3x de lekkerste lunchgerechten met ConsorcioSerrano-ham
Advertentie
In een soepje, door een salade of op een broodje: met de Spaanse serranoham kun je eigenlijk alle kanten op. Dat bewijzen deze lekkere lunchgerechten wel!
Hoe maak je de lunch extra speciaal? Met de Spaanse serranoham natuurlijk! De ConsorcioSerrano-ham is heerlijk hartig van smaak en smelt door zijn zachte textuur zowat weg op je tong. Dit geeft alle lunchgerechten nét dat beetje extra. Let er wel op dat je de ham mooi dun snijdt, dan komen de aroma’s en smaak het beste tot hun recht.
Je kunt de Spaanse ConsorcioSerrano in principe in elke supermarkt kopen maar let er wel op dat je een verpakking met keurmerk kiest. Zo ben je er zeker van de juiste productie en daarmee kwaliteit.
De enige echte
Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).
Lunchgerechten met serranoham
Trek gekregen? Dat snappen we helemaal. Laat je inspireren door onderstaande recepten voor een lichte lunch met intense smaak:
“Caesar” salade met manchego en ConsorcioSerrano-ham
Geef de klassieke salade een twist met de hartige ham. Je zult zien dat slechts een klein beetje ham het hele gerecht ophaalt.
Croque-monsieur met geitenkaas en pittige auberginechutney
Knapperig van buiten en met een flinke lading heerlijk gesmolten kaas én heerlijke ham. Probeer eens een keer wat anders dan de standaard tosti ham-kaas en trakteer jezelf op deze croque-monsieur. Hierna wil je nooit meer anders!
Romig soepje van knolselderij met olijven, picos en ConsorcioSerrano
Maak gerust extra veel van deze romige knolselderijsoep met olijven, picos en ConsorcioSerrano. Zo heb je de volgende dag ook lunch om al je collega’s jaloers mee te maken…
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
Onze tips
5x typisch Spaanse gerechten om van te genieten
Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”
Zo maak je een Spaanse borrelplank met tapas
Wat is manchego voor een kaas en wat kun je ermee?
10+ borrelhapjes voor tijdens de kerst
Italiaanse pasta: 15x tagliatelle recepten
Wat eten we dit weekend? 15x recepten
7x de lekkerste Sinterklaas lekkernijen
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.