Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
herfstige keukenhulpjes

Stoven met een twist: #stovember met @myfoodblog_nl

Profielfoto van BasBas Erkens

Advertentie

Vegetarische stoofpot: #stovember met @myfoodblog_nl

Deze maand gaan we volop stoven! We deelden al eerder vier recepten die we samen met Tefal maakten om dit feestje in te luiden. Elke week vragen we een andere foodblogger om aan de haal te gaan met één van deze recepten. Judith is als tweede aan de beurt, oftewel #stovember met @myfoodblog_nl. We gaven haar het recept van de wildzwijnstoof met pastinaak, zij gaf hier een heerlijke vegetarische twist aan. Met de stoofpan van Tefal Trattoria dook ze de keuken in. Dat resulteerde in onderstaand recept. Om je vingers bij af te likken als je het ons vraagt!

Het recept

Samen is alles leuker, zo ook #stovember met @myfoodblog_nl. Judith vertelt: “Herfst staat qua eten gelijk aan comfort food. Heerlijke volle smaken, daar houd ik van! Foodies vroeg mij om mijn eigen versie te maken van hun wildzwijnstoofpot. Wij eten geen vlees, dus dat werd natuurlijk een heerlijke vegetarische stoof geïnspireerd op hun recept. De basis kon ik zo overnemen. Bijvoorbeeld de gekarameliseerde uien en de pastinaak. Voor extra vulling gebruikte ik meiraap (ook bekend als knolraap of meiknol). Dit neemt perfect de smaken op van de vele verse kruiden die we gebruiken!”

Tip van @myfoodblog_nl

Uiteraard heeft Judith ook een tip voor nog meer smaak: “De tip om deze vegetarische stoofpot extra veel smaak te laten krijgen: nadat het gerecht klaar is, laat je het nog minimaal een uur met de deksel op de pan staan. Op deze manier trekken de smaken nog beter in. Verwarm voor serveren op laag vuur en je hebt een supersmakelijk gerecht!”

Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

Vegetarische herfst stoofpot met pastinaak en meiraap

Wil je iedere week de lekkerste recepten & tips ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.
Profielfoto van

Bas Erkens

Redacteur

Eet alles wat los en vast zit. Slaat nooit een maaltijd over. Vindt koude pasta en pizza hét beste ontbijt ter wereld. Kaas is volgens hem het mooiste product ooit. Dipt zijn chips in salsa, maar danst het ook.

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!