
Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.
Lees verder na de advertentie
Wekelijks de lekkerste recepten in je mail?

Getest: De viral Chocogurk chocoladeletter van Kesbeke
Misschien heb je het al voorbij zien komen: de razend populaire Chocogurk chocoladeletter: witte chocolade met een zoete augurkenvulling. Een gewaagd idee van Jamin in samenwerking met augurkenkoning Kesbeke. Dat moesten wij natuurlijk even testen op de redactie. We kwamen tot de eindconclusie dat hij erg lekker is, maar wel veel witte chocolade bevat, waardoor de augurkensmaak niet genoeg naar voren kwam. Benieuwd naar de taste test? Bekijk hem op onze Instagram!
Texels lanceert Texels Geduld: drie unieke speciaalbieren
Ter ere van het 25-jarige jubileum introduceert De Texelse Bierbrouwerij Texels Geduld, een unieke uitgave van drie speciaalbieren die elk tien maanden op een cognacvat hebben gerijpt. De limited edition serie omvat Texels Geduld Noorderwiend, Texels Geduld Stormbock en Texels Geduld Tuunwal Tripel. De Texelse Bierbrouwerij zal in deze traditie jaarlijks een exclusief vatgerijpt bier uitbrengen in de Texels Geduld serie. Texels Geduld is nu verkrijgbaar voor €14,95.

Tip!

Neem een abonnement op Foodies Magazine al vanaf 17,50

Sfeervolle en verrukkelijke kerstdagen met Leonidas
Het grote assortiment van Leonidas is weer ingesteld op mooie geluksmomenten tijdens de feestdagen. Zo hebben ze een adventskalender met 24 verrassingen in aanloop naar kerst. Op de kalender staan typisch Belgische huizen, waar heerlijke bonbons in verstopt zitten op basis van Belgische kwaliteitschocolade. Daarnaast bieden ze ook kerstballetjes, boompjes en holle figuren aan in het assortiment met nóg meer nieuwe smaken. Verpakt in de mooiste geschenkverpakkingen, zodat jij altijd iets lekkers hebt om weg te geven.

De broodtrommel verliest terrein in Nederland
Nederlanders kiezen steeds vaker voor gemak en luxe voor hun lunch, blijkt uit Het Grote Lunchonderzoek van bezorgingsdienst Thuisbezorgd.nl. Vooral in de steden Nijmegen (+250%), Breda (+236%) en Amsterdam (+203%) is de groei opvallend groot. Zo verdwijnt de oeroude broodtrommelcultuur en maakt die plaats voor het bestellen van een lunch op kantoor of thuis. Nederlanders die lunch bestellen houden van een luxe belegd broodje. De bekendste zijn carpaccio, kip teriyaki, gerookte zalm, tonijn en malse steak.
Onze tips

Dit is hét drankje voor Koningsdag 2025

Sterrenchef Jonnie Boer op 60-jarige leeftijd overleden

Workshops van Sandra Ysbrandy: leer écht koken met seizoensproducten

Aan de bak met Foodies: hot cross buns

Deze supermarkt verkoopt de beste én de slechtste pizza margherita

Gratis chocoladereep scoren? Zo doe je dat!

Dit is de enige duurzame gerookte makreel in het schap

Welke bijzondere paaseitjes zijn écht lekker? Wij deden de test
Julie van den Berg
Altijd in voor een feestje. Vooral als er eten is. Maakt van elk ontbijt een toetje en kan de avond ervoor al niet wachten om het op te eten. Maar denkt hier ondertussen ook al na over wat er vanavond op tafel komt.