Borrelen met ConsorcioSerrano-ham: 3x recepten
Advertentie
De vrijmibo, zaterdagavond met vrienden of gewoon omdat je deze heerlijke hapjes met ConsorcioSerrano-ham wil maken: er is altijd wel een goed excuus om te borrelen!
Borrelen met serranoham
Borrelen mag dan wel een typisch Nederlands fenomeen zijn, ook in andere Europese landen weten ze als geen ander hoe ze heerlijke hapjes kunnen maken. De Spaanse tapasplank is bij velen favoriet en wij begrijpen maar al te goed waarom. Je kunt eindeloosmixen & matchen met de kleine gerechtjes en de Spaanse ingrediënten maken alles nou eenmaal supersmaakvol. Neem nou de ConsorcioSerrano-ham bijvoorbeeld. Deze ham wordt gemaakt van de achterpoten van een varken en staat bekend om zijn rijke aroma en smaak. Leg een paar plakjes hiervan op je borrelplank en het is gelijk feest.
Wil jij jouw borrelplank vullen met ConsorcioSerrano? Check dan of de onderstaande kwaliteitszegel op de verpakking staat. Zo ben je zeker van de juiste kwaliteit!
De enige echte
Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Borrelen met serranoham
Je kunt de Spaanse ham los eten, of verwerken in heerlijke gerechten voor de borrel. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zelfgemaakte avocadotoast, een pincho met artisjok of fancy vijgen? Van deze borrelhappen blijf je snacken!
Avocadotoast met crispy ConsorcioSerrano-ham
Een avocado toast is niet alleen lekker als lunch, bij de borrel smaakt het minstens net zo goed. Snijd hiervoor het brood wat kleiner en garneer het met de crispy jamón ConsorcioSerrano om indruk te maken op je gasten.
Artisjokharten met serranoham, piment en peterselie
Verse artisjokken zijn in Nederland helaas slecht verkrijgbaar. Gelukkig kan je voor dit hapje ook artisjokharten uit pot of blik gebruiken. Deze vind je in de meeste supermarkten. In combinatie met de jamón ConsorcioSerrano, piment en peterselie is dit een tapa waar je geen genoeg van krijgt.
Vijgen met serranoham en roquefort-saus
Dit feestelijke voorgerecht misstaat zeker niet bij een gezellig diner met vrienden of familie. De combinatie van vijgen met jamón ConsorcioSerrano en roquefort-saus is weergaloos en behoort zeker tot onze favorieten.
Onze tips
Wat is serranoham en wat kun je ermee?
Spaans borrelen: 3x recepten voor bij de borrel
Hoe wordt de échte serranoham gemaakt?
Zo maak je een Spaanse borrelplank met tapas
Waar komt serranoham vandaan?
Italiaanse hapjes: 15x op de borrelplank
Kerstmenu van Jamie Oliver
Foodies hulplijn: stel jouw kerstdiner vragen via WhatsApp
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.