Recepten met vijgen
Van augustus tot en met oktober zijn vijgen volop verkrijgbaar bij de supermarkt en groenteboer. Zeker in september en oktober zijn ze ontzettend smaakvol en zoet. Wat ons betreft combineert deze zoete vrucht erg goed met hartige producten zoals geitenkaas en rauwe ham, al verwerken we ze ook maar al te graag in zoete baksels. Hoog tijd voor een lijstje met de lekkerste recepten met vijgen.
Wil je ook iedere week de lekkerste recepten, verhalen & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:
Vijgen met serranoham en roquefort-saus
Dit feestelijke voorgerecht misstaat zeker niet bij een gezellig diner met vrienden of familie. De combinatie van vijgen met serranoham en roquefort-saus is weergaloos en behoort zeker tot onze favorieten.
> naar het recept: vijgen met serranoham en roquefort-saus
Gemarineerde vijgen met mozzarella en serranoham
Niet alleen kaas zoals roquefort combineert erg goed met rijpe vijgen, ook mozzarella past er erg goed bij. Zeker de romige smaak van de kaas, het zoute van de serranoham en het zoete van de vijgen zorgt voor een gouden combinatie.
> naar het recept: gemarineerde vijgen met mozzarella en serranoham
Gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui
Vis en vijgen? Jazeker! Probeer maar eens met dit recept voor gebakken zeebaars. Juist de ziltige smaak van de zeebaars combineert erg goed met het zoete van de vijgen. Hoe rijper ze zijn, hoe beter.
> naar het recept: gebakken zeebaars met vijgen en gekonfijte ui
Nog meer recepten met vijgen:
Panna cotta met balsamicovijgen
De vijgen zorgen in dit recept voor een fris zuurtje bij panna cotta, zeker omdat je ze marineert in balsamicoazijn. Een ideaal dessert voor als je gasten krijgt, je kunt het namelijk al ruim van tevoren maken.
> naar het recept: panna cotta met balsamicovijgen
Geitenstoof met bier, vijgen en pompoen
Hier in Nederland koken we niet zo vaak met geitenvlees, wat eigenlijk zonde is. Je maakt er namelijk de lekkerste stoofpotjes mee, dat bewijst dit recept met geitenvlees, bier, vijgen en pompoen wel!
> naar het recept: geitenstoof met bier, vijgen en pompoen
Bulgursalade met ansjovis en geroosterde vijgen
Net als perziken kun je vijgen ook prima roosteren. Zo krijgt de vijg nog diepere smaken. Probeer maar eens in deze salade, die overigens ook nog eens binnen een half uur op tafel staat.
> naar het recept: bulgursalade met ansjovis en geroosterde vijgen
Tosti met vijgen en waterkers
Ook op een tosti smaken vijgen erg goed, denk maar eens aan de zoete smaak van ketchup of chilisaus. In dit recept combineren we de vijgen met cheddar (gebruik vooral niet te weinig) en verse waterkers.
> naar het recept: tosti met vijgen en waterkers