprilgrappen om ons de oren, bedrijven in de foodsector gaan er creatief mee om. Ook dit jaar kwamen we veel 1 aprilgrappen tegen. Eerlijk is eerlijk, de ene grap is beter dan de andere, en we durven niet zeker te zeggen of het daadwerkelijk allemaal grappen zijn. Sommige 1 aprilgrappen van 2023 klinken namelijk ook wel erg smakelijk...

Culinaire 1 aprilgrappen

Elk jaar is het weer raak, zo rond eind maart verschijnen er ontzettend veel aankondigingen van nieuwe smaken, geuren of aparte samenwerkingen. Zo bedacht Chocomel ooit een condoom met de smaak van chocolademelk en lanceerde Albert Heijn een paar jaar geleden de zelfrijdende winkelwagen. Ook dit jaar stond Instagram weer vol met 1 aprilgrappen, wij verzamelden alvast de leukste (met dank aan de tips van @snackspert).

Althans; we vermoeden dat het allemaal 1 aprilgrappen zijn. Zeker weten doen we het niet…

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Dunkin’ Pizza

Een pizza in de vorm van een donut, en dan ook nog eens gemaakt met hetzelfde deeg als waar donuts mee worden gemaakt? Na een kort rondje over de redactie waren de mededelingen verdeeld, de één zag het wel zitten, de ander werd nog net niet misselijk bij het idee. Wat denk jij?

Drop Pasta

Volgens Venco vind je echte Drop Pasta binnenkort in elke supermarkt. Aan de reacties onder het bericht valt te lezen dat er best wat volgers zijn die deze smaak wel zien zitten. Wij houden het toch echt liever bij pindakaas of hazelnootpasta op de boterham.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Venco (@venco_nl)

Nog meer 1 aprilgrappen van 2023:

Special Edition glijmiddel

Bij EasyToys en New York Pizza slaan ze dit jaar de handen ineen. Beide bedrijven zijn naar eigen zeggen altijd op zoek naar “spannender en beter”. En dat vertaalt zich in glijmiddel met wel heel bijzondere smaken…

OetCare skincare

Geen Dr. Oetker, maar Dr. OetCare dit jaar als 1 aprilgrap! Dit jaar lanceren ze een nieuwe lijn van skincare-producten met onder andere een Brownie gezichtsmasker, Botercrème dagcrème en lippenbalsem met de smaak van aardbeienkwarktaart.

Boer’n yoghurt®️ Pornstar Martini

Zuivelhoeve verloot dit jaar maar liefst drie proefpakketten met hun nieuwe smaak: Boer’n yoghurt®️ Pornstar Martini. We vermoeden natuurlijk dat dit een goed bedachte 1 aprilgrap is, maar zeker weten doen we het niet. Want laten we eerlijk zijn; dit klinkt toch best wel lekker?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zuivelhoeve (@zuivelhoeve_nl)

Nog meer 1 aprilgrappen:

McPlant een zaadje

McDonalds probeert ons dit jaar (letterlijk) om de tuin te leiden met de McPlant. Als je een zaadje van het broodje onder de grond stopt groeit er in no-time namelijk een heuse McPlant uit de aarde. Tenminste, als we het filmpje moeten geloven…

Alles is Liefde & Passie

Denk je bij het lezen van de titel meteen aan een nieuwe romantische komedie? Dan zit je goed, want volgens Albert Heijn gaat op zaterdag 1 april deze film met Bart & Ilse (bekend van de reclames van Albert Heijn) in première. Natuurlijk is het een flinke knipoog naar het broodassortiment van de bekende supermarkt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Albert Heijn (@albertheijn)

Vorst roomijs

Op zaterdag 1 april lanceerde Samuel Levie zijn nieuwste product: Vorst roomijs, in de exclusieve smaak Vanille & Venkelworst. Oftewel; ijs in blik met stukjes echte venkelworst. Als dat geen feestje wordt deze zomer…

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Samuel Levie (@samuellevie)

Wilhelmina Pepermuntthee

Fris wakker worden doe je vanaf begin april met de enige echte Wilhelmina Pepermuntthee. Royal Freshness in een theezakje, en ook nog eens 100% natuurlijk. Dat wil iedereen toch wel ’s ochtends bij het ontbijt?

Lees ook:

Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!