Foodies 10/2024
Wij gaan bakken
Cover van
Groene asperges met serranoham en bonenpuree met pimentón

3x de lekkerste recepten met serranoham voor het diner

In samenwerking met Consorcio del Jamón Serrano

Advertentie

Of je nou uitgebreid gaat koken, of snel & makkelijk wat op tafel wil zetten; het toevoegen van ConsorcioSerrano aan je hoofdgerecht is altijd een goed idee. Probeer onze favoriete recepten met serranoham maar snel!

Recepten met serranoham

Waar je de ene dag tijd hebt om eindeloos de keuken te staan, is het maken van het avondeten de andere dag een uitdaging. Wij begrijpen best dat het best lastig kan zijn om elke dag opnieuw te moeten bedenken wat je nou weer op tafel gaat zetten. Of het nu gaat om een drukke dinsdag of luie zondag; op van die dagen dat je weinig inspiratie hebt, is het handig om een geheim ingrediënt achter de hand te hebben.

Voor ons is dat ConsorcioSerrano, een unieke ham boordevol aroma en smaak. Deze Spaanse alleskunner past eigenlijk overal bij en geeft elk gerecht net dat beetje extra. Voeg de umami-bom bijvoorbeeld toe aan een snelle pasta na afloop van je drukke werkdag, of verwerk ‘m in chiquer gerecht voor een diner met vrienden in het weekend.

Cover voor

De enige echte

Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).

Hoofdgerechten met serranoham

Benieuwd in wat voor gerechten je ConsorcioSerrano kunt verwerken? Dat snappen we helemaal. Laat je inspireren door de onderstaande hoofdgerechten:

Groene asperges met serranoham en bonenpuree met pimentón

Groene asperges met ConsorcioSerrano-ham, bonenpuree en pimentón

Hoe maak je groene asperges nog lekkerder? Door ze te omwikkelen met ConsorcioSerrano-ham natuurlijk!

Naar het recept
Knoflook-aardappelpuree met in serranoham gebakken kabeljauw

Knoflook-aardappelpuree met in serranoham gebakken kabeljauw 

Inpakken & garen maar! Wij zijn verzot op deze heerlijke smaakcombinatie van kabeljauw met ConsorcioSerrano-ham.

Naar het recept
courgette met mosterd en rauwe ham

Courgette met mosterd en serranoham

Snel een smaakvol gerecht op tafel zetten? Deze pasta staat al binnen dertig minuten op tafel, zonder in te leveren op smaak.

Naar het recept

Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
 Serrano banner

Onze tips

Profielfoto van

Marieke Slettenhaar

Redacteur

Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.

Team foodies

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!