Foodies 07/2024
Proef de zomer!
Cover van
alpro

Vers van de pers: palmolievrije margarine voor kinderen en meer!

Profielfoto van AnneAnne Mebelder

Advertentie

Het nieuws in culiland stopt nooit. Van nieuwe producten in de supermarkt tot culinaire hotspots. Elke week zetten wij alles wat hip, hot & happening is op een rijtje. Pak er lekker een kopje koffie of thee bij en laat ons je bijpraten.

Nieuw: palmolievrije margarine speciaal voor kinderen’

‘Opgroeien zonder palmolie’, zo heet het nieuwste product van The Flower Farm. Deze speciale palmolievrije margarine is voor kinderen ontwikkeld, om ze te voorzien in essentiële vetten, vitamines en calciumbehoeften. Hiermee wil The Flower Farm nóg meer huishoudens laten overstappen naar palmolievrije margarine.

Jonge kinderen krijgen vaak te weinig goede vetten binnen, terwijl gezonde onverzadigde vetten juist heel belangrijk zijn voor de ontwikkeling van kinderen in de groei. “Het besmeren van je boterham met margarine is een eenvoudige manier om meer goede vetten binnen te krijgen. Het is een bron van belangrijke vitamines en bevat het extra calcium voor de tanden en botten”, zegt Marcel van Wing, oprichter van The Flower Farm, dat zich inzet voor het behoud van het regenwoud. “Geen ander product in de supermarkt bevat zoveel essentiële vetten en is speciaal ontwikkeld voor opgroeiende kinderen.”

‘Opgroeien zonder palmolie’ is vanaf nu verkrijgbaar bij de meeste Jumbo supermarkten en binnenkort ook bij Albert Heijn.

Palmolievrije margarine voor kinderen

Wil je deze culi-nieuwtjes ook in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Alpro introduceert vijf typische ontbijtkarakters

Vegan chef Lenna Omrani, die je misschien wel kent van haar boek ‘Everyday Vegan in 30 minuten‘, heeft speciaal voor Alpro vijf ontbijtrecepten ontwikkeld. In de nieuwste campagne introduceert het plantaardige zuivelmerk vijf typische ontbijtkarakters. Bij elk van deze karakters ontwikkelde ze een bijpassend recept om de dag goed te beginnen.

Uit onderzoek blijkt dat er zich onder Nederlanders heel wat verschillende ontbijtgewoontes en -voorkeuren voordoen. Op basis van die verschillende voorkeuren heeft Alpro vijf types gecreëerd: neem de Haastige Happer, ofwel de snoozer, die het liefst nog even blijft liggen en en vervolgens snel de keuken in duikt en iets uit de koelkast meegrijpt. Of de de Vroege Vogel, die de dag het liefst start met een voedzaam ontbijt. Misschien zelfs al na een workout of yogales achter de rug. Ben je benieuwd naar welk type ontbijt bij jou karakter past? Kijk voor alle types én de recepten van Lenna op alpro.com.

Alpro ontbijtkarakters

Croissantdag

Croissantliefhebbers opgelet: dinsdag 30 januari 2024 is dé dag waarop we een ode brengen aan ons favoriete broodje, de croissant. Dan is het namelijk dag van de croissant. Genoeg reden om zo’n krakend vers croissantje in huis te halen bij de bakker om de hoek. Of om zelf perfecte croissants te bakken natuurlijk.

Heb je nou niet zoveel tijd en geduld op een doordeweekse dinsdag? Dan kun je natuurlijk altijd nog croissants uit de supermarkt meenemen. En wil je zeker weten dat je de lekkerste in huis haalt? Wij hebben 7 x croissants uit de supermarkt getest. Zo weet jij precies waar je moet zijn. Bon appétit! 

croissants uit de supermarkt

Wil je nog meer ontbijt inspiratie? Lees dan ook:

Profielfoto van

Anne Mebelder

Redacteur

Kan niet zonder koffie. Eet elke dag chocola. Lepelt in no time een pot pindakaas leeg. Is dol op croissants (ongeacht het tijdstip), moules frites en al het andere uit de Franse keuken. Ontbijt met taart. Loopt hard om meer te kunnen eten, of was het andersom?

Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!