Spaans borrelen

Hou je ook zo van borrelen met lekkere hapjes en kun je vaak niet wachten tot het vrijdagmiddag is? Maak dan de vrijmibo compleet door het eens over een andere boeg te gooien. Wij gaan Spaans borrelen met deze drie heerlijke recepten!

Tortilla met doperwten

Ken je een typische Spaanse aardappeltortilla? Maak eens deze variant met doperwten, net even wat anders dan de klassieke variant. Snijd de tortilla vervolgens in kleine punten en serveer deze samen met andere hapjes op de borrelplank. Succes gegarandeerd!

> naar het recept: tortilla met doperwten

Tortilla met doperwten

Tomaatjes met chorizokruim

Simpeler dan dit kan haast niet, zonder dat je inlevert op smaak. Het enige wat je nodig hebt zijn twee ingrediënten en een pan. Serveer de tomaatjes in een mooi schaaltje op de borrelplank om het geheel nog feestelijker te maken.

> naar het recept: tomaatjes met chorizokruim

Tomaatjes met chorizokruim

Aioli met chorizo-olie

Oké, hou je vast voor de foodhack van de eeuw… In het vorige recept bak je de chorizo krokant. Gooi de overgebleven olie niet weg, maar bewaar deze. De zoute en gerookte smaak van de overgebleven olie past namelijk perfect bij diverse borrelhapjes. Wij maken er het liefst aioli mee, probeer maar eens uit met dit recept.

> naar het recept: aioli met chorizo-olie

Aioli met chorizo-olie

Wil je meer Spanje?

In Foodies Spanje vind je de lekkerste recepten, beste hotspots én mooiste reportages over Spanje!

Bestel hier Foodies Spanje

Lees ook: