3x de lekkerste voorgerechten met serranoham
Advertentie
De Spaanse ConsorcioSerrano-ham is wat ons betreft de perfecte start van je maaltijd. Serveer het los of verwerk het in de lekkerste voorgerechten met serranoham!
Je kunt maar één keer een eerste indruk maken, dus zorg ervoor dat hij goed is. Wanneer je ConsorcioSerrano serveert bij de start van het diner, weet je zeker dat de avond een succes wordt. De ham is namelijk rijk van smaak en haalt eigenlijk elk gerecht op. Denk bijvoorbeeld aan de klassieke smaakcombinatie van ham met meloen, maar ook verrassende combinaties met luxe ingrediënten als coquilles en roquefort. Waar smaakt het niet goed bij? Laat je inspireren door onze favoriete voorgerechten met serranoham!
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten & kooktips ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:
ConsorcioSerrano
Wie de start van het diner tot een succes wil maken, doet er goed aan om te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige ingrediënten. Dit verschil proef je echt. Zo is het bij serranoham belangrijk om altijd te checken of de onderstaande kwaliteitszegel op de verpakking staat. Staat het goudgele logo erop? Dan heb je de beste kwaliteit in huis!
In principe is de Spaanse ham in haast elke supermarkt verkrijgbaar, al kun je ook naar een delicatessenzaak voor de zekerheid.
De enige echte
Het Spaanse consortium Jamón Serrano Español werd in 1990 opgericht en ontstond uit de behoefte van de Spaanse industrie om een kwaliteitslabel te creëren ter garantie van kwaliteit en onderscheidenheid. Deze vereniging van bedrijven representeert het merendeel van de Spaanse hamsector (Spaanse vleessector), waarvan de meeste toonaangevend zijn in de productie en export van serranoham. Het consortium garandeert de hoge kwaliteit van het product (dankzij het ConsorcioSerrano-kwaliteitslabel zoals hiernaast weergeven).
Voorgerechten met serranoham
Benieuwd in wat voor gerechten je ConsorcioSerrano kunt verwerken? Dat snappen we helemaal. Laat je inspireren door de onderstaande voorgerechten met serranoham:
Coquilles met beurre noisette, macadamianoten, peterseliepuree en ConsorcioSerrano
Wil je een showstopper als voorgerecht? Dan is dit het recept voor jou! Met coquilles gooi je altijd hoge ogen, zeker wanneer je het met ons favoriete ingrediënt combineert.
Gemarineerde vijgen met mozzarella en serranoham
Zeker als ze in het seizoen zijn koken we maar al te graag met vijgen. Rijpe vijgen zijn zoet en aromatisch; een heerlijke tegenhanger bij de hartige ham.
Gegrilde perzik met burrata en serranoham
Door de streenvruchten op de BBQ of in de pan te grillen, krijgen ze een zoetere smaak. Dat past goed bij de unieke smaak van ConsorcioSerrano en de romige burrata.
Onze tips
3x de lekkerste recepten met serranoham voor het diner
5x typisch Spaanse gerechten om van te genieten
3x de lekkerste lunchgerechten met ConsorcioSerrano-ham
Foodies boekenclub: “De bijbel van de Spaanse keuken”
Spaanse sangria maken: tips & recepten
3x de lekkerste voorgerechten met serranoham
De beste temperaturen om wijn te serveren
4x glutenvrij bakken met kerst
Marieke Slettenhaar
Redacteur
Eet het liefst hartig en zoet door elkaar. Heeft geen bezwaar tegen eten in bed zolang het poffertjes zijn. Gruwelt van gekookte eieren maar bestelt altijd een avocadotoast met gepocheerd eitje. Geen smaakcombinatie is haar te gek.