Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
miniboekje serranoham

Download nu jouw gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano

Advertentie

Afgelopen tijd maakten we een aantal heerlijke recepten met onze favoriete Spaanse smaakmaker: ConsorcioSerrano.  Wat dacht je bijvoorbeeld van de combinatie met groene asperges, avocado, vijgen of coquilles? We verzamelden alle recepten, tips & tricks in een speciaal miniboekje, dat je nu gratis kunt downloaden!

Gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano

Het is wat ons betreft de ongekroonde smaakmaker van Spanje: ConsorcioSerrano. De ham heeft een intense smaak met een hartige ondertoon. De textuur is zo zacht dat het wegsmelt weg op je tong. Niet gek dus dat wij er geen genoeg van kunnen krijgen! Afgelopen maanden zijn wij er dan ook meerdere malen mee in de keuken gedoken om, speciaal voor jou, de lekkerste gerechten te maken. Nieuwsgierig? Download dan nu het gratis miniboekje van Foodies & ConsorcioSerrano.

Wat is ConsorcioSerrano?

Je kent de heerlijke ham vast, maar wat is ConsorcioSerrano eigenlijk? Het is een Spaanse ham gemaakt van de achterpoten van een varken. Om de naam ConsorcioSerrano te mogen dragen moet de ham aan verschillende eisen voldoen. Zo moet de ham geheel vervaardigd zijn in Spanje, afkomstig van wit varken (doorgaans Duroc, Pietrain, Landrace of Large White) en minstens 12 maanden gerijpt hebben.

Om dit speciale streekgerecht extra onder de aandacht te brengen, heeft ICEX/Foods and Wines from Spain samen met ConsorcioSerrano een promotieplan ontworpen voor een reeks activiteiten in Nederland in 2024. Zo zullen er de komende maanden door heel het land presentaties worden gehouden voor importeurs, inkoopmanagers, studenten en meer. Daarbij zullen de gastronomische mogelijkheden worden gepresenteerd tijdens verschillende vakbeurzen en evenementen en kun je, bijvoorbeeld aan de hand van het miniboekje, ook online kennis ermee maken.

Van borrel tot diner

In dit speciale miniboekje vertellen we je nog meer over deze unieke smaakmaker én delen we onze favoriete recepten ermee. We ontdekken alles over de hartige ham, van de eeuwenlange traditie die erachter schuilgaat tot het hedendaagse productieproces. Natuurlijk mogen de lekkerste gerechten voor de borrel, de lunch of het diner daarbij niet ontbreken!

Geniet van de smaakvolle recepten, de handige weetjes en ontdek alles over ConsorcioSerrano.

Download jouw gratis miniboekje hier:

Ontvang het miniboekje en elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

miniboekje serranoham

Meer weten? Bezoek www.foodswinesfromspain.com

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!