3x de lekkerste recepten met serranoham voor het diner
Advertentie
Of je nou uitgebreid gaat koken, of snel & makkelijk wat op tafel wil zetten; het toevoegen van ConsorcioSerrano aan je hoofdgerecht is altijd een goed idee. Probeer onze favoriete recepten met serranoham maar snel!
Recepten met serranoham
Waar je de ene dag tijd hebt om eindeloos de keuken te staan, is het maken van het avondeten de andere dag een uitdaging. Wij begrijpen best dat het best lastig kan zijn om elke dag opnieuw te moeten bedenken wat je nou weer op tafel gaat zetten. Of het nu gaat om een drukke dinsdag of luie zondag; op van die dagen dat je weinig inspiratie hebt, is het handig om een geheim ingrediënt achter de hand te hebben.
Voor ons is dat ConsorcioSerrano, een unieke ham boordevol aroma en smaak. Deze Spaanse alleskunner past eigenlijk overal bij en geeft elk gerecht net dat beetje extra. Voeg de umami-bom bijvoorbeeld toe aan een snelle pasta na afloop van je drukke werkdag, of verwerk ‘m in chiquer gerecht voor een diner met vrienden in het weekend.
De enige echte
Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).
Hoofdgerechten met serranoham
Benieuwd in wat voor gerechten je ConsorcioSerrano kunt verwerken? Dat snappen we helemaal. Laat je inspireren door de onderstaande hoofdgerechten:
Groene asperges met ConsorcioSerrano-ham, bonenpuree en pimentón
Hoe maak je groene asperges nog lekkerder? Door ze te omwikkelen met ConsorcioSerrano-ham natuurlijk!
Knoflook-aardappelpuree met in serranoham gebakken kabeljauwÂ
Inpakken & garen maar! Wij zijn verzot op deze heerlijke smaakcombinatie van kabeljauw met ConsorcioSerrano-ham.
Courgette met mosterd en serranoham
Snel een smaakvol gerecht op tafel zetten? Deze pasta staat al binnen dertig minuten op tafel, zonder in te leveren op smaak.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
25+ avondeten recepten voor elke dag
3x de lekkerste lunchgerechten met ConsorcioSerrano-ham
5x typisch Spaanse gerechten om van te genieten
Borrelen met ConsorcioSerrano-ham: 3x recepten
Spaanse pinchos: 5x recepten om te maken
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.