
Borrelen met ConsorcioSerrano-ham: 3x recepten
De vrijmibo, zaterdagavond met vrienden of gewoon omdat je deze heerlijke hapjes met ConsorcioSerrano-ham wil maken: er is altijd wel een goed excuus om te borrelen!
Lees verder na de advertentie
Borrelen met serranoham
Borrelen mag dan wel een typisch Nederlands fenomeen zijn, ook in andere Europese landen weten ze als geen ander hoe ze heerlijke hapjes kunnen maken. De Spaanse tapasplank is bij velen favoriet en wij begrijpen maar al te goed waarom. Je kunt eindeloosmixen & matchen met de kleine gerechtjes en de Spaanse ingrediënten maken alles nou eenmaal supersmaakvol. Neem nou de ConsorcioSerrano-ham bijvoorbeeld. Deze ham wordt gemaakt van de achterpoten van een varken en staat bekend om zijn rijke aroma en smaak. Leg een paar plakjes hiervan op je borrelplank en het is gelijk feest.
Wil jij jouw borrelplank vullen met ConsorcioSerrano? Check dan of de onderstaande kwaliteitszegel op de verpakking staat. Zo ben je zeker van de juiste kwaliteit!

De enige echte
Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?
Foodies favoriet

Kies jij voor extra véél of extra veelzijdig? Nu -15% korting op de XXL of Dual Zone airfryer.
Kortingscode: FOODIES15
Borrelen met serranoham
Je kunt de Spaanse ham los eten, of verwerken in heerlijke gerechten voor de borrel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte avocadotoast, een pincho met artisjok of fancy vijgen? Van deze borrelhappen blijf je snacken!

Avocadotoast met crispy ConsorcioSerrano-ham
Een avocado toast is niet alleen lekker als lunch, bij de borrel smaakt het minstens net zo goed. Snijd hiervoor het brood wat kleiner en garneer het met de crispy jamón ConsorcioSerrano om indruk te maken op je gasten.

Artisjokharten met serranoham, piment en peterselie
Verse artisjokken zijn in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig kan je voor dit hapje ook artisjokharten uit pot of blik gebruiken. Deze vind je in de meeste supermarkten. In combinatie met de jamón ConsorcioSerrano, piment en peterselie is dit een tapa waar je geen genoeg van krijgt.

Vijgen met serranoham en roquefort-saus
Dit feestelijke voorgerecht misstaat zeker niet bij een gezellig diner met vrienden of familie. De combinatie van vijgen met jamón ConsorcioSerrano en roquefort-saus is weergaloos en behoort zeker tot onze favorieten.

Onze tips

Wat is serranoham en wat kun je ermee?

Spaans borrelen: 3x recepten voor bij de borrel

Hoe wordt de échte serranoham gemaakt?

Zo maak je een Spaanse borrelplank met tapas

Waar komt serranoham vandaan?

9x recepten met aubergine die je meteen wil maken

Paashapjes: met deze recepten organiseer jij de borrel

Zalmwraps maken? Dit zijn de lekkerste recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.