Foodies kerst
Bestel nu
Cover van
avocadotoast met crispy serranoham

Borrelen met ConsorcioSerrano-ham: 3x recepten

In samenwerking met Consorcio del Jamón Serrano

Advertentie

De vrijmibo, zaterdagavond met vrienden of gewoon omdat je deze heerlijke hapjes met ConsorcioSerrano-ham wil maken: er is altijd wel een goed excuus om te borrelen!

Borrelen met serranoham

Borrelen mag dan wel een typisch Nederlands fenomeen zijn, ook in andere Europese landen weten ze als geen ander hoe ze heerlijke hapjes kunnen maken. De Spaanse tapasplank is bij velen favoriet en wij begrijpen maar al te goed waarom. Je kunt eindeloosmixen & matchen met de kleine gerechtjes en de Spaanse ingrediënten maken alles nou eenmaal supersmaakvol. Neem nou de ConsorcioSerrano-ham bijvoorbeeld. Deze ham wordt gemaakt van de achterpoten van een varken en staat bekend om zijn rijke aroma en smaak. Leg een paar plakjes hiervan op je borrelplank en het is gelijk feest.

Tip

Wil jij jouw borrelplank vullen met ConsorcioSerrano? Check dan of de onderstaande kwaliteitszegel op de verpakking staat. Zo ben je zeker van de juiste kwaliteit!

Cover voor

De enige echte

Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Borrelen met serranoham

Je kunt de Spaanse ham los eten, of verwerken in heerlijke gerechten voor de borrel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte avocadotoast, een pincho met artisjok of fancy vijgen? Van deze borrelhappen blijf je snacken!

avocadotoast met crispy serranoham

Avocadotoast met crispy ConsorcioSerrano-ham 

Een avocado toast is niet alleen lekker als lunch, bij de borrel smaakt het minstens net zo goed. Snijd hiervoor het brood wat kleiner en garneer het met de crispy jamón ConsorcioSerrano om indruk te maken op je gasten.

Naar het recept
Cover voor

Artisjokharten met serranoham, piment en peterselie

Verse artisjokken zijn in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig kan je voor dit hapje ook artisjokharten uit pot of blik gebruiken. Deze vind je in de meeste supermarkten. In combinatie met de jamón ConsorcioSerrano, piment en peterselie is dit een tapa waar je geen genoeg van krijgt.

Naar het recept
Vijgen met serranoham en roquefort-saus

Vijgen met serranoham en roquefort-saus

Dit feestelijke voorgerecht misstaat zeker niet bij een gezellig diner met vrienden of familie. De combinatie van vijgen met jamón ConsorcioSerrano en roquefort-saus is weergaloos en behoort zeker tot onze favorieten.

Naar het recept
 Serrano banner

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

redactieshoot

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!